Kas lankėtės Maskvoj? Reikia patarimų!
tai va iki keliones liko 3men…jau daromes hposteliu…gal kas kokiu patarimu turit vis gi i stebuklu krasta vaziuoju ir ten kur su valiutu kursu saket…tai kaip ten viskas is tikro?gal kas kokiu adresu zino ar siaip ko
aciu uz ta info
et gal kas patys buvot?turit kokiu patarimu
O tai kokių Tau dar konkrečiai patarimų trūksta? Klausk kažko aiškiai;-) Info gavai, Google turi, archyvai klubo irgi yra;-)) Kas dar neaiškaus? :>
per google jau seniai viskas perziureta rasti hosteliai isniukstineta kaip ten kas kokios kainos kur eiti kur neeiti
bet suprati idomu butu suzinoti ten jau buvusiu zmoniu nuomones.kaip ten kas…kad ir pvz ten kur man pasake apie tas keitiklas, kad uzsienieciam nepalankus kursas…tai geriausi atada pinigus keistis muitineje?ir pvz maskvoje gal galima doleriais atsiskaityti o ne rublaisi…na as va tokiu smulkmenu nzn…
taip pat naktinsi gyvenimas…klubai barainoresisi ir juos aplankytidienomis muziejai(muzieju sarasa jau yra)
va tiek va
gali nueit i raudonaja aikstene karta buwau, bet daugiau kazkaip nezinau ka cia pasiulyt, nes mano ekskursijos dazniausiai budawo po shopus ir maistawietes wa prie aikstes yra fainas centras 'gum’as o biski paejus i apacia prie amzinosios ugnies, fontanu yra dar wienas shmutkiu centras nu zodziu, patiks manau tikrai ‘garbushka’(cd, dvd) ir ‘transilvanija’(cd)tai wa
idomu nueit i kino teatra.odomu todel kad wiska dubliuoja rusiskai, tai man tas lb nepatiko, bet wistiek idomu jei yra galimybe siulau nueiti i Pushkino restorana, wa ten taip ojojoj
labai aciu jei ka tai ir po pardas prasieisim
nors kiek zinau Maskva vienas brangaisuiu pasaulio miestu, tai manau nelabai ka galesim ipirkti…be to vaziuojam po muziejus pavaikscioti o naktimis i klubus lekti
siaip ar taip vaziuojam atostogauti tai manau liudna nebus
aha, brangiausias, bet drabuziu kainos tai normalios+ pasirinkimas milziniskas + asortimentas wisai kitox(pwz, pas mus weromodoj slamstas, o kai ten uzejau, tai man iskart akys ant kaktos ir wisko norisi) nu zodziu o i kokius klubus eisit? man tai net nebuwo eit minties i joki kluba, baisu…
a, nuwarykit i hard rock cafe
o kodel baisu?ten klubine kultura manau labai issivysciusi…pora nete radau klubu i kuriuos noretusi uzeiti…taip pat radau tokiu klubu kokiu lietuvoje nera ir manau nebus…deje deje…rinka per maza
na sugundei cia su tom parduotuvemreiks uzlekti i kokia
na tiesiog ten lankosi ‘kruti rusai’(treningai, auksines cipockos ir t.t) ir ‘krutos’ merginos(fifos, kurios rupi ‘kruti’ waikinai ir t.t), wisiems rupi tik pasirodyti ir t.t(cia aisku kalbu apie dauguma, reik nepamirst kad wisur yra isimciu) o muzikos prasme tai iswis prawalas. na jei atwaziuotu kox dj is uzsienio, wertas demesio, tai gal ir nueiciau, bet tie kurie man patinka ten kazkodel newaziuoja nu zodziu, skonio reikalas, houso, progresywo tai aisku kad bus, jei patinka, eik, tik ziurek atsargiai
o tu gal Maskvoje gyveni/gyvenai?
