Kaip sulituoti?
Cia yra paskerstas Nintendo DS Lite. Radau ji nusipirkes masina, kazkas ji ten paliko. Problema tokia, kad jis perlauztas per puse ir nuplesti kabeliai. Didziausia problema sitas plokscias kabeliukas. Gal kas turit patarimu, kaip ji toki galima butu remontuoti? Aciu!
Aš tai sakyčiau lituoti neišeis, nes tas plastikas labai lydosi. Teoriškai galima suklijuot laidžiais klijais (bet irgi klausimas, ar įmanoma tokio smulkumo) arba nelaidžiais tikintis, kad gerai suspaudus jie pasiliks tik tarp takelių. Dar vienas variantas - suspaust mechaniškai. Žodžiu fantazijos reikalas. Joks būdas negarantuoja, kad veiks. Arba kad veiks be sutrikimų. Paprastai tokius tiesiog keičia. P.S. Man asmeniškai šitie laidai yra pats šlykščiausias dalykas elektronikoj. Labai lengvai įplyšta, praktiškai neįmanoma sutvarkyt, o naujas kainuoja (oj kaip) brangiai. Jei iš vis randi, kur pirkt.
Jo, su sitais laidais esu susidures, bet ne tokiu smulkiu takeliu. Kazkada kai taisiau, nuskutau laka ir uzlitavau laidelius. Siuo atveju gal geriau man padaryti taip: paimti plonyciu laideliu ir juos atitinkamai prilituoti vietoj sito plokscio kabelio? Zinoma, susidarys gan stora desrele, bet ot ne pokui, kai puse tukstancio kainuojanti daikta randu kaip savo…
Jei tokiam fintui vietos užtenka, tai aš irgi taip daryčiau…
Čia ta rūšis, kuri lituoklio nebijo, galima lituoti. Problema kita - smulkumas. Tokio daikto niekaip nesulituosi, taigi vienintelis kelias - pirkti kitą tokį kabelį. Ieškok užsienio ešopuose.
1,5k??? Nzn kaip lietuvoj, bet lenkijoj nauji tokie po 300 zlotu eina…