Kiek sansu kad Songaila kitais metais bus dar geresnis???

Kiek sansu kad Songaila kitais metais bus dar geresnis???

KAdangi jis jau Kings narys, bet man atrodo jo ishejimai i aikshte bus ziauriai reti, tai kiek sansu kad jo zaidimas pageres?? pagfal viska sedejimas ant suolo kad ir NBA smukdo zaidejus ir nieko doro nebuna.

Tikiuose Darius prasimus i antra penketa, ir bus dazna pamaina kitiek zaidejam.

Go Songaila go

Vien treniruotės su Weberiu gali daug ką duoti.Aišku į aikštę jis išeis mažokai ir po sezono NBA gali būti "alkanas" žaidimui.
Pagyvensim pamatysim.

Weberis kruutas zaidejas, aishku mano akyse tikri DIEVAI yra Garnetas ir Iversonas!!! Oj nu cia ne apie SOngaila bet vis tiek, beje kiek jis Gaus uz Sezona?? perpuse maziau nei CSKA??

manau, kad jam bus i nauda treniruotes su Kings komanda o po jo jau ziuresim kaip viskas eisis, na viskas nuo jo priklauso

ok Šypsena va gal kitamet macas ar dar kas i nba nusigrus, jei siemet europoj kalnus nuvers!!!

Kodel? as nenuvertinciau Songailos sansu pasidraskyti NBA. Jis vienintelis Weberio dubleris. Kiek pamenu juk nera Kingsuose dar vieno sunkaus krasto. Weberiui pailseti reix, o jei dar Chriss trauma gauna kaip praeita sezona… Taip kad Songailos laukia sviesi ateitis jei jis sugebes pasinaudoti suteikta galimybe.

svarbiausia kad nebutu traumu, o siaip kaip nors isiskrutins Tūsas

Manau, mažai. Maskvoj į sezono pabaigą jis nelebai gerai lošė, EC irgi ne stebuklus darė. Trūksta įvairiapusiškumo- daugelis peprato jo žaidimą, todėl efektyviai stabdo. Jam reikia įvairovės ir atsikratyti drambliškumo- nepasakyčiau, kad labai aukštas, bet staigumo tai trūksta. Ir neišnaudoja savo jėgos. Todėl NBA jam bus sunku. Žais mažai, kitais metais grįš į Europą nepatobulėjęs.Ne

Noriu papriestarauti. Europoje vyrauja svelnesnis zaidimas, prazangos traktuojamos uz lengva pastumima. Tuo tarpu Amerikietiska stiliu megstantis Songaila NBA tures daugiau galimybiu atsiskleisti, nes turi europieciams budingu savybiu (moka zaisti tiek priekiu tiek nugara) bei amerikietisko stiliaus patirties. Kalbant apie EC tai jis dazniausiai keite Eureliju, reiskia oponentai buvo aukstesni, ko pasekoje jis pakankamai greitai prisirinkdavo prazangu. Nors jo pasirodymas cempionate man paliko gera ispudi.

Bootent!!! nu ta prasme jo pasirodymas NBA bus jam isbandymas, bet manau tikrai negris i europa bent jau po metu Kanda O tai kad jis vienintelis Weberio pakaitalas turi duoti sioki toki teigiama atspindi, nors teoriskai weberi gali pakeist daug kas - NBA tokia vieta kur visi 5 zaidejai boonantis aiksteje sukelia daug bedos, ne kaip europoje. Be to Stojakovicius ir Wallace tikrai pajegia pridirbtvisokiu triuku. Kitaip sakant Songaila ne vienintelis pakaitalas, bet gana svarbus o tai mum tai yra Lietuviam tik i gera!

Nedaug. Jam NBA žaisti neduos. Max 2-3min.į varžybas. Kad tik netaptų amžinai perspektyjus. Galėjo dar pradžiai Europoje pažaisti.

nieko nesupratau… Baisu tu cia apie ka???

Nu Songailos stilius žaisti tik NBA.Čia Europoj tik baudas renkasi,o tenai galės pasistumdyti ir normaliai palošti.Nėra jisai drambliškas,varys kaip bėris jisai,jeigu tik jam duos žaisti aišku.
Kad ir kaip žiauru,tikiuosi,kad Weberis gaus kokia traumelęBaisu

Va neblogas straipsniukas apie Songaila

Vos kelias dienas padirbėjęs "Sacramento Kings" stovykloje Darius Songaila suteikė amerikiečių žurnalistams, stebėjusiems treniruotes, bent tris malonius įspūdžius. Darius taikliai mėto, jis grumiasi iš visų jėgų ir yra kuklus. Šios savybės gali nuvesti jauną NBA žaidėją toli, tačiau būnant naujoku šioje lygoje reikia laukti iššūkio iš už kiekvieno kampo.

Pirmasis išbandymas 25 metų 204 cm ūgio D.Songailos laukia ekipos stovykloje rungiantis ne su į "Kings" norinčiais patekti žaidėjais, bet su komandos draugu veteranu, 36 metų 206 cm ūgio, Tony Massenburgu. Būtent su šiuo krepšininku Darius konkuruos dėl didesnio minučių skaičiaus aikštelėje per reguliarųjį NBA sezoną.

D.Songaila trokšta laimėti

Darius Songaila, savo karjerą pradėjęs Lietuvoje, vėliau išvyko žaisti į JAV ir po metų, praleistų Niu-Hamptono paruošiamojoje mokykloje, įstojo į Veik Foresto universitetą, kuriame praleido 4 metus ir buvo komandos lyderis. Jį pabaigus, Dariui nusišypsojo laimė būti pašauktam NBA naujokų biržoje (2002 metais, 50 šaukimu), bet jį pakvietęs "Boston Celtics" klubas nerodė didelio susidomėjimo lietuviu, todėl D.Songaila išvyko rungtyniauti į Europą ir tapo Rusijos čempionu bei žaidė Eurolygos finaliniame ketverte, rungtyniaudamas Maskvos CSKA ekipoje.
Po sėkmingo sezono Europoje D.Songaila vėl grįžo į JAV, bet jau į kitą komandą – "Sacramento Kings", kuri birželį mainais įgijo teisę į lietuvį. "Po sezono Europoje mano agentas minėjo, jog kelios NBA komandos domisi manimi, - po treniruotės naujajame klube sakė D.Songaila. - Viena iš tų komandų buvo "Kings". Kaip vėliau paaiškėjo, jie labiausiai ir norėjo matyti mane savo ekipoje".

Birželio 23-ąją "Sacramento Kings" teises į Darių Songailą įsigijo Bostono klubui atiduodami du būsimus naujokų biržos šaukimus. Kai "Celtics" nepakvietė Dariaus į 2003 metų vasaros stovyklą, gera naujiena lietuviui buvo vien ta, kad juo susidomėjo vienas geriausių lygos klubų – "Kings", bet tai nebuvo paskutinė gera žinia – su D.Songaila buvo sudarytas kontraktas.

"Aš buvau labai nustebęs, kai man pasiūlė pasirašyti garantuotą sutartį, bet jaučiausi puikiai, - sakė Di (D.Songailos pravardė, kurią jis gavo žaisdamas Veik Foreste). – Visada norisi žaisti galingoje ir laiminčioje komandoje. Manau, kiekvienas šito trokšta".

Europos čempionas ruošiasi NBA kovoms

Nors D.Songaila yra NBA naujokas, tačiau patirties jam netrūksta. Be klubinio krepšinio patyrimo Darius taip pat atstovavo Lietuvos nacionalinei rinktinei ir du kartus padėjo savo komandai užlipti ant aukščiausių turnyrų pakylos laiptelių. 2000 metais Sidnėjuje nors lietuviai ir tenkinosi bronzos medaliais, tačiau pusfinalyje įkrėtė daug baimės iš NBA žvaigždžių sudarytai JAV rinktinei, o pats D.Songaila buvo vienas iš pagrindinių kovotojų, bandžiusių nugalėti iki tol pralaimėjimo nepatyrusią "Dream Team" ekipą. Šiais metais vykusiame Europos čempionate Lietuvos rinktinės niekas negalėjo sustabdyti ir Darius Songaila pasidabino aukščiausios prabos medaliu.

Po turiningos vasaros D.Songaila pagaliau atvyko į Vakarų pakrantę ir pradėjo ruoštis NBA sezonui. "Čia – NBA, tai reiškia, kad kitos lygos, kuriose aš žaidžiau, neprilygsta šiai, - sakė D.Songaila. – Aš - naujokas, todėl turiu dirbti daug ir tobulinti visus žaidimo aspektus. Turiu viską išmokti, todėl čia ir esu".

Visgi, kad ir naujokas, lietuvis yra įsitikinęs, jog jis gali žaisti tokiame lygyje. "Esu ne kartą rungtyniavęs ir prieš vyresnius ir prieš didesnius oponentus, - tvirtino Di. – Esu tikras, kad galiu žaisti NBA, bet taip pat žinau, kad man tai reikia įrodyti".

Trenerį žavi lietuvio kovingumas

Vyriausiasis "Kings" treneris Rickas Adelmanas pastebėjo D.Songailos talentą ir galimybes papildyti komandos puolimo arsenalą. "Mane labai džiugina dalykas, jog Darius yra atsparus įvairiems veiksniams, - sakė R.Adelmanas. - Jei jį pargriauna, jis atsistoja lyg niekur nieko ir toliau stengiasi, kovoja. Jo niekas neišmuša iš ritmo. Jis nori žaisti dar daugiau, o tokius žaidėjus visada malonu matyti savo komandoje. Jis gali pataikyti, bet taip pat puikiai mato aikštelę ir sugeba atlikti perdavimus".

"Įprastas D.Songailos žaidimo stilius puolime yra veidu į krepšį. Jam teks surasti naujų būdų ir prisitaikyti prie galingos NBA gynybos, - pridūrė "Kings" treneris.

"Taip pat jam reiks nemažai pasistengti mokantis gynybos niuansų šioje lygoje, - sakė Rickas Adelmanas. – Tai sunkiausia jaunų žaidėjų tobulėjimo dalis. Pradžioje naujokams sunku įprasti prie tvirto žaidimo. Aš mačiau Darių, rungtyniaujantį Europos čempionate, jis dažnai turėdavo problemų dėl anksti susirenkamų pražangų, bet manau, jis yra pakankamai gabus, kad išmoktų to, ko reikia NBA žaidėjui".

Kaip visada copy/paste is http://www.eurobasket.lt

jis malacius Šypsena

Na nezinau gal ir zais geriau kitais metais bet as abejojiu ar jis isvis zais

songaila zais,jis yra Gerai

Gal ir bus geresnis, bet turint omeny kad dar nezaidzia Webberis, o zaidzia Milleris ir vos ne lyderiu tampa, tai Songailos perspektyvos sitoj komandoj atrodo gana liudnai

JOKIU Šypsenaojai rimtai nedaug