Kas bus Lietuvos krepšinio sostinė ateityje

Kas bus Lietuvos krepšinio sostinė ateityje

Keletą pastarųjų metų Lietuvos interneto svetainėse stebiu kupinas paniekos ir neapykantos vieni kitiems Žalgirio ir Lietuvos Ryto krepšinio fanų rietenas. Daug purvo yra išlieta tiek ant vienos, tiek ant kitos komandos. Dar daugiau jo bus išlieta ateityje….
Tai, kad Žalgirio fanų Lietuvoje yra daugiau ar kad jie rėkia garsiau - visiškai nereiškia, jog ir jų komanda yra stipresnė ar bent jau turinti didesnes perspektyvas ateityje.
Aišku, šiemet LKL’e tikriausiai nugalės Žalgiris. Tačiau žiūrint į ateities perspektyvas, šviesesnę ateitį matau Vilniaus komandai. Ir štai dėl kokių priežasčių.
Komandos komplektacija. Kauno komanda yra komplektuojama be jokios vizijos ar ilgalaikės strategijos. Beveik kiekvienais metais pasibaigus sezonui Žalgirio komanda subyra, t.y. yra pakeičiama apie pusę (o neretai ir daugiau) visų komandos žaidėjų. Matosi, jog komanda yra buriama tik vienadieniams (vieno sezono) uždaviniams spręsti, t.y. - nors truputį (nekeliant aukštų tikslų) pasispardyti Eurolygoje bei laimėti LKL’ą. Tam tikslui pasiekti yra pasirašomi trumpalaikiai (dažniausiai vieno sezono) kontraktai su pakankamai garsiais, tačiau jau nueinančiais nuo arenos krepšininkais, kurių meistriškumo lygis dažnai jau nebeatitinka jų aukštos kainos. Po metų didžiulės skylės sudėtyje paskubomis vėl yra lopomos iš naujo, leidžiami didžiuliai pinigai, karštligiškai ieškoma naujų, pajėgių (ir savaime aišku brangių) legionierių, o stiprus savų, lietuvių krepšininkų branduolys, kuris kartu žaistų bent 3-4 sezonus iš eilės - nėra formuojamas.
Vilniaus komandos komplektavimo strategija yra visiškai kitokia. Ši komanda garsėja tuo, jog pirmiausia remiasi jaunaisiais Lietuvos krepšinio talentais, su kuriais sudaro ilgalaikius kontraktus. Pasižiūrėkim, - beveik visos būsimos Lietuvos krepšinio ateities žvaigždės (išskyrus nebent P. Jankūną ir D. Lavrinovičių) šiuo metu tupi Vilniuje: R. Javtokas, P.Čukinas, S. Kuzminskas, R. Šiškauskas, M. Lukauskis, S. Jasaitis, T. Delininkaitis. Nenustebsiu, jog po poros metus ten atsidurs ir kiti jaunieji Lietuvos talentai: M. Mažeika, P. Šalvis, R. Seibutis ir pan. Šiuo metu kai kurie iš jaunųjų "Lietuvos Ryto" krepšininkų dar nedemonstruoja pakankamai brandaus ar stabilaus žaidimo, tačiau, įsivaizduokime kokia jėga jie taps, jeigu kartu rungtyniaus dar 3-4 metus.
Įdomu, kodėl ankstesniuose sezonuose formuojant savo komandą Žalgiriui taip ir neprisireikė tuo metu jau pakankamai ryškiai žibėjusių Š. Jasikevičiaus, A. Macijausko, R. Javtoko ar R. Šiškausko? Kažkodėl tai būtent Vilnius davė šansą jiems pereiti į aukštesnį lygį, o pastarieji atsidėkojo savo geru žaidimu. Vienintelis, turintis didelį talentą LKL žaidėjas, kurio prisireikė kauniečiams, buvo D. Slanina. Tačiau ir jis į Kauno Žalgirį atėjo ne iš Šaulių "Šiaulių" komandos, o jau su Vilniaus "Lietuvos Ryto" komandos sutikimu, kai buvo bandoma užkamšyti Kauno komandos komplektavimo spragas.
Pamaina. Žalgiris visada garsiai afišuojasi, jog pats rengia sau jaunimą. Tačiau keli žaidėjai iš Žalgirio dublerių komandos patekę į pagrindinę sudėtį vėliau tapo žvaigždėmis? Rodosi, kad nei vieno. Dažniausiai jų karjeros kilimas baigiasi LKL vidutiniokų komandose arba artimojo užsienio valstybėse, - Lenkijoje, Vokietijoje ir pan. Taigi, Žalgirio žaidėjų rengimo sistema nėra pilnai išbaigta. Palikę dublerių komandą jie dažniausiai nustoja tobulėję, kadangi aukštesnės pakopos žaidėjų rengimo piramidėje (išskyrus pagrindinę komandą) – nėra. Todėl dar pasiginčyčiau, kuri komanda elgiasi racionaliau, - ar ta kuri pati rengia sau krepšininkus, tačiau nesugeba to padaryti pilnaverčiai, ar ta - kuri neturi savo žaidėjų rengimo sistemos, tačiau kviečiasi pas save perspektyviausius kitų LKL ekipų krepšininkus bei sudaro jiems puikias galimybes tobulėti ir atsiskleisti.