ne, man deje labaiu prie sirdies rocko muzikatai manau eisiu i rocko klubus ir i pubus
nes Dj muzika manes visai nezavi…
nors zinok ir numaniau kad ten visi eina pasirodyti kiek pinigu turi ir kokie kruti…
aciu tau uz info, man butent tokios ir reik, is zmoniu kurie buvo ir kurie zino.nes viska kita galima nete rasti
Labas visiems.susiruosiau nulekti iki maskvos.manau ne vienam is jusu teko pabuvot…
noreciau suzinot jusu nuomone,kaip,kur,su kuo ir t.t kiek kainuoja ten issimiegot.turbut pacioj maskvoj neapsimoka,kosmonautai,reik i uzmiesti lekt…
parasykit jei nesunku nuomone ir labai idomu butu suzinoti kas didziausia ispudi paliko jums ten/ka pirma eile reiktu aplankyti…
labai busiu dekingasACIU
Khm, shiaip man kas Maskvoj patinka… Patinka metropolitenas (bent jau pravazhiuok zhiedine linija, pasizhiurek metro stoteles - didzhiausio pasaulyje metro pagrindines linijos stoteles) Patinka kai kurios gelezhinkelio stotys, verta apsilankyti ir raudonojoje aikshteje, pasizhiureti y Rusijos simbolius: Prezidentura (AKA Kremliu), Lenino Mauzolieju, Raudonaja aikshte, shalia esanchia bazhnychia, uzh jos po kaire esanty vieshbuty "Rusija"…
Matau, kad niekas neskuba dalintis įspūdžiais… Paskutinį kartą buvau senokai, 97 m., bet anksčiau būdavau po porą kartų per metus. Taigi, be jau minėtų raudonosios aikštės ir kremliaus ir metro, būtina aplankyti Arbatą. Nežinau ar beveikia, bet būdavo įspūdinga ir "Liaudies ūkio pasiekimų paroda" (VėDėeNCHa). Visuomet užsukdavom į CUMą ir GUMą.
Būtinai pavažiuok toliau nuo centro, pvz į kokius Sokolnikus, kad pamatytum tikrąjį skurdą ir tikruosius maskviečius, nes centras "išlaižytas".
Kainos Maskvoje kosminės. Be to nebandyk ieškoti teisybės. Ten dar nėra nusistovėję klijento ir aptarnaujančio personalo santykiai. Privilegijuoti visuomet yra paslaugų tiekėjai, o ne tie, kurie moka pinigus. Nesistebėk tuo ir nesistenk pakeisti, tiesiog mėgaukis šia stebuklų šalimi…
Yo, kas link aptarnavimo tai chia tiesa, o Arbata ash tiesiog pamirshau, be jokios abejones turejau jy pamineti. Shiaip, yra dar pora labai svarbiu vietu Maskvoje, kurias itin siulychiau pamatyti - didzhiausias Maskvos knygyna "Dom Knigi" ("Knygos Namas", bent jau ish tolo pazhiureti kaip atrodo uzhsienio reikalu ministerija, Lietuvos ambasada…
O shiaip, pasiulymas pasizhiureti ir paprastu maskviechiu gyvenimo yra labai geras - ash tai dariau nuvazhiaves y Taganka, kurioje yra garsusis turgus
as tai dar pridurt galiu gera vieta melomanas - didziuli CD turgu. Vadinasi kazkaip "Garbushka". Pasirinkimo gausa man padare dideli ispudi.
Didzioji dauguma CD ten nelegalus aisku ir niekam tai nerupi.
Ta vieta galima rast vaziuojant metro nuo centro iki stoteles kuri yra viena pries FILI sustojima atrodo.
A-a, dar prisiminiau, verta aplankyti "Matrosskaja tišyna" Dabar labai žymi vieta.
O jei rimtai, tai kapnės įspūdingos, kur įžimybės sulaidoti, tik, nors užmušk, pavadinimo nebeprisimenu.