Kaip yra su CD pirkimu \"on-line\"?

Kaip yra su CD pirkimu “on-line”?

Gal ne visishkai teisingai suformulavau pavadinima…
Zodziu jei uzsisakychiau CD internetu is daugiau ar mazhiau patikimos "vietos" ir atsiskaitineciau kreditine,ar mano pirkinys sekmingai pasiektu adresata??? Viskas vyktu pashtu,kiek ash suprantu. Ir tarkim siuntinuko kelias butu Anglija-Lietuva. Tas pats ir su spauda,jei uzhsiprenumeruochiau koki nors zhurnaliuka. Gal kas yra taip dare?????????

Esu nemažai pirkęs internete, gal kokius 20 CD ir keletą knygų. Viskas vyksta paprastai - suformuoji savo krepselį ir nurodyta eiga suvedi apie save duomenis, atsiskaitai kreditine, Visa Classic arba EU/MC, jokios Visa Electron, Snoras, Maestro ar Tangomanija netinka. Visa Classic ar EU/MC bankuose kainuoja apie 100 Lt metams. Atsiskaitymas saugus - bent man pokštų nepasitaikė, siunčiausi tikrai ne iš plačiai paplitusiu e-parduotuvių, bet tiesiogiai iš mažesnių įrašų kompanijų, taip buvo pigiau ir reikejo konkrečių albumų. Nebūtinai viskas kas yra gerai yra iš Anglijos, priklauso iš kokios kompanijos siuntiesi norima albuma. Siunčiausi ir angliškų ir vokiškų leidybos firmų produkcijos. O pvz. užsisakes Amazon.com siuntinį gavau iš Frankfurto. Magic. Paprastai toks siuntinys iš Europos keliauja 5-7 dienas, tikrai ne ilgiau. Iš Amazon.com. gali keliauti įvairiai - nuo 5 iki 28 d., priklauso nuo to, kokio tipo siuntimą nurodai, kuo greičiau, tuo brangiau. Kietas

Na, su tuo viskas aishku. Labiausiai domina ar visi tavo uzhsisakyti siuntinukai sekmingai tave pasieke.Chia kogero viskas priklauso nuo pashto darbuotoju. Ar nebuvo jokiu pazeidimu t.y. "damage"??

Siaip per ineta esu uzsakes CD uz kokius 5000Lt (nevienas aisku, kooperuojantis su kelias pazistamais kad pigiau butu). Is viso buvo apie 15 suntiniu, tai patirties biskis yra Kietas
Kas del pazeidimu tai Lietuvos Pastui jokiu pretenenziju nera – visi siuntiniai buvo idealiam stovyje. Ir siap as manau jie ten per diena tokias kruvas visokiu paketu is uzsienio gauna, kad tavo keli CD jiems tikrai nerupi. Tik va ivairios parduotuves ivairiai ipakuoja CD – vienos taip kad ir is 10 auksto ismetus jiems nieko neatsitiktu, o pas kitas tie CD barska dezej beveik laisvai. Tai kelis kartus buvo CD su itrukusiom ar nuskilusiom dezutem, ypac kai patys CD nebuna ipakuoti. Nu bet pats CD nevienas sugadintas nebuvo dar.
Kas del parduotuviu patikimumo tai ziuret reikia, ar solidi firma, o ne tvartas koks padpolnas. Nors USA ar EU abejoju ar gali uzsiraut ant kokiu durniu. Jei nezinoma firma (ne amazon koks ar pan) galima paieskot atsilieoimu apie service kokybe http://groups.google.com/ - kas nors gal pirko ten ka nors. O siap USA ir EU tai ne Lietuva kokia. Pvz: viena karta atsiunte man brokuota CD, tai rasau maila mol taip ir taip negroja ka daryt? Ar reikia siust atgal kad pakeistu? Gaunu atsakyma: nereikia nieko siust issiunciam kita CD nemokamai. Gavau ta CD ir tas brokuotas. Vel rasau maila – ka daryt tipo? Atsakymas pasilikit abu CD, sorry mol, grazinam pinigus. Ir grazino. Cia viskas per ineta, nei mate manes nei girdeje. Kita kart buvo sumaise CD ir ne ta atsiute – tai vel issiunte kita CD, o ta padovanojo Liežuvis. Kokiu nors durnysciu su nerealiu sumu nusirasymu nuo korteles irgi nebuvo.
Siaip, jei kas ruosiasi uzsisakinet is http://www.amazon.com t.y. ish USA, nepamirskit, kad yra ir http://www.amazon.co.uk ir http://www.amazon.de ir http://www.amazon.fr . Ten savaime suprantama daugiau tose salyse leidziamos muzikos ir pigesnes. Be to is Europos atsiuntimo islaidos kaip minimum dvigubai mazesnes ir zymiai greiciau ateina siuntinys. Gali buti, kad uzsakysi preke USA amazone, ja issius is sandelio Europoj, o mokesi lyg siustu is USA. Be to yra ir kitu pardu Europoj pilna. Nu bet $ kursas dabar labai palankus aisku, tai skaiciuot reikia konkreciai kur labiau apsimoka. Beje UK ir USA savo PVM neima tai pigiau biski gaunasi, o DE ima. Del kitu EU nezinau. Pardos Help ziuret tokius dalykus reikia.
As siaip daugiausia perku http://www.zweitausendeins.de Jie nukainotus ir nurasytus CD ir knygas pardavineja. Neblogu dalyku galima rast uz nerealias kainas, bet ten daugumoj sena gera rimta muzikele. Visokiu techno DJ ir naujienu nera.

