Kolektorinio šildymo reguliavimas.

Kolektorinio šildymo reguliavimas.

Kolektorinio šildymo vartotojams klausimas: šilumą bute jūs reguliuojate sukinėdami radiatorių reguliatorius ar “ventyli” kolektoriuje? Ar įmanoma kur nors internete rasti instrukciją SIEMENS šilumos skaitikliui? Kiek apytiksliai mokate už šildyma (kai atsakinėsite paminėkit kokia kvadratūra). Būsiu dėkingas už atsakymus, nes sunkoka susigaudyti taip iš karto.

Va kaip tik vakar mokinausi naudotis savo radiatoriais… nes sildyma pagaliau ijunge Cha cha … sukinejau tokius “ratukus” prie radiatoriaus… o spinteleje tai tik pademonstravo kaip parodymus nuskaityti… del to nuskaitymo tai ir instrukcijas kazkur turejau. O del valdymo nebuvo… o kiek moketi reikes tai net neisivaizduoju.

O kaip nuskaityti? Į atsiskaitymų knygelę reikia rašyti KW/h, ar m3?

tas skaitliukas rodo kilowatus x h (kwh), juos ir rasyk, jei namas priduotas silumos tinklams.

Bent jau aš į atsk. knygelę įrašau kwh (skaitliuko parodymus), o Vilniaus energija kiekvieną mėn. atsiunčia sąskaitą su skaičiuku, kurį irgi įrašau į ats. knygelę.

Siaip silumos kieki kambari reguliuoti reikia ant radiatoriaus. Nesitikek kad pirmais metais skaiciukas suksis pamazu, kol naujas namas ir dar kaip sako ‘nekvepuoja pats’ tikrai reiks daugiau pasisildyti, o tai kainuoja Nežinau Pas tevukus naujam bute taip buvo, vistiek sienos yra idrekusios, nori to ar ne ir reikia daugiau atsukti Liūdnas

Kokia temperatura stengiates palaikyti?

Help, paaiškinkit kas žinot. Namas naujas (t.y. pabaigtas statyti rudenį). Šildymas – centrinis kolektorinis. Šildymą pajungė prieš keletą savaičių, o šią savaitę ir šilumos skaitliukus paleido (Siemens). Termoreguliatorius nustačiau 23 laipsniams. 4 radiatoriai ir gyvatukas (bendras buto plotas 60 kv.m) įšildė iki 22 laipsnių, per parą prasukant beveik 80 kwh. Tokiais tempais per mėnesį už šildymą gali tekti ploti per 200 Lt Apakęs Dabar primažinau termoreguliatorių iki 20 laipsnių, žiūrėsiu kiek dabar prisuks. Kai kas aiškina, kad tokios energijos sąnaudos dėl to, kad namas dar drėgnas ir daugiau sueina energijos jo įšildymui. Na kad drėgna sutinku, bet jei jau įšildė sakykim iki 22 laipsnių, tai nejau kad palaikyti tokią temperatūrą suvartojama daugiau kwh nei jei patalpos būtų sausesnės? Tiesiog įdomu, ar tie, kurie turi naujos statybos butus, pirmais metais šilumos suvartojo daugiau nei vėlesniais palaikant tokią pačią kambarių temperatūrą?

kazkokia fantastika pas tave, man uz 1/2 men gavosi 160 kwh, cia dar dziovinant sienas, ka zinau

Tai vat ir nežinau kelti triukšmą, kad kažkas ne taip ar ne. Mano žaliu supratimu čia ryškiai per greitai kažkas sukasi. Pas kaimyną iš vienos pusės per dieną prasukta panašiai, o pas kitą apie 20 kwh. Tiesa, nežinau kiek tie kaimynai atsisukę radiatorius. Pas mumi pirmas aukštas. Bet po grindimis 15cm polisterolo paklota, o po apačia pats šilumos mazgas.

idomu pasidare, pasizeesiu pas savi kiek per diena gaunas jei nepamirsiu parasysiu

Gal vandeni per salta paduoda. Gal kas paaiskintu principa, kaip veikia tas kwh matuoklis? O gretimuose butuose kas nors gyvena? Pasakojo bajeri, kai kaimynas langus laike atidarytus, tai ir pas tuos zmones, bute salta buvo- sienos tarp butu vis delto ne lauko, tai jei kaimynu nera, tai tu dar juos biski pasildai Pavargęs

Pirmiausia nereikia sukinet jokio ventilio kolektorineje dezeje.Jis ten sureguliuotas, " surista" sistema, ji pajudinus gali sistema isireguliuoti, tada bus salta jum sarba jusu kaimynui Mirkt pacio radiatoriaus karsti galite reguliuoti tik termostatine galvute esacia prie radiatoriaus.Taciau jo reguliavima sirgi ribotas, pagal paties radiatoriaus galinguma Su silumos skaitiklais nesusidurus, todel paaiskint negaliu, jei sedeciau darbo vietoj, paieskociau.

Tai kad visas principas ir yra tame, kad matuojamas pratekėjusio vandens kiekis bei įeinančio ir išeinančio vandens temeperatūros. Teoriškai, jei paduotų per šaltą vandenį, tai atitinkamai mažas skirtumas būtų. Gyventi ten dar niekas negyvena, butai dar įrenginėjami. Bet bent jau vienas kaimynas iš dešnės tai šildo, bo prasukta panašiai kaip pas mus. O vat kaimynas ir kairės panašu, kad prisukęs radiatorius, bo skirtumas tarp mūsų ir jo skaitliukų akivaizdus. Arba mūsų skaitliukas grybauja ir kažkur nukiša šilumą.

Tai kad visas principas ir yra tame, kad matuojamas pratekėjusio vandens kiekis bei įeinančio ir išeinančio vandens temeperatūros. Teoriškai, jei paduotų per šaltą vandenį, tai atitinkamai mažas skirtumas būtų. Teoriskai vienam kaimynui ateina 35 laipsniu vanduo ir iseina 33 laipsniu, o kitam ateina 23 laipsniu ir iseina 21 laipsnio. Tai moka jie vienodai nes T skirtumas yra vienodas, o kam silciau ir taip aisku. Kiek suprantu i kiekviena buta turi ateiti vienodos T vanduo - kitaip reikia reguliuoti “ventilius” Cha cha

Skaitliuko algoritmas toks - jis ima temperaturu skirtuma ateinancio ir iseinancio vandens ir vandens debita: isskaiciuoja kiek silumos liko patalpose. Ir nesvaikit cia Cha cha

ačiū, buvo naudinga. mes patys turim rekuperatorių iš zyz24.lt, naujos technologijos lengvai valdomos…kai nuvažiuojam į kaimuką ir ten reikia kažką suprast, būna reikalų… be forumo pagalbos niekaip…:slight_smile: