Keletas minčių apie temų pavadinimus

Keletas minčių apie temų pavadinimus

IT klubas - techninis. Jame žmonės bando spręsti savo PC problemas, dalinasi patyrimu, žiniomis.
Prisiminus forumo/klubo veiklos pradžią matosi didelė pažanga: beveik nebėra klausimų nesusijusių su informacinėmis technologijomis, retai bepasitaiko tuščiažodžiautojų, beprasmių žinučių. Perskaičius temos pavadinimą nesunku suprasti apie ką autorius nori šnekėti.

Tačiau kiekvieną dieną atsiranda "rašytojų", kurie pamiršta, kad daugeliui klubo lankytojų naršymas internete kainuoja pinigus ir jie norėtų greit ir aiškiai susiorientuoti apie ką kalbama konkrečioje temoje.

99% moderatorių darbo susiveda valant klubą nuo temų pavadinimų šiukšlių. Moderatoriams įgriso iki gyvo kaulo trinti ir taisyti temų pavadinimus, perspėjinėti: per 6 mėnesius - 600 pastabų ar ištrynimo atvejų! Atrodo, kad nieko nėra paprastesnio, kaip perskaičius Klubo taisykles suprasti, kaip rašyti temos pavadinimą ar žinutę, kad būtų visiems aišku, informatyvu.
Atrodo, kad pridėjus beprasmių žodžių į pavadinimą jis taps aiškesnis. Juk pakanka perskaityti keletos temų pavadinimus atsivėrusiame naršyklės lange ir aišku, kaip suformuluoti savo temą.

Dar galima pateisinti pradedančiuosius, besimokančius pradinėse klasėse dalyvius, bet kai taip rašo seni Bangos vilkai - darosi nebesuvokiama.

Paskaitykit temų pavadinimų "šedevrus"
http://www.banga.lt/admlt/2forum.showPosts/90578.461.4-=(148213559
parinktus 159 žinutėje, gal tai padės suprasti, ko reikia, kad klausiantysis gautų greitai atsakymą.
Daugelis klubo dalyvių, taupydami savo laiką, net neskaito temų su tokiais pavadinimais.


Dar viena kategorija lankytojų, kurie neturi ką pasakyti apie esmę, jaučia pareigą "atžymėti" savo apsilankymą temoje įdedant smailiką ar pasigiriant, kad "perskaičiau, bet nieko patart negaliu" (asocijuojasi į šunį, pakeliantį koją prie medžio).
Tokios "žinutės" trinamos be komentarų.

Visų šių bėdų būtų galima išvengti,jei retkarčiais dalyviai prisimintų, kas rašoma klubo taisyklėse Šypsena

O ką manote jūs?

Jei matau kad zmogus Bangoje pirma diena, kartais pac pataisau pavadinima ir jei turiu laiko parasau i privata kad taip elgtis nereikia, kad reikia rasyti pavadinimus konkrecius. Na bet jei matau kad IT klube ne pirma diena ir tik is mandrumo bandoma susukt kruta pavadinima apie nieka… nu blyn, vaziuoja tokia tema ten kur ir kitos 600… Na dar koki naujokeli bandau nukreipt teisinga linkme, uzrakinu tema ir bandau duot paciam shansa pasitaisyt. Kaip rodo praktika, autoriams giliai nusispjaut… istryne ar uzrakino, lai susikisha moderatorius ta mano tema i ten kur nesueina… Ko gero is rakinimo jokios naudos.
Pafludinimui, perliuku pasirankiojimui yra keletas forumu, kuriuose nieks nekeiks uz bezabrazijas.
Tai va… kokie reikaliukai. O siaip tikrai IT klube jau pakankamai Gerai. Aciu uz pastangas, kolegos. Malonu kad ivyko pirmas, nors ir trumpas meetas, kad zmogiukai iveikia save ir sugeba atsiplest nuo kompu, susibegt, nors trumpam, parodyt save ir pamatyt kitus.
Gaila kad neveikia Bangos paieska. To pasekoje padaugejo vienodu temu, taciau mes puikiai suprantame, to isvengt sunku. Juolab kad trafikas IT klube yra didziulis ir perverst ieskant kazko panashaus tris ar keturis lapus atgal ne visu jegoms ir kantrybei. Šypsena
Sekmes banguojant … greit matyt sakysim "kopinejant medu " Šypsena jei banga transformuosis i avili+

Albinai, ar neatrodo, kad ir pats taisykles pazeidineji Nekaltas Jei jau laikantis visu taisykliu, tema turetu prasideti "OT:" Ar ne taip Cha cha

Stengiuosi tą ir daryti kai nepamirštu… Nekaltas

Ne taip, kadangi kalba apie klubą ir tai kas jame vyksta… Nekaltas

Albinas teisingai sako, pritariu, bet esme tame, jog kovojama priesh "vejo malunus" - forumo temos NIEKADA nebus tvarkingos, kol forumas nebus uzhdaras. Pamastykite logishkai: negi ymanoma tiketis, kad kokia nors trylikine mergaite, ka tik prisidirbusi su Explorer’iu (to pasekoje esanti afekto busenoje), Bangoje sedinti pirma savaite ir vos antra karta uzhklydusi y IT kluba dar ir priesh rashydama nauja tema ir taisykles skaitys? Zhinoma, tai tik metafora, palyginimas, tachiau tokiu tokiu tipazhu tik dauges, jokiu budu ne mazhes. Todel, kad Bangoje randasi vis daugiau vartotoju, interneto vartotoju amzhius tik jauneja, o kadangi Banga yra forumas atviras, tai ir rasho kas ka nori - pakanka tik uzhsiregistruoti.
Kas link fludinimo - ash jau ne karta esu pastebejes keleta tipazhu, kurie tychia fludija ir renkasi sau perliukus ar kitas gerybes. Visa tai atrodo gal ir nekaltai, tachiau shiektiek nervina, kai pvz. tema atrodo taip: 1 zhinute - labai aptakus, dazhnai pasikartojantis klausimas, suformuluotas lamerishkai, nors ir suprantamai ne pirma diena chia sedintiems. 2 zhinute - konkretus atsakymas y tema, su link’ais, pavadinimais ir paaishkinimais. 3 zhinute - bandysiu siustis. 4 zhinute - parsisiunchiau. 5 zhinute - bandau instaliuotis. 6 zhinute - ilgai instaliuoja kazhkodel. 7 - pagaliau susiinstaliavau. 8 - Perkroviau kompa, bandysiu leisti. 9 - pasileidau, nieko nesuprantu, kas galit padeti? 10 - kas nors duoda link’a y dokumentacija. 11 - nesuprantu, kame tenais reikalas. Ir t.t.
Negi tai panashu y technini foruma? Man tai panashiau y vaikuy darzhely, nors ka ash galiu padaryt - pats suprantu, kad kai kam taisykliu neskaityti arba apsimesti ju nskaitant/nesuprantant yra tiesiog naudingiauTaip

Gal tu ir teisus Nežinau, bet tai dar ne pats baisiausias nusižengimas Cha cha

2BigHead
Ką darysi, nepasakyčiau, kad visai darželis. Visgi čia daugumoje lankosi ir specai ir pradedantys.
Aš gerai prisimenu, kas darėsi prieš porą metų Baisu, o dabar visai normalu.
Tik gal specams neįdomu? Bet daugelis jų geranoriškai pataria. Laimingas