Vaiku darzelis cia darosi: nesigincykit del zindymo trukmes, gali buti taip, kad visai neturesit pieno, bet tai nereiskia, kad vaikas pasiims puoduka ir atsigers misinio pats, vistiek reikes maitinti iki papildomo primaitinimo, auginti prie saves reikes tol, kol vaikas nores draugijos.
Vaikai ir seksas - du neatsiejami dalykai, net ir nuo atsitiktinio sekso gali gimti vaikai, jei jie yra laukiami. Net ir daug metu kartu isgyvene zmones gali nutraukti nepageidaujama nestuma.
O tas "Postinor" - pavojingas dalykas, nes jei moteris po kurio laiko suzinos jog laukiasi ir galbut nuo to paties ciklo ankstesniu ar velesniu santykiu, ir labai nores gimdyti, galimi apsigimimai nesuderinami su gyvybe.
Na, lietuvių manija paskoloms - problema. Sutinku.
Bet valstybė dėl to tikrai neprivalo didinti motinystės išmokų… Esama sistema man atrodo visai priimtina.
Yra valstybių (kur kas turtingesnių už lietuvą) , kur suteikiamos dar trumpesnės motinystės atostogos. Tai ką? Reikia galvoti, kaip greičiau grąžinti mamytę į darbą ir sudaryti sąlygas, kad dirbanti ir vaikus auginanti šeima, turėtų palankesnes sąlygas vaiko ugdymo, mokesčių mokėjimo ir pan. srityse.
Ir kalbu ne iš savo, o iš ekonominės pozicijos. Lietuvoje per mažai dirbančiųjų, kad valstybė būtų pajėgi mokėti išmokas, nedirbantiems asmenims.
Aš už motinystės atostogų trumpinimą iki 1 m. Toliau - lengvatos.
cia ziuriu kalbat, kad Norvegijoj dideles ismokos pagimdziusiom motinom, bet reikia atsizvelgti i tu pinigu galia…Neseniai buvau konferencijoj Osle, tai bare alaus bokaliukas kainavo apie 40Lt na jei ismoka apie 16000Lt, tai Lietuvoj tai atitiktu 2000Lt be to patys matot kaip negerai tai paveikia visa sali, del atvaziuojanciu “pasalpiniu” motinu
Del pampersu, na niekas juk nepraso ju naudot, dabar lb madinga ju nenaudot ir vaikuti augint “ekologiskai” aisku su pampersais zymiai lengviau
Argumentum emigrantum Tai, kad gyvenu LIETUVOJE, deja, nepreziumuoja, jog nemačiau pasaulio.
P.S. Gal tamsta man atsakytų, kokį ji ten “pasaulį” mato? Norvegiją? JAV? Angliją? Nuliūdinsiu - čia dar NE VISAS pasaulis
Man tai ne mokslų pabaigimas ar darbo susiradimas tokiu atveju būtų svarbiausias, bet moralinis laisvės ir priklausymo tik sau pojūtis :]] bet tai čia, savaime suprantama, kiekvienam savo… Man, tarkime, dabar yra be vieno mėnesiuko 20, tai Tu tikriausiai panašiu laiku ir susilaukei dukrytės, taip? :] na va, o aš už poros savaičių išsikraustau iš tėvų namų galutinai, pagaliau gausiu progą pasijusti 110 procentų kontroliuojanti savo gyvenimą ir galinti daryti su juo tai, ką man labiausiai norisi, pasukti jį ten, kur norisi… Džiaugiuosi šita galimybe, todėl vengiu prisirišti net prie vaikino, ką jau apie vaikutį kalbėti :]]] bet, žinoma, atsirastų vaikutis, mylėčiau Jį, rūpinčiausi ir prisitaikyčiau prie aplinkybių, tikriausiai būčiau laiminga ir tada :] tiesiog, kol tikiu, kad dar galiu sau leisti viską: ir pagyventi pati sau, ir kažkada pasidžiaugti motinyste, nesinori prarasti nei vieno, nei kito :]
Vaikyti mielas, aš - studentė, o ne moteris, gyvenimo patirties prikaupus… Bet ir glušam aišku, kad vieniša 19-metė su vaiku yra pati atsakinga už tą situaciją…
Tu ką nors mokaisi?