Kalėdų pyragas
dar anksti kaledu pyragus kept
yra tokių kalėdų pyragų, kuriuos jau pats laikas kept
Na sis “eksponatas” - tai praeitu metu kurinys. Cia toks pyragas, kuri gali drasiai pries savaite issikepti ir paskui dar 2 savaites skanauti.
Receptuką prašom
Ingridientai: 375g kviet. miltų, 1 šaukštas kep. miltelių, 400ml vandens, 175g sviesto, 375g cukraus, 6 šaukštai brendžio, 3 gerai išplakti kiaušiniai Džiovinti vaisiai: 175g smulkintų abrikosų, 375g razinų, 125g cukruotų vyšnių, 60g ananasų. + 1 apelsino ir 1 citrinos smulkiai tarkuota žievelė. Gamyba: 1)dukart persijoti miltus su sumaišytais kepimo milteliais. 2)užvirti vandenį, sudėti sviestą, cukrų, abrikosus, razinas. Virti 20 min. 3)mišinį atvėsinti, sudėti smulkintus likusius vaisius, brendį. įmaišyti kiaušiniius, cit. ir apel. žieveles. Suberti miltus ir gerai išmaišyti. 4)orkaitę įkaitinti iki 160C. skardą iškloti kepimo popieriumi. kepti 2 val. jei pyragas ima ruduoti per greit, pridengite jį folija. KAD pyragas subręstų ir atsiskeistų visas skonis, rekomenduojama jį suvynioti į sviestinį popierių ar į muslino skaitę, sumyrkytą brendžiu, ir padėti į hermetišką indą. Taip galima jį palaikyti apie 1mėn.
P.S. pyragas puošiamas, kai atvėsta. pašildomas marmeladas, aptepiamas pyrago viršus ir išdeliojami pasirinkti vaisiai ir vėl aptemiam marmeladu. SKANAUS
skaniai atrodo
noreciau
O ananasus taip pat dziovintus reikia deti? ir ju virti nereikia?
O kur cukruotu vysniu buna?
miegeli, ieshkok visuose prekybcentriuose dzhiovintu vaisiu skyriuj. buna netgi pakeliai ‘cukatu’. ten ivairus vaisiai cukruoti.
To “miegelis” visi vaisiai dziovinti. dziovinti ananasai ir cukruotos (dziovintos) vysnios neverdamos, o 3 etape sudedama i mase.
niam
jau matau razinkas
Nemėgstu razinų.