kvietinis Kalnėnų alus


kvietinis Kalnėnų alus

Naujiena iš Kupiškio alaus. Kas labiausiai erzina, tai nuordyta laikymo temeratūra +2 - +12 o “Gyvas alus” į nešaldomą lentyną susikrovęs.

Sveiki, alaus mylėtojai, turime dvi žinias. Vieną blogą, kitą gerą. Nuo kurios pradėti? Pradėsim nuo blogos: buvo išvirta paskutinė partija “Dūmo” alaus (kadangi prieš pradedant virti šį alų buvo nuspręsta, kad tai bus sezoninis - žiemos alus, o Šulija praneša artėjant pavasarį, taigi Dūmo sezonas uždaromas). Tie, kuriems patinka “Dūmo” alus, bėkit padidinti atsargas. Geroji naujiena: Dūmas yra pakeičiamas itin vasarišku alumi - “Kalnėnų kvietiniu”. Alus taip pavadintas, nes seniau aukštaičiai buvo vadinami kalnėnais, taip savo knygoje “Būdas senovės lietuvių, kalnėnų ir žemaičių” aukštaičius minėjo ir Simonas Daukantas. Kviečiame paragauti “Kalnėnų kvietinio” mėgaujantis pirmaisiais pavasarinės saulės spinduliais

Vilniaus Pilstykloje Dūmo yra dar pirkti. Kaip supratau-reikia pirkti, nes etiketė jau greit taps kolekcine retenybe)

kokia kaina?