Ir Maltoj lyja

Ir Maltoj lyja

Nu pavare cia vakar ryte su ledukais, bet ne i kokteili… Tai galvojau, kad mane nuplukdys srauni upe kazkur toli toli, bandant pereiti gatve, nes vandens srove, net klyna suslapino kai galvojau, kad tik kaliosus apsemsiu…

Pamates nuotrauka pagalvociau,kad kokia buvusi soclagerio salis - pirmoj eilei i akis krinta “bantustanai” ar “prodzektai”,t.y. 5 ir 9-auksciai daugiabuciai.Buvau iprates ,kad juose gyvena tik negrai,ir net minties niekad nekildavo tokiuose apsigyventi(nuoma papigiai,JAV 3 kambariu butas tokiam 200-300 doll).Na tuos prodzektus JAV valdzia kisa i kokias sh. vietas: prie plentu,gamyklu,siaip kloaku. Kai grizau ant LT,tautiski prodzektai man pro akis praslysdavo - nematydavau,zinojau kad laikinai cia.Dabar esu Slovenijoje - ir cia kruva Tito bantustanu - nors ir pirmaujanti,bet visdelto buvusi komunistine salis. Bet kad Maltoje miesto centre bantustanai…apsileidimas visiskas.

As tai isivaizduoju, kad tu, Lattrai, gyveni klazkokioje smaragdineje ir inkrustuotoje brilijantais modern pilaiteje… O gal as klystu, pataisyk.

Absoliuciai nepanasu i soclagerio sali Juokiasi, is pirmo zvilgsnio iskart matosi, kad pietu Europa (ir ne apie medzius ta taip pat bylojancius kalbu jei ka), laisvai gali but italija, ispanija, ju salos, graikija ir tt.

kiekvienam lietuviui - po nuosavą namą !!! Juokiasi

malta kaip kurortine salis vidutinioke.qawroj savaite teko pagyvent

Nu ir ka, ar nepatiko Qawra? Ce dabar lietuviu tiek priskride yra, kad net atsistebet ju kiekiu negaliu. Siandie plaukiau keltu i Gozo sala per vetra ir bangas, tai kelta taip siubavo, kad puse plaukianciu keleiviu aimanavo ir aikciojo grynai lietuvishka shnekta… Vien “bliat do bliat” ir “O tu kuva nx!” sklido ish ivairiausiu pakampiu kai mete kelta kaip sapeli tarp bangu! Tautieciai…

as nesakau kad nepatiko.malta man patiko ir labai.su getzu per 4 dienas ismaisiau visa Cha cha ir per diena gozo.bet salis vienam kartui Drovus ne ta salis i kuria norisi gryzti.bet bent karta butina nuvykt Gerai

ledukai joo.o tu razucha vapsi kad vandens temperatura ten zemiau 25 nebuna Juokiasi

O kur tu matei, kad ash cia tvirtinciau, kad juroje ties Malta maziau +25C vanduo nebuna? Dabar pabiurus kiek orams, vanduo atsalo iki +23C ir vargiai jau labiau ishils… Ta temperatura palaipsniui vis dar tebekris. Ish mano daugiametes patirties, tai juroje aplink Malta saltesnio nei +15C vandens nesu dar mates ir uzfiksaves net ir salciausia ziema (cia ziema vanduo dazniausiai apie +17C svyruoja ir malasi)…

Raziau, Canaruos te vandenuks +23 ir daugiau visus metus, tai kokis ***e te mirksti Maltoj?Laiks i shiluma pasiduot Mirkt Na jei noresi egzotikos- in kokia Goa su keltuku dienikei su kokis juochke bugnu pamusht ir ne tik Juokiasi

Jo, pats laikas man jau vynioti meskeres ir traukti link naminio shaldytuvo ish mano pamegtos Malcikes. Bet ir Canaruose, jusu ziniai, as ziema esu kelis kartus vandenyno temperatura uzfiksaves ties +21C atzyma… Sakai, pamusht bugneli su juochke bambuku lovoje? Che che, gal ash geriau vis tik pamusiu puodeli su lietuvaite, nes jos man visuomet graziausios tiek su drabuziais, tiek ir be Be be be

Raziau, bet i Canaruos yr niblogas liuciu metas, kai tie canaleliai oshia kaip kriokliai Juokiasi Na bet sunku nesutikt, kad bet kuriuo metu te savo kiaushius gali uzmerkt in saugia vandenyno temperatura, nesvarbu metu laikas Gerai Te nereiks veizet, kad po keliu sekundziu jie skambes it dzingel bells varpukai, bet jau be tikros varpos Juokiasi

O as kelis paskutinius kartus, budamas Gran Canarijoje, stebejau ispudinga gamtos fenomena: kol sedziu Mas Palomase arba Playa del Ingles, tai oras liuksusinis, saulute sviecia ir viskas ciki-piki, bet vos tik sedu i isnuomota auto ir pavarau link Las Palmaselio, tai oras kardinaliai pasikeicia: tamsus debesys, vejas ir lietutis gan daznai… Ir jei tik vel varau atgal - iskarto sugriztu i puiku ora. Ir taip ne viena diena. Kazkoks frontas dalina sala ciut ne pusiau, kurio vienoj pusej - super, o kitoj - tai nieko gero… Net ir lektuvu pakiles ta gerai matau. Ten ties tom nemirtingom smelio kopom tikra gero oro oaze saloje. Kas link temperaturos, tai je - gali uzmerkt kiaushinius i vandenyna ishtisus metus daug nesibaimindamas, kad juos sutrauks nuo shalcio ziauriai… Bet va, kas link saugumo, tai te ties viduriu tu kopu, kur baisiai faina, kazkodel prikaisiota lenteliu draudzianciu maudytis. Kazi kodel? As ten nebodamas tu visu draudimu, kelis sykius gan fainai pasimaudziau, bet paskutini kart ta darant, kazkoks nupiepes vokietukas, pats isibrides i vandenuka, kazka man inirtingai shauke gestikuliuodamas! Tai taip suprasti nieko nepavyko ar ans paroorinti mane norejo ar apsaugoti nuo tykanciu vandenyne pavoju. Gal te kazkokios stiprios sroves? Bet ju kazkaip nepastebejau, kad trauktu stipriai kur i shona. O gal kokie rykliai te atplaukia papusryciauti? O gal meduzos pavojingos ir pan.? Vienzo, - neaishku nieko visiskai, del ko ten draudzia maudytis tokiam dideliam puikaus pajurio ruoze. Ten nuostabi vieta relaxui, nes toli tiek nuo geju pliazo, tiek ir nuo nudistu…