Kondensatas


Kondensatas

Pradejus sildyti namus pastebejau, kad kur sueina plevele ir siena yra kondensatas. Daugiausia vietose tarp blokeliu kur yra siule ir kampuose. Jeigu isvales sausai ir uzpurkstiu montazinem putom ant pleveles aplink visa perimetra, dings kondensatas?

Jei sienos buvo isalusios tai gali buti delto.kai prasils turetu dingti.o plevele turi priklijuoti prie sienos bet kokiu atveju.

Ji jau yra priklijuota bostik foil tack klijiais. Prisiklijavosi labai gerai. Nemanau, kad sienos isalusios. Jauciasi zemesne temperatura ten kur kondensatas. Tai idomu ar padetu montazines putos.

nepadetu, dregmes surinkejas padetu

montažinės putos iš namų drėgmės neišmes

ne nu bet durnas klausimas

A kuo grycia sildai? Raketa?

Savaite sildziau raketom, zinau kad nuo ju dregmes buna. Dabar jau sildomos grindys. Tai jei nebus dregmes name daug tai kampai bus tik salti, o ne slapi? Bijau kad susuksiu gipsa ar itempiamos lubos ir lasies ant ju. Dregmes surinkejas jau dirba savaite.

vedink ir kurenk,gi naturalus procesas vyksta…

Kurenu ir vedinu, ziuriu tik kaip duju skaitiklis sukasi. Per savaite 90kubu. Atrodo, kad sienos jau sausokos, bet kondensatas atn visu langu nors 3 kameru ir 2ame aukste kampuose.

kad ne savaites reikia ,sezona pagyvena zmones ir tada sako,kad lyg dregme jau isejo.

Dregmes matuoklis pigus is senuku rodo 50% dregnumo. Kai pravedinu nukrenta iki 35-40%. Po to vel iki 50 pakyla. Kampus tai vistiek uzpusiu, manau silumos maziau pabegs.

normali dregme skaitoma 45 proc. o kas su ventiliacija pas tave ? ivadas ismetimas ?

naturali, isvesti 4 ventilacijos vamzdziai. Dabar pajungtas vienas is pirmo kitas is antro auksto. Ar uztenka du kartus per diena vedinti po 10min atidarau visus langus ir durys? Gal ant mikro ventilacijos palikt?

bet tai tie du istraukimas taip ? padavimo kaip suprantu nera ? tik vedini langais ir tiek ?

Taip. Siandien visa nakti langai buvo palikti ant mikro. Tai langai jau beveik neaprasoje. Kampai dar su lasiukais.

pergyvenau ir aš dėl drėbmės,pradėjau kūrent pernai gruodi pakūrenau kelias dienas atvirais langais sumažėjo ženkliai

Manyciau gaivaus oro pritekliaus problema. reikia ivada i nama daryti is lauko. Bet cia vel, reikalingi sprendimai kad tas oras nebutu saltas. Yra ivairiu budu. Nuolat su mikro juk negyvensi.

manau pergyvent kolkas neverta, jei po menesio problema vis dar bus tada gal laikas panikuot. O grintys betonuotos? Jei ne tai gal dregmes is zemes paduoda?