mieli seimyniskiai ka manot apie mikrobangu paveikta maista?

mieli seimyniskiai Šypsena ka manot apie mikrobangu paveikta maista?

tokia mini apklausele: ar turit mikrobange, ar daznai ja naudojat? su griliu be grilio? kokios firmos gereusios?
ir isvis ka manot apie mikrobangese pagaminta maista?

manau, kad raganu medziokle jau praeityje…PavargęsPavargęsPavargęs

Nenaudoju tokiu bangųMirktmaistui gaminti.

Mikrobangę turiu.Su griliu, kurį esu naudojusi tik 1 kart( neefektyvu).
O ką manau - manau kad nėra sveikas maistas, šildytas bangomis.
Skaičiau straipsnį, akd buvo daromas eksperimentas su augalais- laistom su mikrobanginėje pašildytu vandeniu, su elektra pašildytu ir pašildytu dujomis.Rezultas- mikruškės vanduo nužudė augalą, elektrinis apdžiūvo, geriausiai tiko "dujinis".Kiek tame tiesos, nežinau.

Nors is pirmo zvilgsnio interpretacija pati prasosi, is tiesu tokio eksperimento rezultatus labai sunku interpretuoti. Juk ne viskas, kas gerai augalui, gerai ir zmogui.
Pav meslu patrestas augalas auga zymiai geriauNekaltas
Na siaip vandens molekuline struktura gana idomi - juk yra visokie "tirpsmo vandenys"

as manau, kad visos technikos gudrybes yra kuriamos tik zmoniu patogumui. todel jomis naudojuosi ir vargo nematau Cha cha
nera nieko paparasciau ikisht i mikrobange maista, pasildyt ir suvalgyt. O jei sildai keptuvej, tarkim, tai dar tik papildomai plaut keptuve reiks, o ir reibalai ne "i grozhi" eina Baisu.
ankciau ar veliau numirsim, ir nemanau, kad nuo mikrobanginiu.

na as pazvelgus i parduotuviu lentynas nustatytas ivairiausiom mikrobangem, susimasciau gal isigyt Šypsena nors poreikio lyg ir nera - nemegstu pasildyto maisto. viskas turi buti sviezia. Šypsena
kai pasiklausai, tai kruvos pilieciu saukia, kaip tos visos mikrobangos yra kenksminga, bet ko gero kas antrame name/bute toks prietaisas yra Šypsena

Sildau maista mikrobangej. Pvz., kaip kitaip pasildyti bulviu plokstaini, plova ar pan. maista. Apskritai namie mikrobange su griliu, bet griliaus nenaudoju. Gal ir nelabai sveikas tas mikrobangej sildytas maistas, bet laiko neturim mes labai daug Šypsena

Neturiu mikrobanges. Man joje shildytas ar gamintas maistas neskanus, o kiek skaichiau ir nesveikas…

Taip pritariu Taip

gyvenimas - lytiniu budu plintanti liga Nekaltas

hashe

Niu pirma reikia ishsiaishkint, kaip tas shildymas veikia, ta prasme, ka daro mikrobangos molekulems, lastelems ir pan. Kas nors galit papasakot gal? Nekaltas Tada va jau galetume ir pameginti sugalvoti, ar kenksminga, ar ne, ar nezhinia.

paprasciausiai jas isjudina - molekuliu judejimas ir apsprendzia temperatura. O kadangi to daznio bangos prasiskverbia, tai sildo visa turi.

Manom kad tai neskanu…
O kam gali buti skanu atsildytos senienos? Netrukus atsiranda noras pasidaryt kazka svieziai.

adidas > tai vadinas nieko blogo kaip ir nedaro? Lai jos sau juda tos molekules… Cha cha
Kai shaldom produktus naminiu budu, o ne pramoniniu, tai lasteles suardomos, nemanau, man skamba blogiau (pakinta ir susimakaluoja terpe medzhiagoms, o mikrobangu atveju tik svyruoja molekules(juk svyruoja, ar ne?)), bet va valgom mesa ir darzhoves sudraskytomis lastelemis…

tai yra kenksminga, todel, kad nenuodit savo seimos, musu namuose mikrobangu krosneles nera

atika, o kuom tai kenkia? Ash tikiu, kad mikrobange kaip prietaisas gali kenkti zhmogui, bet kuo kenkia joje paruoshtas maistas?

Greitai atsildant tos lasteles netgi labiau sprogineja, nei greitai uzsaldant. Tokiu atveju is standzios medziagos darosi pliurza. Negirdejau, kad mesa kazkas greitai uzsaldytu- tam nera reikalo. Va augala greit uzsaldzius islieka jo pradine struktura (standumas), isvaizda, spalva ir skonis, tik uzsaldyti reikia vakuume, tuomet ir lasteles nesprogineja- tai gamyklu technologiju reikalas.

Apie greita uzhshaldyma: greit uzhsshaldant ypachiai zhemose temperaturose ir reguliuojant slegi niekas nesprogineja, bent jau neturetu Nekaltas
Apie shaldyma namie: Tas vanduo, esantis lastelese, shaldant plechiasi ir suardo lasteles, kai atshildai (nebutinai kaitinant), vanduo ishtirpsta ir viskas susimakaluoja. Bent jau ash taip isivaizduoju Nekaltas Vadinas kaitinant jis susimakaluoja greichiau. Bet tai ir tiek.

Tai ka blogo daro maistui mikrobangos? Ash nesakau, kad nedaro, bet ash nesuprantu, ka gali daryt. Noriu suzhinot Taip

Vien perskaite visus sios temos pasisakymus ir sededami apsikrove ivairiais elektros prietaisais savo nervus ir sveikata sugadinote daugiau nei suvalge 50 porciju sriubos is mikrobangines.
Siaip tai gyventi - zalinga Cha cha