Issikrauna


Issikrauna

Kaip atrast, kas ėda batarke? Iš darbo su 100% išėjau, rytą beveik tuščia. Nors nemaigiau. Ir kažkaip gan dažnai taip greitai issikrauna. Xperia z5, Android 6.

Android sistema, paziurek kiek laiko “neuzmigti”, nes matosi, kad telefonas nepereina i “deep sleep”

HARD RESET VISIEMS PADEDA !

Neleisti užmigti 14 valandų

neuzmiega OS, pirmiausias dalykas persikrauk ir issivalyk cache (neprarasi duomenu). Jei nepades, tuomet pasigooglink, gal koks OS bugas isleistas ir reikia sulaukti atnaujinimo. Jei ne - tuomet factory reset.

Ne nuo to galo pradedat. Instaliuojam wake lock detector, Žiūrim kas neleidžia rageliui miegoti ir tada darome išvadas. Faktas kaip blynas, tokias ligas net nesigilinant geriausiai gydo factory reset, ypač po nevykusio upgreido.

kam tas wake lock, jei aiskiai matom, kad nemiega “android sistema”?

Keistas klausimas. Po Android sistema, tokiu bendriniu terminu, slepiasi virš 170 skirtingų procesų. Wake lock ir parodys kuris trukdo miegoti.

cu, nieko nerodo, nes cia ne papbudineja, o istisai nemiega, 14 ar kiek ten tu valandu

Aš palauksiu wakelock’ų išvadų. Šypsena Čia ir nerodys, reikia tam įrankių.

jop, po grafa “pabudimas” slepiasi kažkurio apps’o kaltė. Restart nepadeda?

90% manau kad wakelock nieko neparodys, todel kad is pacios OS eina o ne is APP. Samsungas turi dabar tokia beda, su paskutiniu atnaujinimu uzgrybavo. O gal cia ir pats google pirstus prikiso.

Motorola Moto G irgi ta pati bėda, atsirado prieš kokią savaitę. Ko gero Googlas kažką pridirbo.

Wakelock nepavyko pasileist, nes reikia rootinto telefono, o ten per chromo plugina irgi nepavyko, nes darbo kompas ir wifi atskiruose tinkluose, bet radau kaip per command line issitraukt per adb. Tai Zodz panašu kad backup servisas kažko laiko wakelocka kiek čia per kelias valandas stebėjau, išjungiau viską kas su backupais susiję, kolkas dingo tas wakelock, bus matyt, jei kas bandysiu per naktį namie pamonitorint.

Šypsenasmagu, kad rastas kaltininkas Cha cha Geraiir netgi esu beveik įsitikinęs, kad kaltininkas EINT servisas Taip {gapps dalis}

Turiu įtarimo, kad google rimtai kažką priklepalino, nes ir kitam pažįstamui su z5 po 6 androido apdeito ta pati problema. Tai ir pasiūliau backupus atsijungt. Tai tikėtina kad ir čia kas minėjo kad su motorola ir samsungu, tai ir gal dėl to pačio.

jo, su S6/S7 ta beda po balandzio atnaujinimo. tik ant samsungo idomiai, atjungi nuo pakrovejo ir praejus kazkokiam laikui pradeda android OS drozti baterija (neina i deep sleep, o veikia ant min CPU). Perkrauni rageli - viskas gerai. Realiai, dabar pakrovus rageli iskarto turi ji perkrauti Apakęs Laukiam geguzes updeito