Kuo skiriasi raudoni ir juodi ikrai
nei tu ragavus, nei **** tu prota su savo nuorodom
Tai kuo jie skiriasi na juodi brangesni ar jie skirtingu zuvu? p.s paieska pasinaudot negaliu
Skiriasi SPALVA
Raudoni ikrai - lašišinių žuvų. Juodi ikrai - eršketinių žuvų.
Raudoni- prinoke
Pirmiausiai skiriasi KAINA. Gal kokį 10 kartų ar daugiau. Antra (šiek tiek mažiau)- skoniu Na o toliau eina visos spalvos, maistinės savybės ir t.t. Beje, jei įdomu ir jų išgavimo būdas skirtingas. Jei lašišų ikrai išimami iš elementariai uždubasintos žuvies, tai su eršketais praktikuojamos “operacijos”. Tipo Cezario pjūviai . Žuviai nežymiai pjaunamas pilvas, išimami ikrai ir vėl viskas užsiuvama. Po dviejų metų ta pati eršketė vėl turės kelioliką kg ikrų
cool! Nezymiai pjaunamas pilvas
Kas čia rašė, kad lašišas uždubasina prieš ikrus imant Ikrus “melžia” iš gyvų lašišų Žinoma aš nekalbu apie brakonierius
O ką su likusia “skūrele” daro? Gal atgl paleidžia? Pasitaisau: išgręžia ir tik po to uždubasina
man asmenishkai raudoni skanesni
Kokia skūrele Taigi gyvas žuveliokas lieka Jai tik pilvuką spaudžia ir ikrelius išleidžia O jei dubasint - kakoj skirtūm - po to ar pieš tai
Juodi ikrai yra brangesni ir labiau vertinami,bet man raudoni ikrai skanesni.
Palauk, palauk! Tai čia jau visai kriminalas išeina! Lašišos neršia iki 4 kartų per gyvenimą, bet čia labai reti atvejaiš. Daugumas žūsta po pirmojo antrojo neršto. Tai reiškia, kad pusė tų skūrelių vėliau žus ir liks plūduriuoti? Ne-e-e, tada jau geriau brakonieriai.
iš kur čia tokios žinios? beje, dėl lašišų neršto skaičiaus - kalbi netiksliai, nes neaišku apie ką - yra tiek Atlanto, tiek Ramiojo vandenynų lašišos, kurios skiriasi. Tame tarpe nerštų skaičium.
Apie ką? Apie eršketus? Iš specialios literatūros apie eršketų pramonę Kaspijos jūroje. Taip jau buvo daroma apie 1970-80 metus o gal ir dar anksčiau. Manau, kad dabar gal ir dar patobulėjo.
Tai jei žinai kokie tavo minimų lašišų nerštų skaičiai ir jie skiriasi, tai puikiai žinai, kad kalbu apie Europines, kitaip sakant “Atlanto”. O jei turi duomenų apie ketas, kupres ir kitas “sibiriakes”, būtų įdomu Nors čia jau ne maisto klausimas
raudoni skanesni
…o juodi brangesni Ai man nelabai jie skanus
Degustavau ir vienu ir kitu bet kazkaip labiau patiko juodi