Jau prinoko
Ale kaip gausiai
Bet ka padaryt, zydi rudeni-prinoksta dabar. Kaip atverst,kad pavasariop zydetu ir noktu sauleje, nes dabar rugstoki…
Pas mus visus metus veda vaisius Lietuviskos saules nemanau, kad uzteks sunokt iki saldumo
Butu augalas mazesnis, galima butu zaisti su paros sviesos norma, plius trasos skatinancios zydejima. Bet tokio nepanesiosi. Kanape galima priversti vegetuoti bile kiek, o kai reikia suzydinti.
O kaip fainei Kokio dydzio augals? Jei dar imanoma, tai kaip naktibledas ir sako, apsvietimu pazaisti galima butu. Laikyt bent jau 18h per para sviesos, o zydinti tada, kai ateina laikas jusu nuoziura, pvz pavasari. Per vasara nokins vaisius, rudeni imsit derliu, ziema vegetuos, o pavasari vel prazys. Teoriskai taip turetu but, ale kas anam galvon saus tai neaisku Beja, man atrodo, kad tie rugstieji vaisia dazniausiai buna laaaaabai kvapnus, konditerijai pats tas
Jie gi kaip pomodorai, šilumoje palaikyti savaime sunogsta
Madam, kiek as zinau, pomidorus nokina tamsoje. Silumoje jie supuva nebent
Katalonijoje kaip tik prie šito gėrio esu padirbėjęs vienais metais. Žinovai labiausiai vertina rūgščius. Nesusigaudau, kokia čia veislė, nes tokios gražios oranžinės spalvos “laisvėje” išvis beveik nepasitaiko. Klementinai yra vieninteliai, kurie sugalvoti, kad jie skanūs saldūs. Iš tikrųjų ilgą laiką jie buvo laikomi nevykusiais - patižusiais pavandenijusiais be skonio vaisiais. Pomidorus nokina elementarus anglies dvideginis
Cia hibridas kazkoks isvestinis. Uzaugo kazkur dabar pusantro metro. Cia tik viena keke is kitos puses dar yra isviso apie 50. CO2 pakanka, nes visas kambarys tik augalai, ten toliau matosi citrina ir banano lapas.Vat citrina zydi laiku-pavasari. As mislyju,o jei as visus ziedus rudeni nudraskyciau. Ir taip iki pavasario? O prinoko per pusanstro menesio, apacioj nuotraukoj tokie dar zali.
Pink_Panther o kodel butent rugscius vertina? As pastebejau, kad nusipirkus krautuviniu rugstoku, po kiek laiko jie pasaldeja, jei palaikai namie, kodel kazin? O tie klementinai tai isvis nesamone kazkokia, nepasakyciau, kad jie saldus, greiciau be skonio ir dar labai greitai puva
Gerasdviratis, man atrodo, kad jei ziedus nuskabytum, tai jis antra kart isleistu… Kazkur skaiciau, kad jei zydinti augala nuskini, tai jis antra karta mezga zieda, kad tik seklas subrandintu. Su kulturinem aguonom sode taip dariau, kai pradejo vyst nuskabiau, ir jos dar karta suzydo. Nu tik nususe tokios buvo jau… O su mundurinais tai jau bala zino kaip butu
Ne vienas motyvas. Kaip ir bulvės - pašalusios ar sutrintos - tampa saldžios, nes prasideda mikrobinis fermentavimas
pradeda veikti bakterijos, vitaminų pamažėja, be abejo
padaryta tokia veislė, kad dar eitų transportuoti. Būtent tam paliekami koteliai ir būtinai vienas lapelis. Kitaip panašaus skonio gali būti visai kitos veislės vaisius. Man jų skonis visiškai nepatiko, kol Lietuvoje viena neįtikino, kad skanu. Rūgštieji vertingiausi mineralinių medžiagų ir vitaminų požiūriu. Koks aromatas! Jie ir atsparesni transportavimui, žvelgiant iš komenrcinės pusės. Iš rūgščių galima gaminti puikias sultis, džemus, galima juos džiovinti ir ką tik nori daryti, o iš patižusių nieko panašaus nesigaus
argi neveikia paprastas augalams trašų kombinavimas: nitratai skatina žaliosios masės augimą, fosfatai skatina žydėjimą, sulfatai skatina ten vėl kažką …?
Neveikia. Vistik rudeni zydi…