Na vistiek siulyciau brezini pabraizyti, kad ikelti galite ir siuo adresu pasinaudoti - bus lengviau http://www.2shared.com/
Ka gali duoti "kampai", tai kaip ir Aras rase "tersimasi" ties alkunem, todel gali reiketi pravalos.
Jeigu bus nepakankama trauka (ta irgi itakos), neisnaudosit pilno katilo galingumo, dumins ir t.t.
Bei techniskai, jeigu bus degimas valdomas istraukimo ventiliatoriumi, ventiliatorius gali pradeti "dusti" t.y. gaus didesnes apkrovas (cia jeigu nepakankama trauka pagal katilo reikalavimus).
Zidinys + katilas viename dumtraukyje irgi nera labai gerai (bet jeigu naudosite l. retai gal problemos ir nebus)
Taip zinau - jis pas tave nedegs, nebent tavo katilas 100kW.
Zinoma nepatikesi ir nusipirksi, tada turesi daug slako ir prasta degima - nesakyciau, jei nebuciau pabandes, uzteko keliu kg…
Paliukai, tai kad pas mane ir taip valdiklyje nustatyta + 20, realiai rodo +18. Kambario valdiklyje dega zenklas - temperatura nepasiekta. Nueni i rusi - katilas rodo - kambariu temperatura pasiekta.
Persijungimo iš dienines i naktine momentu (is aukstesnes temperaturos i zemesne) - kambario valdiklis rodo - temperatura pasiekta. Katilas tuo tarpu pasikeicia i "kambariu temp. nepasiekta".
Mano giliu isitikinimu - paklaida cia visiskai ne prie ko. Valdiklis ir katilas visiskai priesingai supranta vienas kita.
Gal ir grybauja. Bet ir instrukcijoje raso, kad sukelus krieve galima reguliuoti kambario temp.
Taciau pas Danielele yra suketos visos imanomos kreives, o namuose salta.
Jei as taip sukelciau kreives, tai pas mane butu nezinaukiek laipsniu silciau, bet tai neitakotu uzduotai kamb. temp.
Danielele, skambinkit atstovui ir reiskit pretenzijas, nes taip tikrai neturi buti.
Taip, grybauja Jusu katiliukai (arba as nezinau kazko), netureciau to sakyti - bet jei butu mano isudytas katilas, galeciau daugiau padeti.
Dabar galit "lauzti" atstova, kad arba pakonsultuotu, arba padetu jau atvykes
Kai tai nera mano produktas, bandau padeti is kito kampo…
Sneku ne apie ta paklaida, o apie realia, t.y. jeigu vietoj to daviklio pastatysi paprasta termometra, o kitam kampe kita termometra, parodymai gali skirtis lyginant viena su kitu.
Dabar gali buti kad kambaryje rodo +18, o katilas gauna signala kad +20 nes stovi prie kokio zidinio, virykles ar dar velnias zino kur
Paliukai, bet pas ja kreive auksta ir perstumimas perstumtas dar +8 laipsniais, tai ganetinai daug. Cia jau priverstinai turetu buti pas ja Tashkentas namuose.
bent ant grindnio sildymo termostato pas mane yra paklaida 1C, kas reiskia kad jei nustatai 20C, tai uzkaitina iki 20.5C ir nepradeda kaitinti kol nekrenta iki 19.5C
tai +2C reikstu kad nuo uzduotos tempos kaitinu iki temp+1C ir kristu iki temp-1C.
Kiek suprantu paklaida skaiciuojama tarp max ir min temperaturos.
P.S. Daniele, o pas Jus radiatoriai bent jau silti, karsti ar drungnus?
Radiatoriai silti - sakyciau apie +40 - + 42 (ranka jaucia siluma)
LAuko daviklis ant siaurines sienos ir jis veikia normaliai. Praktiskai kiekviena ryte einu "pamedituot" prie katilo ir pasiziuriu kokia lauko temperatura rodo, o paskui pasitikrinu masinoj - buna l.panasiu.Ir pastebejau, kad "sildymo sistema" reaguoja i lauko temperatura. Tie patys nustatymai esant -15 rode skaiciuojama sistemos temperatura aukstesne, nei lauke esant - 5.
Mane kazkaip neramina tas atvirkstine katilo reakcija i realia ir nustatyta temperatura kambario valdiklyje.
[/quote]
Tai galima pamatyti ir katilo meniu, kiek jis paduoda i radiatorius.
Duos tai kad ekrane degs prie kambario daviklio "neuztenka" ir kels.
Kai pasieks +22, Jusu namuose bus +20.
Jeigu taip nutiks - vadinasi yra (tarkim siuo atveju) +2 laipsniu paklaida.
Sveiki, po šildymo sezono liko 6maišai (atidaryti) anglies granulių “žirnis” pirka iš Baltijos anglis.
Gal kažką sudomintų už simbolinę kainą? Vilnius.
Susidomėjusius, prašau, rašyti ar skambinti 868611599