Finansai. Čia aiški persvara krypsta į Vilniaus pusę, kadangi būtent sostinėje yra susikoncentravusi didžioji Lietuvos kapitalo dalis, čia dirba nemažai naujųjų Lietuvos oligarchų, čia yra lengviausia pritraukti investicijas, būtent čia yra sukoncentruotos pagrindinės Lietuvos valstybės valdymo institucijos, kurios, taip pat kartas nuo karto skiria krepšinio klubams materialinę paramą.
Šiemet Žalgiriui pasisekė, kadangi vasarą premjeras A. Brazauskas po Nemuną plaukiojo būtent A. Sabonio jachta, kas padėjo kauniečiams užsitikrinti kai kurių didelių valstybinių įmonių finansinę paramą. Tačiau kas gali būti garantuotas, jog po metų kitų tas pats A. Brazauskas neplaukios jau G. Vainausko jachta…
Vilniaus "Lietuvos Ryto" klubas jau dabar išsiskiria stabiliais ir laiku išmokamais atlyginimais. Šios komandos dar nekrėtė joks finansinis drugys, ir nepanašu, kad toks iš viso kada nors bus. O štai Kauno klubo tai man tikrai gaila… Tiek dėl nesugebėjimo prisitraukti pajėgių ir kas svarbiausia patikimų rėmėjų, tiek dėl Kauno savivaldybių valdininkų nerangumo… Situacija kai vienas komandos žaidėjas iš savo kišenės moka atlyginimus kitiems žaidėjams išvis yra komiška…
Tradicijos. Neprijaučiantys Lietuvos Rytui kitų komandų fanai labai dažnai prikaišioja, jog Vilniaus komanda neturi šlovingos ateities, gilių tradicijų. Tačiau, atsiminkime, jog istorija ir tradicijos yra kuriamos būtent dabar, šiandieninėje realybėje. Todėl tai, jog pastaruosius porą dešimtmečių visa krepšinio Europa linksniavo Žalgirio vardą visiškai nereiškia, jog kitus dešimtmečius ji negali linksniuoti Vilniaus komandos vardo.
Kiek įtakos komandos pergalėms bei jos pajėgumui turi tradicijos bei šlovinga komandos praeitis, parodė sausio 6 d. ULEB taurės varžybos. Vilniuje tuo metu viešėjo legendinė Splito komanda, kuri pagal titulus, trofėjus bei išaugintų "krepšininkų-žvaigždžių" skaičių tikrai lenkia Kauno Žalgirį. Legendiniai kroatai išvažiavo iš mūsų sostinės pasikrovę vos ne pusšimčiu taškų. Vat tau ir tradicijos…
Dabartis. Aišku, Vilniaus komanda per pastaruosius penketą metų nieko labai reikšmingo Europoje nenuveikė. Tačiau, šiemet balandžio 22 d. sueina lygiai penki metai, kai Europoje nieko nenuveikia ir Žalgiris…
Šiuo metu Vilniaus "Lietuvos Ryto" komanda yra formuojama ir buriama panašiu principu kaip ir pergalingasis 1997-1999 metų sezonų Žalgiris. Komanda nuosekliai ir po truputi vykdo jaunųjų Lietuvos talentų selekciją. Vieni į ją ateina ilgam ir joje pritampa: A. Macijauskas, R. Šiškauskas, R. Javtokas. Kiti nepritampa ir yra pakeičiami: K. Šeštokas, R. Jarutis, G. Aidietis, R. Kaukėnas, A. Javtokas ir kt. Treti dar tik pradedami bandyti: S. Jasaitis, T. Delininkaitis, S. Kuzminskas, P. Čukinas, S. Babrauskas, M. Lukauskis. Viso šito proceso pasekoje, dar po keletos sezonų "Lietuvos Ryte" turėsime stabilų 7-8 pajėgių Lietuvos krepšininkų branduolį, kurį beliks sustiprinti pora-trejetu pajėgių legionierių. Neabejoju, jog J. Kazlauskas, buvęs iniciatoriumi panašaus proceso, kuris vyko praeitame dešimtmetyje Žalgiryje, pabandys atvesti į pergalių taką ir dabartinį "Lietuvos Rytą". Gal ne šiemet, ar kitamet, tačiau neabejoju, jog ateityje kuriant Lietuvos ir Europos krepšinio istoriją labai daug prisidės ir komanda iš Vilniaus.
O iš Žalgirio, po metų, dvejų ar trejų baigus karjerą Sabui, vėl liks tik šukės, kurias suklijuoti reikės daug laiko, jėgų, pastangų ir pinigų… Kauniečių ateities komandos stuburas ir branduolys turi būti formuojamas jau dabar, nes po poros metų, kai LKL’e prasidės lemiamos kovos dėl vietos Eurolygoje - Vilnius į priekį gali būti pabėgęs jau per toli… Todėl, Žalgirio fanai, - melskitės, jog "Lietuvos Rytas" per šiuos ar kitus metus dalyvaudamas ULEB taurėje išsikovotų Lietuvai antrąją vietą Eurolygoje. Kadangi, po poros metų, kai baigsis Žalgirio kontraktas su Eurolyga labai gali būti taip, jog tas pačias ULEB taurės varžybas gali tekti stebėti jau Jums.
Šio rašinio tikslas nebuvo išaukštinti vieną komandą ar sumenkinti kitą. Paprasčiausiai noriu, kad baigtųsi (ar bent jau apmažėtų) tos visos spekuliacijos, susijusios su Vilniaus "Lietuvos Ryto" krepšinio klubo niekinimu, su dideliu subjektyvumu vertinant šios komandos dabartį bei ateitį.

P.S JuokiasiŽliumbiaLabas

Beje, siuos savo pamastymus nusiunciau ir i Vox populi Delfyje… Nekaltas

P.S tikiuosi kontruktyviu diskusiju sia tema…

Man labiausiai norėtųsi, kad tokios kompanijos, kaip "Švyturys" Alus, KLASCO, LISCO, "Philip Morris" Kietas ir kitos investuotų į krepšinį Klaipėdoje ir "Neptūnas" taptų stipriu konkurentu "Žalgiriui" ir "Rytui" … Nekaltas

nu tai patikek…pridiskutuota tikrai bus…Taip

Kontruktyviu diskusiju delfyje tikrai nebus… Cha cha

Kas del Z komplektacijos problemu - na, dabar nera laiko rasyti, gal veliau prisesiu konstruktyvesniam postui Šypsena visgi - taip, Z komplektavimas ir darbas su jaunimu man nepatinka. Taip, daug klaidu padaryta ir t.t.

BET - vienas didelis skirtumas yra tarp Z ir Lr. Z zaidzia Eurolygoje - o ten, deja, reikia tureti pakankamai patyrusiu ir jau gerai zaidzianciu, o ne ateityje potencialiai geru zaideju, kitaip yra rizika tapti patranku mesa.

Darbas su jaunimu yra. Vaikai, Sabonio mokykla, dubleriu komanda LKAL lygoje, Alita, Atletas, kuriai skolinami zaidejai, kad tobuletu LKL… Ka turi LR? Kol kas Lrytas vaziuoja ant tos "atrastos" kartos zaideju, tam tikru laikotarpiu palankiai susikloscius situacijai, kai 99 metu triumfo apakinti Z vadovai niekaip nenorejo nusileisti ant zemes ir praziopsiojo galimybe atnaujinti komanda ir burti ateities komanda.

Siskauskas, Macijauskas, Javtokas… Bet palaukime, kas bus toliau… Siuo metu Lr zaidzia grazaus jaunimo, bet ar tikrai jie isaugs zvaigzdemis, ar jau laukia toks pat likimas, kaip Gineviciaus ir kt.

