Kokius maisto produktus imti į kelionę

Kokius maisto produktus imti į kelionę

Vasaros pradžioje mano sūnus su šokių kolektyvu pirmą kartą išvyksta autobusu į Italiją. Visa kelionė užtruks maždaug dvi savaites. Kokius jam maisto produktus galima suruošti ir įdėti kelionėn. Kiek teko girdėti, kad yra ir tokių maisto produktų, kurių neleidžiama vežtis.

Labas,kadangi pati esu daug keliavus,tai manau,kad gal mano patarimai ir pasiulymai tiks!Visu pirma ko nepatarciau veztis,tai daug saldumynu,cipsu,ivairiausiu cococolu ir pan.,taip pat sokoladiniu saldainiu,bulkuciu su idarais(nes greit genda)ir jokiais budais sumustiniu,nebent pirmai keliones dienai,nes veliau valgydamas gali apsinuodyti!Na ,o dabar ka veztis:jei megsta,riesutus,dziovintus vaisius,dziuveselius,riestainiu,obuoliu,apelsinu,krausiu,agurgu,pomidoru kietu!Is gerimu tiktu sultys,vanduo,vaisvandeniai,taciau jokiais budais negazuoti!Is saldumynu labai tinka ivairiausi ledinukai,ar guminukai!Taip pat idek vaistu nuo pilvo,galvos,pvz:ketanovo.Na jei dar ka prisiminsiu parasysiu.Geros keliones tavo sunui!Ir sekmes apsipirkinejant Šypsena

po įstojimo į ES apribojimų produktų vežimui nėra.

Manau dar tiktu karstu vandeniu uzpilamos koses, makaronai ivarus, jei sunus juos valgo.
Nors siaip as ju nerekomenduociau, bet kelionej geresnio dalyko neisivaizduoju.

Italai neleidzia ivesti makaronu…
TaipNekaltasJuokiasi

Siaip tai manau kad mineralinio reikia ir gazuoto- tuo etveju jei skrandukas supyktu- isjudintu burbuliukai.
o siaip tai paciai kelionei reikia tu grauziamu dalyku- saulegrazu, riesutu ir tt.
maiseliu reikia, jei ka…
vaistuku nuo galvos butinai- pvz askofeno. binto ir tt
galima deti desra- ta tipo kaip namine- ja reikia suvynioti i medvilnini audekla. lygiai taip pat suvyniota laikosi ir juoda duonute. pati taip veziausi.
o siaip tai dar daug kas priklauso nuo finansu- maisto visoms 2 savaitems neisidesi, nors kai tik nuleks- labiausiai noresis paragaut vietinio maisto…

Kaip kažkas sakė košių, makaronų sriubyčių visokių.
Važiuojant autobuse galima pasidaryti (vandens karšto bet kada galima gaut )

Ačiū visiems už patarimusGėlė. Manau, kad dauguma iš jų pasinaudosiu. Ir kelionėje mano vaikelis nebadaus bei neturės problemų su skrandukuŠypsena

Badu tikrai nemirs Šypsena Bet dviem savaitem maisto neaprupinsi.Juk jie ten gaus maitinima?
Mes va buvom Lenkijoje, dainu konkurse su vaikais - tai praktiskai vaikai restorane nevalge,o visa diena begiojo i parduotuves pirkti saldainiu,gerti, o svarbiausia - ledai Cha cha
Po sesias porciojas suvalgydavo.Na, ir per keturias dienas ne vienam nebuvo bloga,ar kad skaudetu pilva.Nors be saiko rijo ir cipsus,ir kitoki slamsta,mauke koka kola Cha cha

Kai su skrandziu blogai, tai gazuotas mineralinis vanduo visiskai netinka.
Is maisto siulau ideti:

  1. Suri-liliputa… labai gerai laikosi kelionese
  2. Duonos Cha cha lietuviui visada jos reikia
  3. Rukyta desra, mesa, bet butinai karsto rukimo. salto genda.
    4.Uzpilamos sriubos.
  4. Labai nieko dziuveseliai pakramtymui.
  5. Autobuse bus salto ir karsto vandens todel verta pasiimti kavos ar arbatos.
  6. Riesutai, dziovinti vaisiai.
  7. Bloka negazuoto mineralinio vandens, nors po puse litro per diena. Jei bus karstas oras labai pravers, o toks vanduo siltuose krastuose brangus.
    anksciau kai viskas uzsienyje mums atrodydavo brangu, tai tekdavo koncervu isideti, bet jie tik papildomas svoris. O siaip tai siulau ideti papildomai pinigeliu, nes maistas pakeliui iki italijos ir pacioje italijoje kainuoja ne ka daugiau nei pas mus. O jei ne centre ir kokioje nors uzkandineje tai is vis galima sukirsti normalius siltus pietus. Vaisiu tai irgi pakeliui galima isigyti. Italijoje labai pigiai visokiu mandarinu apelsinu anasu buvo… Tik va ispeju, kad centre kavines yra pakankamai brangios ir dar damoketi uz sedima vieta reikia…

A cia kaip kam… mums austrijoje visam kolektyvui saldzius pusrycius viena diena suorganizavo… puse autobuso negalavo ir is manes mineralini atime Cha cha… man tai nieko, nes gyvenime per saldu dar nebuvo.

[quote]
LiP rašė:

Deja, niekas jų neketina ten maitintiLiūdnas Ir gyvens jie palapinėse. Vadovė sakė, kad taupumo sumetimais maistą(įvairias ten sriubas iš pakelių) jie gaminsis patys.
Badu tai nemirs, bet mano vaikis, kaip augantis, labai jau daug valgo, todėl bijau, kad paskui visai nusilpęs negrįžtųDrovus.

Tiesa, o ar galima įdėti nors keletą mėsos ar žuvies konservų?

Dar prisiminiau. Neuzmirsk vaistuku butiniausiu ideti. Kartais pravercia. O jei elergisks tai butinai ka nuo sios problemos… nes svetimame kraste viska isbandyti norisi.

Gaila,kad nemaitins.Bet ir su tom uzpilamom sriubom reikia atsargiai.Na,pvz mano mazoji negaletu vaziuoti tokion kelionen.Jai reikia naminio maisto,o nuo tu uzpilamu sriubu jai skauda tulzi.
O konservu,manau,kad gali isideti,tik primokink,kad , jeigu kartais dezute issipus,ar atidarius bus kokis nemalonus kvapas - tegu meta lauk.

Dar tegu isideda dregnu serveteliu.
Idek dziovintu slyvu,jei megsta.Nes nuo tokio maisto gali uzkieteti viduriai.Ir butinai vaistuku.

vodkes daro po to vodkes ir dar vodkes na gal jau ir uzteks to maistoCha chaCha chaMirkt

Dar pagalvojau,kas as ideciau - geriamo vandens,tu,kur dideliuose buteliuose parduoda.Nes,jei gaminsis maista - labai pravers.O tada dar gali kruopu visokiu ideti.Gali dar sojos pieno ideti (milteliu pavidale),jei megsta.Maniskem kelioneje labai patinka i arbata ar i kakava isipilti.
O vandens tegul visi vaikai kuo daugiau isideda.Juk vistiek autobusu vaziuoja,nesiotis jo nereikes - sudes bagazinen ir tegul sau stovi Laimingas

O kokius vaistukus įdėti? Alergiškas jis nėra.

Net nzn,cia gi rase,kokiu isimesti.Idek nuo gerkles skausmo,nuo supimo (pas mumi viena mergaite nuo autobuso supimo vemia),nuo temperaturos,koki tepala nuo zaizdu.Nors, manau vadove gal situo bus pasirupinusi.Pasikonsultuok galu gale su gydytoja ŠypsenaMaza kas - gal vidurius paleis, gal pykins ar siaip kas nors.