kaip virti?


kaip virti?

kaip virti ryzius kad butu birus, o ne sulipe? kiek jau budu isbandziau niekaip nesigauna Žliumbia

Daug nuo rūšies priklauso. O šiaip tai visu pirma reik labai gerai praplaut per kokius 7 kartus, kol vanduo nebe balzganas bus. Paskui verdant čiut čiut aliejaus ar sviesto į vandenį įdėt, irgi padeda. Dar vienas būdas - prieš verdant gerai riebaluose apkepint, paskui virt.

nu jau sviesto ir aliejaus pilimas i vandeni, kad ryziai nesuliptu yra totalus marazmas. Jei nori nesukibusiu ryziu, butinai turi buti jie ilgagrudziai plikyti (Basmati), arba rudieji ryziai. Taip pat labai svarbus vandens ir ryziu santykis - trys prie vieno (pvz.: puodelis ryziu, trys puodeliai vandens). Suberi ryzius i vandeni, susidedi prieskonius, viskam uzvirus primazini temperatura ant zemiausios galimos ir nejudini nieko ~20-25 minutes, dangcio nekelineji, nieko nemaisai. Po ~25 min nukeli nuo ugnies ir dar uzdengus su ranksluosciu koki 10 min palaikai, kad nereikalinga visa dregme sugertu ranksluostis ir vandens isvis nebeliktu. Ir tada jau vuolia! - NIEKAS NESULIPE.

jei nemaisau pridega Užsispyręs

tai vandens per mazai ipili; ugni ar temperaruta sumazini iki minimumo.

sakai birus? be careful what you wish for - isvirus nuplauk po vandeniu, bet jie tada taps 100% nelipnus, kas yra BLOGAI (jei isbandysi suprasi)

Naudok plautus ryzius ir niekad nepilk viso vandens vienu kartu ir visada galesi kontroliuoti galutini norima rezultata.Uzpykei ryzius tiek ,kad vanduosusilygintu su ju lygiu ir katink,kol tas vanduo susigers i ryzius.Paragauk.Jei dar per kieti,vel dapilk tiek pat ar siek tiek maziau vkarsto vandens ir vel kaitink kol susigers.Ir taip iki tol,kol tave jau tenkins rezultatas. Jeigu nori gaminti tokiame puode,kurio nuotrauka cia pateikei,tai gali is ryziu suformuoti sioki toki kaubureli,o jo diduryje padaryti idubima i kuri ir pilk pasudyta (jei reik ) karsta vandeni.

Jeigu tingi zaisti,taip kaip aprasiau auksciau,gali nuplautus ir pamirkytus bent kelias valandas ryzius uzpilti vandeniu,kad juos apsemtu pilnai.Duodi vandeniui uzvirti,paverdi 5 min neuzdengtame puode,kad vanduo kazkiek nusigaruotu.Tada uzdengi ir dar pakaitini ant primazintos ugnies kokias 5 min.Nuimi puoda, apsuki kokiu nors skuduru ir nesi padeti po kaldrom ar pagalvem.Ten tegul paguli iki 40 min.Turetu gautis idealiai.

Nemokėčiau išvirt sulipusių ryžių. Kaip bevirčiau man jie birūs išverda.

2 kart perplauni.užpili vandens, kad būtų per pirštą virš ryžių.maža ugnis ir NAMAIŠAI IR NEKILOJI DANGČIO.viskas Šypsena

Tai kokius ryzius naudojat, kad taip viskas paprasta Šypsena ? Nes turbut daugiau nei puse pas mus perkamu na nezinau net, o jei dar maiseliuose… )raso ilgagrudziai, rinktiniai ir t.t. o gaminti kosei tinka…

Manau, kad tiesiog perverdat jūs tuos ryžius, dėl to ir sulimpa. Arba per mažai vandens.