Dar viena beda, su kuria reikia susitaikyti, zaidziant Eurolygoje - po sekmingo sezono zaideju verte labai ir labai pakyla, ir tampa sunku juos islaikyti. Taip ir gaunasi, kad vel puse komandos nelieka… Jei zaideju niekas neperka - reiskia, sezonas butu blogas… Laimingas

Tesinys bus… Šypsena

gal geriau dabar, kol dar yra kontraktas su Eurolyga, pabūti patrankų mėsa bei išsiugdyti savo žaidėjus… nes tie svetimi yra labai jau daug kainuoja, o ir supergalingos komandos (net su Sabu priešakyje) kažko tai sukomplektuoti neįšeina…

Taciau keli is ju isties patobulejo? Keli tapo Žalgirio ar rinktinės lyderiais?
Turbut sutiksi su manimi, jog Macas, RJ bei Šiška LR atsiskleidė, patobulėjo, įgavo pasitikėjimo savimi… jie įšaugo kaip žaidėjai… dabar ateina Kuzminsko, Delininkaičio, Lukauskio eilė…

[quote]Ka turi LR? Kol kas Lrytas vaziuoja ant tos "atrastos" kartos zaideju, tam tikru laikotarpiu palankiai susikloscius situacijai, kai 99 metu triumfo apakinti Z vadovai niekaip nenorejo nusileisti ant zemes ir praziopsiojo galimybe atnaujinti komanda ir burti ateities komanda.
[/quote]

sutinku, jog LR vaziuoja ant atrastos zaideju kartos… taciau neabejoju, kad pasiekus tam tikra lygi jos vadovai nepabijos pasikviesti ir nauju talentu (taip siemet komandoje atsidure Delininkaitis, Kuzminskas, Babrauskas, Lukauskis)… o vat Žalgirio vadovai bijo rizikuoti…

[quote]Dar viena beda, su kuria reikia susitaikyti, zaidziant Eurolygoje - po sekmingo sezono zaideju verte labai ir labai pakyla, ir tampa sunku juos islaikyti. Taip ir gaunasi, kad vel puse komandos nelieka… Jei zaideju niekas neperka - reiskia, sezonas butu blogas… Laimingas
[/quote]

pinigu trukumas yra visu LT komandu beda… todel remimasis savais zaidejais bei ju ugdymas atsieina pigiau nei legionieriu paslaugos…

R.K. rase:

Darbas su jaunimu yra. Vaikai, Sabonio mokykla, dubleriu komanda LKAL lygoje, Alita, Atletas, kuriai skolinami zaidejai, kad tobuletu LKL… Ka turi LR? Kol kas Lrytas vaziuoja ant tos "atrastos" kartos zaideju, tam tikru laikotarpiu palankiai susikloscius situacijai, kai 99 metu triumfo apakinti Z vadovai niekaip nenorejo nusileisti ant zemes ir praziopsiojo galimybe atnaujinti komanda ir burti ateities komanda.

Nesutinku, Vilniuje yra S.Marciulionio vaiku mokykla, Vilniaus vaiku krepsinio mokykla, taip pat zaidejai priklausantys L.Rytui zaidzia Sakaluose.
Ir dar, aisku cia ne i tema, bet LRytas padeda ir Lietuvos Telekomo moteru komandai leisdamas naudotis savo sale. O Kaune kiek zinau hales vadovybe plesia is Zalgirio didziulius pinigus uz nuoma.
Jei neklystu po poros metu Zalgiris jau haleje negales zaisti, kadangi ji neatitinka Eurolygos reikalavimu kuriuose reikalaujama, kad sale turetu buti ne mazesne nei 5000 vietu, ir ziurovams butu irengtos atskiros kedes, jau nekalbant apie zurnalistam specialaus sektoriaus irengima, persirengimo kambarius, ir t.t.
Paradoksas, bet Eurolygos komanda neturi savo nuosavos sales, gal reiketu Zalgirio vadovybei pradeti nuo bazes formavimo, na atrodo Sabonis siuos reikalus judina, bet taip pat viskas remiasi i pinigus. Kaip minejo sios temos autorius nenormalu yra kai vienas zaidejas moka kitiems atlyginimus is savo kisenes, o ne nustatyta tvarka, tai yra ne is pries sezona komandos suformuoto biudzeto. Ir nereikia rekauti, kad Zalgiris yra super komanda, kad laimes lkl nors pilnai tuo tikiu, problema yra tik ji kol kas sekmingai dangstoma.

