Kaip suprast ar yra prijungtas tinklas prie Win98SE

Kaip suprast ar yra prijungtas tinklas prie Win98SE

Turiu toki klausima ar Win 98SE rodo vietinio tinklo duomenis (kaip prisijunge, kokia sparta ir ar isviso jis yra prijungtas). Pas mane vsai nieko nerodo, bet zinau kad tinklas tikrai veikia, nes bandziau su WinXp tai viskas buvo normaliai viskas buvo parodyta kokiu greiciu prisijunge, koks ip adresas (kuri dave servas) ir pan., o su Win98SE tai nieko nerodo tik tinklo plokstes lempute ziba.

Ar tai priklauso nuo tinklo kortos ar nuo OS???

Jeigu nori sužinoti, ar kompas prijungtas prie tinklo, padaryk start> run> rašai ping <ip> vietoje <ip> parašai ip kompo, kuris yra tavo lane ir yra įjungtas ir veikiantis.
Šiaip nepamenu kaip win 98 se tai daroma, bet panašiai į win 2k. Spaudi dešinį ant My network places->properties-> Lan connection dešinį-> Status ir žiūri- packages in/out ir pan.

Velnias kas mane per win nieko nera nei my network place nei rodymo ar prijungtas. Kur gli butu pasleptas My network place? Nu enzinau gal kad kiti eijunge kompu del to kazkas ne taip, bet servas tai ijungtas, nes su Xp tai viskas normaliai parodo kokiu greiciu prisijunge koks ip adresas ir pan.

hmzzz. viską su draiveriais sutvarkei?

Del kortos driver’iu tai viskas sutvarkyta, o kas dar gali buti???

antra karta rasau - vakar rasiau ale neissisiunet… Liūdnas

yra standartinia irankiai - ping, tracert, ipconfig, netstat

ping’as - paketuku siuntinejimas : patariu uzleisti ping’a tokiu budu

[quote]ping 212.59.0.12 -t
[/quote]
switch’as -t reiskia kad amzinai sius ping’a kol nepaspausi CTRL+C - patogu monitorinant ka nors… kad dingsta inetas ir t.t.

tracert - trasuoja nuo tavo kompo iki kito kelia - tai yra ping’as kuris tris kartus praping’ina kiekviena host’a pro kuri keliauja paketai ir parodo tuos host’us - labai patogu aiskinantis ties kuria vieta jis sustoja [trukumas jei serveris nesipingina jis parodo kad tenais paketai pamesti - bet cia nieko tokios] pvavizdukas

[quote]tracert 213.226.131.131
[/quote]

ipconfig - parodo info apie tavo kompa kokie serveriai naudojami , dns, gateway, mac, subnet’a - visa info apie tave : naudojimas

[quote]ipconfig /all
[/quote]

netstat - parodo kokie susijungimai yra is tavojo kompo, gal po tokiu masiniu susijungimu kaip kazos paleidimas astuntukas nesusitvarko su asviskiais susijungimais ?

tavo atveju pirmas zingsnis

[quote]ipconfig /all
[/quote]
antras zingsnis

[quote]tracert 213.226.131.131
[/quote]
213.226.131.131 - tai yra taviskis dns’as ar yra rysys iki jo , bet galima naudoti bet koki 100% veikinati stabiliai serveri , bet patartina kad jis butu kuo arciau tave , kaip suzinoti kuris arciausias ? ogi trasuojame bet ka ir ziurime ishorini IP’a , sekanti karta galime iki jo trasuoti, kartais padeda issiaiskinti kame problemos

sakai dingsta rysys ? tai bandome galvoti - ties kuria vieta , trasuojame iki artimo serverio, ziurime kur dingsta ryshys , taip pat ziurime kas pas mus darosi… sunku kazka ir begalvoti daugiau… visdelto velu vakaras Pavargęs