nu va, issimiegojau zodziu tai - vienas didziausiu Europos JRT veislynu, jau 20 metu veisiantys butent trumpakojo tipo sunis (tai dare ir iki ofiaciaus FCI pripazinimo). uzaugino 2 pasaulio cempionus, sunys is ju veislyno gyvena visame pasaulyje… kad ir didelis veislynas (jame apie 40 sunu), bet visi sunys labai gerai socializuoti ir dresuoti. Jei dienos metu nieko nera namie, sunys paliekami puikiai irengtuose voljeruose po stogu po 2-3 sunis kiekviename, bet siaip didziaja laiko dali sunys grupelemes po 10-15 sunu paleidziami laisvai begioti po sodybos teritorija (keletos hektaru plotas). nors ten ir daug sunu (jie is kiekvienos linijos pasilieka po suniuka), veislyne vienu metu nebuna daugiau nei 2 vadu, mazyliams irengti voljeriukai su sildymu kazkokiu tvoru sodyboje nera - teritorija riboja krumai ir miskas, bet “pabegimu” pasitaike nedaug kartu vakare VISI sunys ileidziami i nama. buvo linksma ziuret, kai prie duru issirikiuoja 10 sunu, visi pagal komanda ramiai sedi ir kiekviena pasaukus vardu, atsistoja, pribega prie plysio is PO VIENA ibega i kambari uzsiimt savo vietos Rujojancios kales (tuo metu ju buvo 5 ) ir senyvi sunys (ju irgi nemazai) kad jiems nebutu trukdoma laikomi boksuose, visi kiti (juos ir matote fotkese) isitaiso ant sofu, foteliu, prie radiatoriaus ar po stalu. kiekvienas turi SAVO vieta, laisvai vaiksto tik keletas dominuojanciu sunu. jaunesni sunys prie “savo” vietos pratinami juos parisant. Zodziu, viskas labai grieztai sudeliota pagal hierarchija, o gaujos vadai yra seimininkai. kadangi sitos veisles aprasyme yra nerekomenduojama laikyti daugiau nei 2 sunu, tad teiravausi veiseju ar nevyksta kautyniu, kaip sunys sutaria tarpusavy. be abejo, buvo visko. kai kuriuos sunis, nesugebejusius susigyventi gaujoje itaise i seimas. panasaus amziaus patinai ar kales kambaryje uzima vietas skirtingose pusese, tad savo vietos" zinojimas irgi yra labai svarbi salyga konkurencijos prevencijai. man tik buvo keista, kad kambary esantys patinai gan saltai reagavo i cia pat boksuose esancias rujojancias kalytes, bet seimininkai syptelejo, kad sunu be prieziuros vakarais nepalieka net akimirkai. tad beprotisku lakstymu po nama nera, sunys savo energija isleija diena, o vakare jau tiesiog ilsisi. Del to ir baldai, ir geles vietoje Zodziu viskas atrodo graziai ir darniai, bet gaujos lyderis turi buti TIKRAS BOSAS **but don’t try this at home **siaip patys sunys be galo draugiski, ir tik atsisedus salia kiekvienas bando gauti demesio sau. lauke kiekvienas bando apsokineti, pasisveikinti, panasu, kad sveciu atvykimas jiems tikra svente keletas buvo tikru ikyruoliu - demesio kaulytoju zodziu fainai ten, nors visgi nenoreciau tiek daug sunu tureti
Tai aš teisingai ir supratau Pagal tokią schemą mačiau laikant ir meksikos plikuosius(visų dydžių).Ten šunų irgi panašiai, tik truputį daugiau, 50 (be mažylių).Ten net išrinktieji miega su šeimininke.Maždaug 14 vienoj lovoj kiti šalia kitoj lovoj
taip teisingai beje, nuotraukoje yra 29 sunys 3 aiskiai nesimato, bet juos kitose foto pamatyti galima kitoje kambario puseje, boksuose, tiksliai nepamen - berods dar 12 sunu - 3 visai jauni, 5 rujojancios, 1 po operacijos, ir keletas jau visai zilu…
Iš tokių veislynų galima drąsiai pirkt, nes šunys būna gerai socializuoti ir prižiūrėti Žinoma, jei tai iš tikro taip laikomi, o ne parodymui suleidžiami kartais. Šeip keista kai paskaičiau dėl rujojančių kalių.Patinai gal ir sutramdomi, bet juk žymi vistiek instinktyviai ir nieko čia nepadarysi.Todėl nemanau kad patinus įleidžia šalia kalių(nors ir sėdinčių boksuose) ir jie ramiai būna.
sakau, kad buna vienas is seimininku salia jis butent ir minejo, kad stebi kad nebutu “koju kilnojimu” ar bandymu issiaiskint. juodas fotelis, matomas foto kampe, yra skirtas bosui, keletas sunu isitaiso ant keliu jis stebi situacija ir tai vienam, tai kitam suniui pastaba. kad tai padaryta tik del musu - nemanau - apie tokias ju sunu laikmo salygas girdejau ir anksciau, bei maciau nuotraukas
2-3 tokie šunys būtų gražu, bet šita “ferma” atsiduoda galvos skausmu
O mums žmonės sako: “Kaip jus galit su dviem tokiais šunim gyventi?” Pasirodo galima ir su gerokai daugiau
niu jo ciotkai ten
Reja, priklauso kiek stiprus ir valdingas siuos sunis laikancio zmogaus charakteris net ir vienas sios veisles suo kazkam gali buti nesibaigiantis galvos skausmas o “ferma” sio veislyno tikrai nepavadinciau - zmones savo darbo fanatikai, o ne betiksliai daugintojai. Jie nera kartoje tu paciu kergimo kombinaciju, stengesi sudaryti kuo daugiau atskiru liniju, ir savo veislyne turi jau net 7 kartu “vaikus” kaip minejau, is kiekvienos vados jie pasilieka po suniuka, kad testi VEISLINI darba toliau…
oj, aš nieko neturėjau omeny prieš žmones laikančius tokią daugybę šunų, ir visiškai supratau ką norėjai pasakyti, aš turėjau omeny kad man laikyti tiek šunų būtų galvos skausmas. DIDŽIULIS galvos skausmas! HUGE! ENORMOUS! GIGANTIC!!!
taip taip
man primena beveik 101 ne dalmantina
kiek jų daug padovanok man viena [joke]