Kaip i Linux'a instaliuoti programas?

Kaip i Linux’a instaliuoti programas?

Iskart atsiprasau, kad rasau sveplai, katik susinstaliavau Linux Mandrake 10 ir net nezinau kaip persijungti i LT raides, bet jau isigijau knyga ir po truputi tureciau viska issiaiskinti. Dabar svarbiausia parsisiunciau thunderbird’a ir net neturiu supratimo kaip Linux’e vyksta programu instaliavimas? Knygoje kuria turiu (Grafine Linux aplinka KDE 3) irgi nerandu tokios temos. Paieska naudojausi, bet ne kazin ka supratau,sita irgi perskaiciau [bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showPosts/227335.46 1-=(458155030](http://www.bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showPosts/227335.461-=(458155030) , pas mane bin failas yra, jeigu per ji reik instaliavima vykdyti? Per komandine eilute irgi nesupratau ka rasyti? Gal galite nuosekliai aprasyti kaip Linux’e instaliuojamos programos?

members.lycos.co.uk/linkai/linux/kblayout.jpg sh firefox.bin

Ir ka su tuo bin daryti, issamiau jei gali paaiskink?

gal tu susitvarkyk urpmi urpmi.org o tada jau urpmi blablabla arba ish mdk kontroles centro instalint galesi

Matai, pas windowsistus likes durnas kompleksas kazka temptis is ineterneto ir instaliuotis. Nors yra daug lengvesnu budu tai poadaryti.

Tas linkas negyvas, bent jau is manes, o kas tas urpmi? Tai gal nereplikuokit apie tuos vindovsistus, o nusvieskit, kas ten per lengvesni keliai? Vistiek parsitempus kad ir pasto programa, kita karta temtis jau nereiks, ar cia kazkokie kiti principai? Bet kokie kiti, jei butu kitaip, tai ir softo nebutu parsisiuntimui. Prasau pagalbos kaip viska padaryt, o ne, kad vaziuotut ant manes su replikom, arba rasinetut gudrius zodelius, tipo susitvarkyk urpmi, o su kuo ji valgo, siuo metu man tai skamba panasiai kaip nuskrisk i kosmosa!

Install online turi omeny? Pas linuxistus durnas kompleksas-įsivaizduoja, kad visas pasaulis naudoja broadband arba bent minimaliai dsl… Pas žmogų gal dial-up, todėl priverstas darbe atsisiųsti failus ir namie instaliuoti Šypsena