Ka manote apie eutanazija?

Ka manote apie eutanazija?

Ka manote apie eutanazija? Ar sunkus ligonis turi teise numirti savo mirtimi?

va ką manomMirkt
http://www.banga.lt/admlt/2forum.showPosts/157730.222-=(68760332

Flirtas

Trumpai ir aiškiai…Cha cha

Juokiasinor pažiūrėjau, tai lyg ir ne viena tema tokia buvoNekaltas
Flirtas

Dviprasmiska situacija. Pries 100m. dauguma sunkiu ligoniu butu mire. Dabar jie palaikomi ivairiu vaistu ir aparaturos. Deja tai mirtinam ligoniu daznai sukelia tik galimybe ilgiau ‘pagyventi’, nes jis jau nesuvokia aplinkos arba kencia nuo skausmu ir pan. Atjungus zarneles jis mirtu. Tad kas svarbiau: beprasmiskas gyvybes palaikymas ar naturali mirtis? Gimineje buvo ne vienas onkologinis ligonis, paskutines dienas tiesiog subyrejes akyse. Jiems buvo leista ramiai numirti (leistos didziules dozes nuskausminamuju, morfijaus), neieskota galimybiu pratesti gyvybe dar kelias dienas, nors tai dar buvo galima padaryti. Ar tai eutanazija?

Jei morfijus buvo leistas tik nuo skausmo, bet ne del to , jog ligonis mirtu, tai nera eutanazija.

Pateisinu,jei is anksto buvo susitarta su ligoniu,kai zinai,kad tikrai nera vilties.Zinau,kad sunkiam onkologiniam ligoniui parai skiriamos morfijaus dozes toli grazu mazai.Tad tik ilgiau jis isbuna sioj zemej.As nenoreciau kankintis.Mociute sunkiai mire.Tiesiog krito mesos gabalai.Ji turejo sviesu prota iki galo.nemanau,kad ji nebutu sutikusi ar nesutikusi jos dukra kuri slauge ir viska mate.Mylekime artima savo.Klausimas zinoma gincytinas.

manau, kad kiekvienas turi teisę pasirinkti: to be or not to be.

bet jei ligoni dar buvo galima guldyt ligoninen, operuot ir taip suteikti bent kelias papildomas dienas

kelias papildomas egzistavimo dienas…

ar zinot,kad eutanazija isvertus is graiku kalbos reiskia gera mirtisNekaltas
lengva sakyt,vat kai kamuosiuos skausmuose,tegu man suleidzia kanors ir as numirsiu.O tas kuris leis,kaip turi jaustis?Tada jis tampa zudiku!Daktarai neturi teises zudyti,nes yra dave Hipokrato priesaika,kad gelbes gyvybe iki paskutiniuju!!!o ne atimines ja. O jei eutanazija jau toks asmeninis reikalas,tai graziai galima pritarti ir abortams ir savizudybems,bei zinoma zmogzudystemsPavargęs…o jus ar pritariat???

ech mano tema prisiminetCha cha
geri vaikaiCha cha geriCha chaCha chaMirkt

Taip

O jei esi be samones, komoje ar smth., pvz. kankinamas didziuliu skausmu, kas tau kliudo blaiviai suvokti situacija ir pasverti visus "uz" ir "pries". ???

Jei pvz. tos eutanazijos pagalba kai kas paveldetu dideli turta, todel pametetu babkiu gydytojams, kurie tave prisertu samone slopinanciu narkotiku taip, kad tu po bet kuo pasirasytum ???

Arba tu guletum ligonineje, o pas tave laiks nuo laiko uzsukinetu gydytojai, seseles ir pristatydami diagnoze uzsiminti, kad galbut pats laikas tau pagalvoti apie eutanazija ???

Pasirinkimo teise yra lyg degtukas… Kiekviena karta ji uzdegdami tikimes paties geriausio… Deja zmogus yra netobulas ir todel apmastydami eutanazijos atveriamas galimybes ir privalumus, pamastykime ir apie pavojus ir trukumus…

Juk mes gyvename Lietuvoje, kur zmones del keliolikos litu skolos pasiryzta uzmusti kita zmogu. Kur medikai ima kysius… Kur isaiskinama dar nedaug nusikaltimu…

Tad ar gali buti tikra, kad tas pasirinkimo sansas viena diena neatsisuks pries tave ???

aš - už Taip bet !!! ne dabar Ne
mes (kaip valstybė) iki to dar nepribrendę Ne
ir dar iki daugelio visai Gerai neblogų ir pažangių dalykų nepribrendę LiūdnasNekaltas