Man jokio skirtumo, kad tik Lietuva isliktu Europos sostine

Kas cia rekavo?
Nevada va parase: Aišku, šiemet LKL’e tikriausiai nugalės Žalgiris.
Nors man zodziai "Aisku" ir "tikriausiai" - nesiderina Cha cha

cia tai tikru tikriausia tiesa

Tai kad zalgirio fanu daugiau yra tikra tiesa, tacia zalgiris stipresnis ne del to, kad zalgirio fanai garsiau rekia, paprasciausiai taip yra, o kas liecia perespektyvas, tai duosiu bishki OT viena kart per sporto politikos seminara viena blodine besigindama darba teige, kad Vilniaus zalgirio futbolo klubas yra zymiai perespektyvesnis uz Manchester United kluba, kadangi pastarasis turi labai daug trofeju, o zalgiris juos dar gali pasiekti, kai pagalvoji tai tikra tiesa Taip , bet ish kitos puses…tikiuosi supratot ka as tuom norejau pasakyt

Ne tikriausiai, o 100 procentu

jokiaias budais Ne

Nematau nieko blogo, ka kontrakta pasoirashomi vieniems metams, tai paprasciausias apsidraudimas, kas gali garantuoti, kad suzaides gera sezona kitais metais zaidejas nebus zymiai prastesnis. O kas del zalgirio sudeties keitimo ta liko labai geras branduolys, liko abu juodukai, kurie tikrai abu buvo komandos lyderiai, liko shalenga su Timinsku, Gustas kurios priskirciau prie komandos branduolio, apie tuos kur ishejo, Einikio visai negaila, atejus tanokai amziams atsisedo ant suolo ir buvo visai nereikalingas, Stombergas, po puikiai suzaisto europos cempionato yra vienintelis is pernykshtes sudeties kurio pasigendu, Davidas nu jei vietoj Javtoko siemet turetume Davida tai butu visai fantastika, beyt neimanoma, kad visi zaidejai butu aukshto lygio, o atejus Tanokai, Kornelijus antroj sezono pusej atrode labai prigeses.
Apie tuos kur atejo:
A.Sabonis, cia komentaru nereikia, Lavrinovicius, dar nieks neaishku, Bericius, nenoriu daugiau del jo nervuotis Piktas Lepinaitis, Serapinas lost visai negauna Javtokas, mazdaug tas pats, JAnkunas vienintelis kuris ish dabar zaidzianciu teikia ateities vilciu

…iskyrus Jankuna… Lavrinoviciu, Gusta, Serapina, Lepinaiti, Andriuskeviciu ir visa zalgirio dubleriu komanda, + visi Saboniukai, kuriuos zalgiris bet kada panorejes pasiimtu, ka jokios perespektyvos, nemanau Nekaltas , Lukauskis su Jasaiciu perespektyvus Juokiasi nejuokinkink , gerai, kad dar Babrausko nepaminejai, Shshka, jau nebe 20metis ish dalies galima sutikti del visu 3 centru ir Delininkaicio, kuris, manau,po 2-3 metu rinktinej konkuruos su Jasikevicium del pagrindinio izaidejo vietos

Del Jasikeviciaus tai galima butu sutikt, o del visu kitu, tai zalgiriui tuo metu jie buvo paprasciausiai nereikalingi

Mazai geru zaideju zalgiris ishaugino Juokiasi , nemanau, tingiu vardint… Jankunas, Gustas, paziurek kaip zalgiro baxurai Alitoj loshia, kiekvienais metais atsiranda 1-2 zaidejai kurie ateina ish dubleriu i pagrindini Zalgiri, ir labai neblogai gali pakeisti komandos lyderus. O ka ishaugino rytas? Tu man bent viena gryna vilnieti pasakyk. Nu nebent Lucas su Simkinsu Juokiasi

kas del kapitao, tai dalis tavo tiesos yra, bed del pastovios finasines padeties niekas nera garantuotas, viena diena turtingas, o kita diena ziurek jau vargshas, puikus pavyzdys Italijos futbolas Seria A , tuo labia, kad krepshinis Europoje nera didelius pinigus neshanti sporto shaka, ir artimiausiu met nemanau, kad situacija keisis. Taigi, abejoju ar atsiras daug oligarxu (grazus zodis) , kurie ryzhtusi rizikuoti savo pinigais

Kai Rytas tures tradicijas, tada ir paziuresim, nors kalbant apie tradicijas ateiciai jos itakos nelabai turi

