Italija: info, įspūdžiai, patarimai…
Super, po Jusu pasakymu (ypac kur rasinelio apimties -dekui) labai uzsimaniau i Italija. (nes dabar esu pasirinkimo kryzkelej - kur praleisti atostogas ) kurios suplanuotos pirmiem 2 rugsejo savaitem)
Tik nezinau ka pasirinkti - ar kelioniu agenturos siuloma - pazintine kelione (autobusu) ar poilsine - nes tada lankymo objektus reikes paciai organizuot, arba paciai surast vieta (maza miesteli) juros pakrantej, nupirkt bilietus ir is tenai organizuot isvykas i zymias vietas - aisku visko nepamatysi, nes tokiems dideliems miestams, kiekvienam reikia skirt po 2 savaites. Tik trukumas - nemoku italu kalbos, tik anglu
Tai ka patartumet, naujokei )) koki keliones tipa rinktis ???
aciu )
Ulija_ja>>> Na galimi ivairus variantai - tarkim galimas toks: rinktis siuloma agenturos pazintine kelione su pora nakvyniu kurorte prie juros - ir paciai nieko organizuotis del ekskursiju nereikes, ir pailsesi prie juru!
tai mano svajoniu salis,ir siemet pasitaike puiki proga ten nuvaziuoti.
gal jus jau buvote,kokie ispudziai?
As buvau ir galiu nuosirdziai pasakyti kad Italija yra nuostabi salis, su nuostabiais ir visuomet besisypsanciais zmonemis Vaziavau su NOVATURU ir tikrai nesigailejau, vaziavau praeita vasara, kelione nereali, grupe susirinko puiki, autobusas nebuvo prigrustas. Na o pati Italija, truksta zodziu papasakoti kaip ten grazutikrai noreciau dar karta tenais sugrizti, gaila ne greit tai bus Jei turi proga tai butinai pasinaudok, as visuomet UZ keliones, Vaziuok ir nepasigailesi (tikiuosi)
Iš tiesų labai puiki šalis, bet antrą kartą ten nuvykus nebūtų tiek įspūdžių.Pasaulis toks didelis ir yra daug nuostabių kampelių
:-
)
Nieko daugiau cia nebepridursi
noriu vazuoti i Italija taip tai mane zavi architektura, nors buvau tik 3 kartus
Italija…didinga architektura, lyg vapsvos pirmyn atgal zujantys motoroleriai, siauros ir jaukios gatveles, kur praktiskai neimanoma prasilenkti su turistu is JAV, karsti italai, kiekviename zingsnyje laidantys komplimentus, fantastisko grozio kalba, skaniausi pasaulyje salies veliavos spalvom dazyti makaronai… Kai ten lankaisi, atrodo nieko tokio ispudingo nematai, taciau sugryzes kazkodel niekaip negali to pamirsti
reikes dar sugryzti
JEi bus galimybe nuvazuok i San Marina Geras ir pigus alkogolio pasirinkimas ir taip fainas miestas-salys
AS Taip pat labai noriu i Italija
Tik nuvaziavus butinai paplaukiok gondola. Girdejau, jei vaziavai i Italija, o neplaukioji gondola, tai ir Italijoj nebuva
be to kiek zinau ten puiki architektura ir gamtovaizdis, tik nepasiklysk! nes Italai tik savo kalba moka (nebent didesniuose miestuose)
bet kartais gali atsirasti ir italas kuris moka lietuviu kalba…
alle volte si puo’ trovare un italiano che conosce la lingua lituana…
(aisku, Pacioj Italioj sunkiau…). Bet anglu kalba nemazai moka!
Labai gražu-faktas, tik pamiršote pridurti kad tai bene pati brangiausia šalis. Nešneku apie Monaką…
Speju, kad tamstele labai nedaug kur buves jei tokius teiginius meto,
nuvaziuok i Norvegija ir ten pamatysi kas yra zodis brangu .
O gal tokie teiginiai atsiranda paryciais - ziuriu kada zinute parasyta . nesimiega gi zmonems.
Aš kalbėjau apie TURISTINES pietų valstybes… Norvegija mano planuose užima vieną iš paskutinių vietų. Nebent Lietuvoj neturėčiau darbo, tektų gal ir ten atsidurti… O su poilsiu ir atostogomis ši šalis man niekaip nesiasocijuoja.
O "tamstelė" dirbi tenai tai ir dirbk, nesikabinėk prie žinučių laiko ir nestroink iš savęs daug mačiusio…
Praeitą vasarą man taip pat teko pabuvoti Italijoje.Ten labai šilta.Šilčiau nei Lietuvoje.Man labai patiko,nes nors autobusas buvo pilnas visi labai draugiški pasitaikė.Tai nebuvo pažintinė,bet poilsinė kelionė.Labai patiko Venecijoje.
Nesirsk jau taip ziauriai; ko taip nusistates pries Norvegija? be reikalo, nuvaziuok gal pakeisi savo nuomone.
Pritariu Audriui - buvau Norvegijoje pries du metus, ir nors po to teko dar pakeliauti, visgi Norvegija tebeliko ta salis, kurios gamta labiausiai noreciau pamatyti dar karteli.
O kadangi ten nepigu, tai tikrai netrikdo kruvos turistu, kaip daugelyje kitu graziu kampeliu…
Sveiki visi. Perskaiciau visa Jusu diskusija. Ir noreciau papriestarauti vienaiparasiusiai, kuri parase, kad antra karta Italijoje butu neidomu. Atvirksciai. Man po pirmo karto buvimo Italijoje buvo daug ispudziu, bet jie kazkaip nekunkuliao, nesiverze lauk ir pan. Zodziu, kaip ir iprastai susizavejus. Po antro karto Italijoje as buvau apzaveta ir nieko daugiau nenorejau kaip vel ten aziuoti. Man Italija kaip liga. Dabar asiku, noreciau i tam tikras vietas: venecija (pirma karta man ji visai nepatiko ), Roma.
San Marine yra irgi geru dalyku, pvz.: alkoholio - siulau atkreipti demesi i austriska 80 abarotu roma - likeri. JO kaina Austrijoje 16 euru, San Marine 8 (nusiderant), Lietuvoje jo nera. Jega! Jis veikia.
O siaip Italija - zavi salis, traukianti, kuo dazniau ten buni, tuo labiau nori vel vaziuot!