..Investicija į LRV vertybinius popierius..

…Investicija į LRV vertybinius popierius…

…gal kas turi patirties skolinimui valstybei - pirkti taupymo lakštus.
Sąlygos patrauklesnės nei terminuotų indėlių banke, ir palūkanos didesnės…
Kokios Jūsų prognozės rizikos atžvilgiu?

Taupymo lakstu terminas gali buti 1 arba 2 metai. Dabartine emisija - 2 metai, 4.6% metiniu palukanu, galima ispirkti anksciau laiko ir gauti uz ta laikotarpi priklausancias palukanas (tik ne ta pacia diena, kadangi tai ne banko produktas, bankas tik tarpininkas). Vieneto kaina 100 lt, galima isigyti pigiau (nedaug, bet ant didelio kiekio pasijaucia). Uz juos garantuojama valstybes turtu.
Terminuotas indelis - laikotarpis gali svyruoti nuo menesio iki… n. Jei nutrauki sutarti anksciau laiko - palukanu uz ta laikotarpi negauni, palukanos mazesnes nei VTL.
Spresk Aš nekaltas

…na, salygas aš jau išsistudijavau - dabar liko apsispręsti dėl pačio fakto - skolinti valstybei ar bankui. Noriu sužinoti nuomonę žmonių kas jau tai darė, ar tai patikima ir t.t.

Nei skolinimas valstybei, nei bankui nera pats geriausias ir optimaliausias variantas. Aisku nezinia kiek tu pinigu nori i tuos LRV VP nori investuoti. Investuok i akcijas, i versla. Dar reikia tureti omeny kad tu pinigu kuriuos tu paskolinsi valstybei mase nebus lygi tiems pinigams kuriuos tu gausi po metu ar dvieju. Spresk pats.

…tiesiog suma yra tokia kad kojinėje nesinori laikyti, o ir į verslą investuoti pakankamai maža. Planuoju kitą vasarą statyti namą, tai manau kolkas padėti kur nors kad "kapsėtų" nors ir tie keli lašeliai, bet kad ir saugiai būtų.

Tik nesugalvok pirkt akciju. Jos gal ir geras dalykas, bet tik ne tokiam trumpam laikui kaip tu nori. Gali ziauriai nudegt… Ir be to, dar reik pries investuojant i rinka pasigilint.
Zodziu siulau taupymo lakstus.

Tie lakstai visai geri jei neturi laiko ir noro zaisti su akcijom. Pavasari dar buvo 5% palukanos -nesigailiu sukises.

patc patikimiausias budas investuoti yra i valstybe, aishku , jei valstybe tokia kaip argentina, tada amen… bet tokiu atveju mazai kada pasitaiko…
kas menesiuka ishskirtk 100lt. ir pirk po viena akciaja sekancius 10 metu… ar bent isivaizduoji kiek po deshimt metu su 4.5% palukanom turesi ??? Apie 60,000 lt., o jei i menesiuka po 1000 ??? Cha cha

Jei kas menesi po 100 lt, tai geriau invsticinis draudimas - sutaupysi is mokesciu lengvatos (iki 47 lt per menesi) ir dar tuos pacius 5% gausi.