Del tradiciju reikshmes zaidimui pilnai sutinku

Vieninteliai kurie pritapo Ryte visam laikui tai Shishka ir Javtokas, kuris visishkai nesieja savo ateitie su rytu ir kiekviena diena sapnuoja, kaip zaidzia NBA, o Macijausko jau neber Kietas , ir visa tai per 5 metus, nemanai kad tempas formuojant aukshto europinio lygio komanda yra truputi per letas.Kalbant apie Kazlauska, zinome jo pasiekimus, bet manb atrodo kad tie laimejimai ji labai sugadino, ko negaleciau pasakyt apie Sireika, visada zaviuosi jo vadovavimu komandai, kai net sunkiausiose situacijose Sireika atrodo ramus ir neishmusha zaideju is pusiausvyros,ko negaleciau pasakyt apie Kazlauska

Bla bla bla. Sabonis nera vienintelis zaideja Zalgiry, ir Zalgiris nei byra nei byres, ishkris Sabas atsigaus Lavrinoviciu, blogiausiu atveju nusipirksim kita gera centra, del vieno zaidejo komandos nesugriuna, o kas liecia ryto dalyvavima Eurolygoj, tai seniai apie tai svajoju, kai nuvaziuos i kokia Novo Mesto ir pasiims ten 25 tashkus, tada gal supras Ryto fanai kas yra Eurolyga

Tikslo nepasiekiai, mano poziuris ne kiek nepasikeite

Paskaicius tavo trumpa pasisakyma atrodo atvirksciai

Pagarbiai,
Nevada

[/quote]

Nesiparink sportas2, visai cia normaliai nevada surase. Mirkt Man, kaip Z fanui, irgi neramu del Z ateities. Bet… dar pasikartosiu - jaunu zaideju yra, juos auginam, tik kol kas neatradom zvaigzdziu arba, pavadinkim - LTU NT kalibro zaideju.
Kelias, kuriuo eina Lr, geras - dar prisikviete jaunu zaideju - bet tai nereiskia, kad ir vel iseis istraukti laiminga korta Lrytui - taip pat, kaip antra karta laimingos nepasiseke istraukti ir Z (po keleta metu ruostos komandos, ka vainikavo 2 paimtos taures, bet zaidejus teko isparduoti, nes iskilo kainos) - kas gali tvirtinti, kad Delininkaicio neistiks, pvz, Gineviciaus likimas?

Tie keli metai po 99 sezono buvo siaubingi Z. Bet - dabar negalima sakyti, kad reikalai klostosi visai blogai. As daznai pamastau del jaunu zaideju, kad jiems reikia duoti losti ir t.t. - bet paimkim pavyzdzius: A.Masiulis, Ginevicius, Gustas, Silinskis… Jiems gi dave losti, Eurolygoje… Reiskia, nebuvo supertalentingi ir tiek. Kasdien negimsta marciulioniai ar taip siskauskai… Bet yra Jankunas, Silinskis… Jie priklauso Z… Šypsena

sakai, lrytas toks geras, kad duoda telekomui savo sale? Juokiasi siulau paziuret, kokiam sporto klube treniruoklius stumdo lryto zaidejai Mirkt

tai yra ne pagalba, o bendradarbiavimas. Cha cha

kazka cia labai idomiai islankstei… Apakęs taciau, as ne tik teigiu, jog LR ateityje dar viskas priesakyje, bet ir pabandziau paanalizuoti kodel…

[quote] Nematau nieko blogo, ka kontrakta pasoirashomi vieniems metams, tai paprasciausias apsidraudimas, kas gali garantuoti, kad suzaides gera sezona kitais metais zaidejas nebus zymiai prastesnis. O kas del zalgirio sudeties keitimo ta liko labai geras branduolys, liko abu juodukai, kurie tikrai abu buvo komandos lyderiai, liko shalenga su Timinsku, Gustas kurios priskirciau prie komandos branduolio, apie tuos kur ishejo, Einikio visai negaila, atejus tanokai amziams atsisedo ant suolo ir buvo visai nereikalingas, Stombergas, po puikiai suzaisto europos cempionato yra vienintelis is pernykshtes sudeties kurio pasigendu, Davidas nu jei vietoj Javtoko siemet turetume Davida tai butu visai fantastika, beyt neimanoma, kad visi zaidejai butu aukshto lygio, o atejus Tanokai, Kornelijus antroj sezono pusej atrode labai prigeses.
[/quote]

taciau kodel tu kalbi tik apie praejusi tarpsezoni??? as noriu paanalizuoti visą praėjusį penkmetį, o ne vieną ar kitą sezoną…

kas del dabartiniu Zalgirio legionieriu, tai - del Beardo kaunieciams labai pasiseke, kadangi jis viduryje sezono liko be kontrakto, todel buvo lengviau ji prikalbinti sumazinti savo finansinius reikalavimus bei paspausti pasirasyti kontrakta 1,5 metu…
del Cota… tai sia vasara jis sutiko tik 11 su Zalgirio faksu atsiustu pasiūlymu ir uzsiprase gerokai daugiau pinigu, nei buvo numatyta kaunieciu pradiniame plane…
O Bericius tai isvis yra pravalas… pats Sireika jau atvirai reiskia savo nepasitenkinima…

