Liuteronai
Na, aš, kaip ir tu, taip pat negaliu lygintis su Dievu. Man tiesiog atrodė, kad Dievas galėjo ir neleisti taip nukankinti savo sūnaus. Bet tai tik mano nuomonė. O tu jau mane kaltini. "Neteisk kito ir pats nebūsi teisiamas".
pirmiausia tu nežinai, ar aš tikintis ar ne, taigi protingas žmogus susilaikytų nuo išankstinių nuostatų. Taip kaip tu aš netikiu - neesu toks durnas, kad manyčiau, jog tik krikščionybė, ar tik budizmas, ar tik islamas yra teisingos religijos, todėl niekad ir nesakiau, jog kažkuris tikėjimas yra neteisingas, šitai teigi tik tu.
o jinai yra kažkoks stebuklingas dalykas, nepaklūstantis nei energijos tvermės dėsniams?
ra29 rašė:
žiūrint iš kurios puses tiketi kaledu seniu: jei tikėti, kad kaledu senis yra Dievas tai taip tada nuodėme, o jei tik Kaledu personažas, tai ne.
Na, vaikui Kalėdų senelis prilygsta Dievui. Gaila tokio vaiko. Juk toks jo tikėjimas, anot Jeremijaus, nuves jį tiesiai į pragarą…
jeremijas rašė:
Šventąją Dvasią gauna kiekvienas, kas atsiverčia ir tiki evangeliją.13 Jame ir jūs,
išgirdę tiesos žodį savo išgelbėjimo Evangeliją
ir įtikėję juo,
esate paženklinti pažadėtąja Šventąja Dvasia,
14 kuri yra mūsų paveldėjimo laidas,
kol bus atpirkta jo nuosavybė jo didybės šlovei.Naujasis Testamentas laiškas Efeziečiams 1skyrius 13- 14 eilutės.
Jei prisipažinsi maldoje Dievui, kad esi nusidėjėlis ir tau reikia gelbėtojo. Kad tiki, jog Jėzus numirė už avo nuodėmes ir išgelbėjo iš pasmerkimo. Ir dar paprašysi, kad Dievas apsigyventų tavo širdyje. Dievas tau atleis visas nuodėmes ir Šventoji Dvasia apsigyvens tavo širdyje. Tai gausi, jei tikėsi į Jėzų Kristų. Per tikėjimą gaunamas nuodėmių atleidimas ir Šv. Dvasia.
Kad atskirti ar žmogus turi Šv. Dvasią, tai jis turi tikėti taip, kaip parašyta Šv. Rašte.
Aciu labai uz informacija.
Bet Kristus, atėjęs kaip būsimųjų gėrybių vyriausiasis Kunigas, pro aukštesnę ir tobulesnę palapinę, ne rankų darbo, tai yra ne šitos kūrinijos,
Naujasis Testamentas laiškas Žydams 9, 11.