Cia dar apie mokescius KandaPiktas is kito threado biski:
Muitas lygus 10% nuo siuntos vertes iskaitant ir atsiuntimo islaidas ir draudima ar dar bala zino ka, kas ten nurodyta saskaitoj prie siuntinio - zodziu nuo bendros sumos. Muitu apmokestinamos tik tos siuntos kuriu verte virsija 400Lt. Apmokestinama tik suma virsh 400Lt (pvz jei siuntos verte 500Lt tai apmokestinta bus 100lt - 100x0.1=10Lt) Bet jei siuntinyje yra vienas daiktas (kompas ar Hdd ar pan…) kurio verte virsija 400Lt tai 400Lt jau neatimineja - apmokestina visa suma. Tipo daiktas neskaidomas. Viena karta buvo prikolas. Uzsakinejau apie 20 skirtingu CD ir apmokestino visa suma - neateme 400 lt. Paaiskinimas buvo: tipo prekes vienos rusies - vien CD, tai galima jas laikyt vienu daiktu Apakęs Paskambijus i muitine, kazkokia aukstesnio lygio spec. pasake, kad priklauso nuo muitininko – kaip paziures,o pagal istatymus galima ir taip ir taip. O siaip kiti siuntiniai buvo apmokestinti atimant 400Lt. Siaip dazniausiai bandau isipasyt i tuos 400 Lt.
PVM 18% neapmokestinamos tik nekomercinio pobudzio siuntos (dovanos, brokuotu prekiu pakeitimas ar pan) kuriu verte yra iki 160Lt. T.y. jei perki pardoj, apmokestins nepriklausomai nuo sumos, nebent parduotuve sutiks padaryt afera ir parasys kad tai dovana ar kas panasaus. Ir tai tik jei verte nevirsys 160Lt. Taip kad bobute is Amerikas kompo neatsius, nebent sugebesi irodyt kad tikrai vertas maziau 160Lt. Korupcijos lygis Lietuvos muitinese siuo klausimu asmeniskai nebandytas ir nezinomas.
Beje knygom, zurnalam, laikrasciam nuo siu metu uzdetas 5% PVM, kurio
anksciau isvis nebuvo.
PVM skaiciuojamas nuo bendros siuntinio vertes + muitas(jei skaiciuojamas). 160Lt neatimama. Pvz. 20 CD siunta uz 500Lt. Muitas=10Lt. PVM=(500+10)x0.18=91.8Lt. Viso mokesciu sumoki 10+91.8=101.8Lt.

Nu kaip pirmam postui tai nemazai, nemazai Apakęs Mirkt
Jei prirasiau nesamoniu nepykit Cha cha