klausimas dėl foto

klausimas dėl foto

turiu klausimą. fotografuojant su mano skaitmeniniu fotiku gaunasi baisiai didelės apimties nuotraukos, netoli MB. jas atsidarius su PhotoEditorium ir padarius "Save as" kitu vardu apimtis labai sumažėja. Tai va klausimas kaip su kokybe, ar ji nenukenčia? Šiaip žiūrint lyg ir nesimato kad kažkas pasikeistų. O kaip darant tikras nuotraukas, ar skirsis kokybė?

dėkingas už atsakymus

tai gal issaugoji ne tik kitu vardu bet ir kitu formatu? siaip mazinant nuotrauka mazini ir jos po to kokybe. geriausia kokia turi tokia ir nesk darytis. tej wa.

kankinau šiandie parodinius rašalinius foto printerius. nu yr skirtumas…testui naudojau neapdorotą 5mln kadrą, spaustas medium-1,5Mb jpeg, spausdinau tik A4 formatu. tai su Canon 2400dpi gavosi 10kart gražiau nei su HP 4800dpi…ryt praleisiu Epson ir dar ką rasiu, ir papostinsiu su konkrečiais modeliais…

tai kad ir formata ta pati palieku…
suprantu kad geriausia palikti toki koks yra, bet kad labai jau daug vietos užima… Aš nekaltas

tai gal ir ta pati palieki bet rezoliucija sumazini Šypsena

nu kad ne Šypsena

Man irgi taip budavo tik su kita programa, Tai pasirodo suspaudimo laipsnis buvo uzdėtas didesnis.Reikia surasti kur uzduoti suspaudimo parametrus pvz. 2, 3, 6, 10 kartu. Pats fotikas irgi duoda jau suspausta faila. Taigi pakoregaves turi issugoti tokiu paciu suspaudimu, tada gausi ir dydi ta pati ir kokybe ta pacia. O del spausdinimo kokybes tai gali palyginti bandydamas spausdinti didesniu formatu.

o tai ka 1MB nuotraukai daug??! keik zinau geros kokybes foto uzima ne 1 ir ne 2MB…

nu ką aš žinau, kituose fotikuose mačiau išeina apie 200-300kb Aš nekaltas
čia aišku gal dėl to tik džiaugtis reikia, nors sako kad kiti fotikai geriau suspaudžia, o kokybė gera lieka…

Greiciausiai grafinis redaktorius naudoja didesni jpg suspaudimo laipsni, nei fotoaparatas, todel ir gaunasi apimciu skirtumas. Is pirmo zvilgsnio skirtumu nesimato, ir tai yra normalu, bet jeigu kiekviena nuotrauka pasididinsi pvz 16 kartu, gal bus pastebesi nedidelius skirtumus. Jeigu plika akimi skirtumu nematyti, tuomet turetu tikti ir spausdinimui. Bet spausdinimui visgi rekomenduoju nurodyti kiek galima mazesni susprandimo laipsni.