Lietuviu virtuves bruozai.
Kokie budingiausi lietuviu virtuves bruozai ir patiekalai? Koki nacionali patiekala pasiulytumet uzsienieciui?
tai kad su tais nacionaliniais lietuviu patiekalais tikra painiava - neaisku, kas lietuvisko, kas ne. esu girdejusi, kad cepelinai, saltibarsciai, balandeliai nera jau tokie ir lietuviski… del uzsienieciu pavaisinimo, tai daznu atveju minetieji patiekalai uzsienieciams nekelia susizavejimo
tai net nzn, ka patarti
Na, “virtuve” tai ko gero tai, ka zmones vienoje ar kitoje salyje dazniausiai valgo. Todel remiantis tokia teorija, saltibarsciai, kugelis, cepelinai, vedarai - tai lietuviska virtuve. O jei jau gilintis i tikraja istorine lietuviu virtuve, reiktu paskaityt “Kucharka litewska” isleista 1836 metais. Lietuviai darydavo daug saldziu sriubu, tobulino mesu rukyma ir konservavima bei valge varnas Tik, deja, is 1000 lietuviu turbut nei vienas taip nebesimaitina dabar…
Cepelinai manau numero uno liatuviškas patiekalas O šeip tai ką aš žinau, kažkaip Lietuviai savo patiekalu gausumu nepasižymi
Vėdarai kokie gal dar
Cepelinai, kugeliai, balta mišraine .
Baidosi užsieniečiai tų cepelinų kaip velnias kryžiaus- neskanu jiems, anei vienam nepatiko.
kaip ir kiekviena tauta, turi 2 skirtingas kryptis - ubagu/buru/kaimieciu virtuve bei bajoru virtuve. kaimieciu - cepelinai, kugeliai, vedarai ir pan. gerybes is pigiausio produkto - bulves. bajoru virtuve sudaro kur kas prabangesni patiekalai (nuo kreveciu iki putpeliu), gardinami baravyku padazhais ir pan. kazkas panashaus i prancuzu virtuve… prieskonius importuodavosi.
Begalo riebus ir kaloringas
Kazkas rase balta misraine, tai nera lt patiekalas tai pransuziskas tik plius vistiena
cepelinai…
man atrodo, kad lietuvishkos virtuves esme yra bulves + daug riebalu