Kaip teisingai paskaiciuo
dek saugikli 0.1A, 12V stabilitrona ir kondensatoriu/s pasiskaiciuok. maziau ora kaitinsi, o veiks taip pat gerai.
saugiklis yra, o stabilitronas kam? ji jugti uz R lygiagreciai su varikliu? ir kaip dar paskaiciuoti koks butu nuostolis elektros?
Nesamones čia … C daliklį daryčiau aš…
pizė bus varikliukui nuo tokio jungimo, neskaitant to, kad beveik 16W tuščiai šildys orą ir R turės būti arklio dydžio (gabaritais)
laukiu pasiulymu, kaip padaryti be trafo, ir uzimtu nedaug vietos
tau jau rašė - vietoj gesinimo rezistorių panaudoti kondensatorių ir būtinai stabilitroną. Žinoma, schema kiek keisis. Idėją gavai, bet nenorėk visko ant lėkštutės paauksuotais krašteliais. Čia toks mano principas - niekas neturi būti gaunama lengvai, nes tada nevertinama. Internete TIKRAI yra pavyzdžių.
tokius vadinu as savanaudziais
Čia vietoj ačiū ar ne ? Ką gi lameriukai, čia buvo paskutinis kartas kai aš ką nors patarinėju. Galėsit kaip norit, kaip sugebat taip daryt.
nemaciau as neivieno tavo patarimo tik kazkokius kvailus tavo principus
vietoj R (varza), bet pries tilteli, jungi nuosekliai C (talpa) ir U (saugiklis), uz tiltelio , kuri gali pakeist ir vienu/dviem diodais jungi ~1W 12V Z (stabilitrona) ir dar viena ar du C (kondensatorius) lygiagreciai, gal net ir pora L (droseliai). tingiu paisyt, bet jei smegenu yra, turetum susigaudyti.
o tu pabandyk atidziau paziuret ir dar rekomenduojama ijungt bent viena mezgenu pusrutuli mastymui…
Aš tai už tokius “dėkingumo” prasiliejimus tiesiog mesčiau iš forumo. Paklausei, gavai GERĄ atsakymą, o po pasiuntei “toliau”?
savo nuomone pasilaikyk sau, visgi nemaciau as jokio atsakymo, nebent: dek saugikli 0.1A, 12V stabilitrona ir kondensatoriu/s pasiskaiciuok arba pizė bus varikliukui nuo tokio jungimo, neskaitant to, kad beveik 16W tuščiai šildys orą ir R turės būti arklio dydžio o gal vietoj gesinimo rezistorių panaudoti kondensatorių ir būtinai stabilitroną ar sitas GERAS atsakymas bet nenorėk visko ant lėkštutės paauksuotais krašteliais. jokio konkretaus, aiskaus pasakymo va tik Algerdas kazka konkreciau parase
Jei tau neužteko to, kas čia buvo parašyta, tada tikrai atsakymas tik vienas: visko ant lėkštutės tau niekas nepadės. Kaip ką sujungti tau buvo pasakyta ir jei turi bent minimalias elektronikos žinias - to turėjo pakakti. O jei tų žinių neturi, tau iš vis negalima lįsti prie ~220V. Po to dar nusikratysi negyvai, tai kaip jaustis tiems, kurie tau patarė? Taip ir teisinę atsakomybę galima užsitraukti. Vienintelis tau pasiūlymas: mokėk pinigus ir bus padaryta. Žinios kainuoja.
circuit rašė: O jei tų žinių neturi, tau iš vis negalima lįsti prie ~220V. Po to dar nusikratysi negyvai, tai kaip jaustis tiems, kurie tau patarė? Taip ir teisinę atsakomybę galima užsitraukti. Vienintelis tau pasiūlymas: mokėk pinigus ir bus padaryta. Žinios kainuoja.