[quote]Apie tuos kur atejo:
A.Sabonis, cia komentaru nereikia, Lavrinovicius, dar nieks neaishku, Bericius, nenoriu daugiau del jo nervuotis Piktas Lepinaitis, Serapinas lost visai negauna Javtokas, mazdaug tas pats, JAnkunas vienintelis kuris ish dabar zaidzianciu teikia ateities vilciu
[/quote]

va va va…

[quote]Del Jasikeviciaus tai galima butu sutikt, o del visu kitu, tai zalgiriui tuo metu jie buvo paprasciausiai nereikalingi
[/quote]

vat tame ir beda… kad tada buvo nereikalingi, o kai tapo reikalingi - ju pasikviesti pas save Žalgiriui nebebuvo jau jokios galimybes…

[quote]Mazai geru zaideju zalgiris ishaugino Juokiasi , nemanau, tingiu vardint… Jankunas, Gustas, paziurek kaip zalgiro baxurai Alitoj loshia, kiekvienais metais atsiranda 1-2 zaidejai kurie ateina ish dubleriu i pagrindini Zalgiri, ir labai neblogai gali pakeisti komandos lyderus. O ka ishaugino rytas? Tu man bent viena gryna vilnieti pasakyk. Nu nebent Lucas su Simkinsu Juokiasi
[/quote]

vel prasideda… vilnieciai, kaunieciai, klaipiedieciai… Piktas man px kur jie isaugę, ar kuri sporto mokykla juos išleido… man daug svarbiau, kad komandos, kuriose jie dabar zaidzia, - demonstruoja stabilu ir gera krepsini… o ir patys zaidejai jose tobuleja…

[quote]Vieninteliai kurie pritapo Ryte visam laikui tai Shishka ir Javtokas, kuris visishkai nesieja savo ateitie su rytu ir kiekviena diena sapnuoja, kaip zaidzia NBA, o Macijausko jau neber Kietas , ir visa tai per 5 metus, nemanai kad tempas formuojant aukshto europinio lygio komanda yra truputi per letas.Kalbant apie Kazlauska, zinome jo pasiekimus, bet manb atrodo kad tie laimejimai ji labai sugadino, ko negaleciau pasakyt apie Sireika, visada zaviuosi jo vadovavimu komandai, kai net sunkiausiose situacijose Sireika atrodo ramus ir neishmusha zaideju is pusiausvyros,ko negaleciau pasakyt apie Kazlauska
[/quote]

Maco nebera, nes jis "isaugo" LR komandos marskinelius ir perejo i aukstesni lygi… taciau i jo poziciją jau yra bandoma visa eilė jaunų žaidėjų… kiek jie pateisins viltis - parodys laikas… taciau Lukauskis (skirtingai nei Jasaitis) jau dabar aiksteleje jauciasi gana uztikrintai… kaip ir Delininkaitis bei Kuzminskas

O kas del Sireikos, tai kazko tai mano teigiama nuomone apie ji pradeda svyruoti… jeigu net tokios sudeties kaip siu metu Zalgiris komanda velkasi tik Eurolygos pogrupio viduryje, tai kas bus kai komandoje nebezais Sabas ir Beardas (vienas is pajegiausiu visu laiku komandos legionieriu)… o dabartinio Zalgirio gynyba yra lygi nuliui (keista, - zinant jog jau ipuseja sezonas)… prisiminkim, kad ir ano ketvirtadienio rungtynes… Pao krepsininkai beveik du trecdalius savo metimu mete visiskai laisvi… Apakęs Baisu

