Kas neteip 2


Kas neteip 2

Drele Einhell BSM1000/1 Paimta neveikianti. Pakeistas mygtukas (sugedes reversas) ir pakeistas laidas (paluzusios gyslos buvo). Drele kaip ir veikia, bet angliukai ziauriai kibirksciuoja ir labai kaista rotorius. Pagal isvaizda rotorius geras, tipo neapskrudes ir degesiu kvapo ner. Kaip patikrint rotoriu? Pamatavau varza ant visu gretimu kolektoriaus ploksteliu - visur vienoda. Kokiu dar tikrinimo budu pasiulytumet? Ar galejau keisdamas mygtuka supainiot laidu pajungima ir nuo to rotorius kaistu? Ar trumpina apvijos?

tarpus tarp kolektoriaus ploksteliu atidziai isvalyk, o tada varza pamataves itariu nustebsi Cha cha

Isvaliau ir netgi praploviau - taspats. Statoriaus apviju varza ismatavau - vienoda abieju. Ir i korpusa nepramusta. Man jau depresija!

siaip varza tai reiktu matuot ant priespriesiniu, o ne gretimu ploksteliu… nu tipo kabint krokodiliukus ant angliuku kontaktu, o toliau jau ziuri sukdamas rotoriu is leto… Cha cha

Ką reiškia “angliukai ziauriai kibirksciuoja ir labai kaista rotorius” ? Jis turi kaisti ir kibirkščiuoti. O kas vienam atrodo žiauriai kitam gali pasirodyt visai normaliai, priklausomai nuo to kiek ir ko tie žmonės yra matę. Paprastai laikoma, kad jei kibirkštys neapsisuka ratu per visą kolektorių tai yra normalus kibirkščiavimas, rotoriaus temperatūra netoli 100 C irgi yra normali.

“Ziauriai”, tai kai ties angliukais pro visus plysius is korpuso lenda zalsvai/melsva ugnis, kambary tvyro ozono kvapas, o inkaras po keliu tokiu pamaigymu vos nedegina ranku. Maciau as, kaip turi kibirksciuot kolektoriniai varikliai - cia tikrai nenormalu.

Tai trumpina apvijos, škias…

Turi minty statoriu?

rotorių gi blę…

Gi ble turejau viena bulgarke, kuriai i vidu ikrites akmenelis sukapojo statoriaus apvijas, tai simptomai buvo identiski drelei… Ble…

nu bet statoriaus apviju varza tai matavai ir ale gera? Cha cha

kazkur fotogaliorkoj nagrinejom apie kolektorinio rotoriaus trumpai jungtas apvijas, bei aptikimo budus. todel nera tikslo kartotis. p.s. kazkur tokia drele turiu su sugedusiu jungikliu. jei nori, galiu atiduot. is dvieju viena pasidarysi.

Jei tikrai 1000w tai noriu Šypsena

Reiktu kada paziet, kiek w. pasiknist garaze.

BSM 650 E pas mane. skias, ne tokis. nepasisekojo…

Labas

paimčiau ir tą 650W nelikvidą Gerai Cha cha kur, kaip, kada? Šypsena

Rytoj busiu vilniuj, tai galiu prigriebt su savim.

pro kauna varysi vilnan?