Kas Aš esu?

Kas Aš esu?

Daugelis save apibūdinot labai primityviai: unikalus žmogus, asmenybė. Paskaitykite dar kartą autoriaus pirmą postą. Klausimas yra kas Esate iš tikro. Be prigimties, materialaus darinio. Gal sunku tai suvokti visiems. …

Taigi, mano požiūriu yra keletas variantų kas Aš esu:

  1. Informacinis darinys. Tai susieta su simuliacijos hipoteze. Esu tik informacijos srautas, savo būvį galbūt ir įprasmindamas, nors iš tikro esu tik dalis dirbtinio srauto.

  2. Prasminga sąmonė. Ši materija suprantama, interpretuojama ir net valdoma dėl minčių įtakos. Esu kūne, atomuose, bet esu kai kas daugiau, lyg kažkoks prasmingas dievo fenomenas. Egzistuoju daugelyje erdvių, galbūt su pažinimo tikslu, taip pereinant į kitas materijas, o aukščiausiame "taške" pasiekiant tobulybę ir absoliutą.

  3. Iliuzinis personažas. Savo būčiai sukurdamas įsivaizduojamą svarbą. Nors iš tikro esu energijos forma, kuri pasiekus kūniškąją mirtį, pakeičia savo vietą ir atominę sandarą. Taip neištrūkdama iš esamos materijos.

Juokiasi

Dar galiu pridurti, kad del informacijos stokos, musu protas siuo metu negali konkreciai atsakyti i esminius klausimus apie visatos ir zmogaus esme bei atsiradima.
Tikriausiai niekas visatoje nezino is kur atsirado pati visata, manau, nezino ir ji pati.
Ir dar viena prielaida - musu protas (kazkodel) reikalauja PRADZIOS ir PABAIGOS tasku… bet pabandykite isivaizduoti, kad tokiu tasku is viso nera…
Laimingas
Kaip tada ???