[quote]Bla bla bla. Sabonis nera vienintelis zaideja Zalgiry, ir Zalgiris nei byra nei byres, ishkris Sabas atsigaus Lavrinoviciu, blogiausiu atveju nusipirksim kita gera centra, del vieno zaidejo komandos nesugriuna
[/quote]

aisku, jog del vieno nesugriuna, taciau ar tu pats nors matai kokia Zalgirio komandos viziją ar numanai sios komandos artimiausiu metu tikslus?
mano nuomone, - Zalgiris turi pagrindini tiksla, - kaip nors pratempti dar viena sezoną ir labai daug sykių nepralaimėti (kalbu apie Eurolygą)…

as pvz. mazdaug isivaizduoju, kokie lietuviai krepsininkai zais LR po 3-4 metų ir kas sudarys sios komandos branduoli…
deja, - apie Zalgiri to paties pasakyti negalima… o tai mane ir neramina…

[quote]Paskaicius tavo trumpa pasisakyma atrodo atvirksciai
[/quote]

tikras fanas apie savo komandą mato ne tik balta, bet pastebi ir juodasias puses… o kai kurie mato tik tai, - ka nori matyti… Nekaltas

Nevada, praktiskai sutinku su viskuo, ka pasakei, Rytas vel prieme vietoj Maco jaunu zaideju - BET - akcentuoju dar syki - jaunu zaideju paemimas i komanda DAR NEREISKIA, KAD IS JU ISAUGS ZVAIGZDES.

Jei imti ne paskutinius 5, o tarkime, 3 metus - tai tikrai negalima teigti, kad Z neieskojo jaunu zaideju. Vos ne 50/50 budavo, bet, deja, is ju neisaugo nei viena zvaigzde…

Kitas dalykas, kad LR labiau sekasi nurinkti zaidejus is kitu klubu - Siauliu, Neptuno. Bet Z auginasi zaidejus, skolindama juos Alitai… Zodziu, as manau, kad svarbiausia talentas ir galimybe zaisti, o atsiskleisti, suzibeti galima ne tik Z ar Lr - o taip pat ir Siauliuose, Sakaluose ar Neptune.

Del Eurolygos - taip, gal i galima paaukoti viena sezona apsaudyti jaunimui, bet velgi. Praejusysis sezonas buvo svarbus Z, nes jie turejo pratesti kontrakta Eurolygoje. Sutikit - Lietuvos rinka maza, biznis yra biznis, ir vien tik del skambaus vardo nelaikys ten 10 metu. Zodziu, reikia bent kazkokiu rezultatu ar tai Sabonio, kaip turime siemet. Zodziu, lengva pasakyti, kaip reiktu daryti, bet…

Visiskai sutinku. Baisi gynyba, daug klaidu ir t.t. Bet velgi, niekad negali zinoti. Pavyzdziu, pries sezona atrode, kad uz Cota geresnio izaidejo tikrai neiseis surasti, bet… Kol kas jisai tik seselis… Kodel, kas atsitiko, ka daryti? Vat tau ir pasirasyk antra sezona… Zodziu, pries sezona gali planuoti kiek nori, bet iseis taip, kaip iseis.

Zalgirio beda yra ta, jog jie yra uzsicikline ant jaunu zaideju is savo antrosios komandos bei Sabonio mokyklos… o LR renkasi gardziausius kasnelius is visos likusios LT… ir renkasi jau spejusius uzsirekomenduoti LKL’e… gal todel ir pro sali prasauna reciau…

o kas del Alitos, tai kazkodel nelabai tikisi, jog ten zaidziantys Ginevicius, Klimavicius, Andriukaitis ar Brazys kada nors priaugs iki Eurolygos lygio…
apie Silinskio perspektyvuma jau irgi kalbos prigeso… labai jau jis minksto charakterio zmogus… dabar dauguma vilciu jau sudeta i Andriuskeviciu… beje, - Rinkevicius kaip krepsininkas irgi jau galima sakyti numiro…

taigi ir horizonte kazkodel tai nesimato kazkokiu tai nauju jaunuju Zalgirio zvaigzdziu ar gelbetoju…

o man atrodo visai normalu, kai atlyginimus zaidejams moka komandos savininkas.

Zalgiris siemet yra subures labai gera komandą, taciau nera kas juos sustatytu i vietas, kas ant ju uzrektu ar retkarciais per treniruotes ir uzvaikytu… todel ir zaidzia visi taip neatsakingai ir atsipalaidavę…
P.S Sireika mane su tuo savo gerumu ir zmogiskumu jau pradeda uzknisti… Piktas
o Salengos tai i varzybas išvykose net neapsimoka veztis… vis tiek is jo ten tik tuscia vieta…

tik idomu ar tas pats savininkas tikejosi, jog jam reikes tai daryti…? Mirkt