<img border=0 src="i/xsmiles/flower.gif" alt="Gėlė"> Orumas <img border=0 src="i/xsmiles/flower.gif" alt="Gėlė">

Orumas

Dorybė ar yda?

Jo – neišmokstama ar be jo gimstama?

Ar vadinate orius žmones pasipūtėliais?

Ar fotografuodami ūgtelėjusį vaiką vonioje, nemokome jo prarasti orumą?

Taigi. Kas yra Jums yra orumas?

Orumą turi kiekvienas. Tai yra žmogaus požiūris į saveKietas

Cia galima daug prifilosofuoti…

na orus zmones tikraj nera pasiputelej… manaw kad kiekwienas turetume niaprarast orumo… taj tikraj nera musu blogoji sawybe

Jokiu budu ne yda

orus žmogus palieka aplink save šiek tiek &quot;negalima&quot; erdvės. jei ji netrukdo bendrauti vanas nieko tokio. bet dažniausiai trukdo. apie vaiko orumą neteko girdėti.

Tataigi, kad orumas ir pasiputimas yra priesingybes Šypsena Nereikia suplakti visko i viena kruva. Orumas - vidinis savo vertes pajautimas ir savigarba, tad tikrai ne yda.
Siaip kaip jau minejo kazkas, galima daug prifilosofuoti.

Kartais saves pervertimas oruma pavercia pasikelimu. O tai jau nekas.

Tai pirmyn, ir su zemiskais pavyzdziais prasytume Mirkt.

Pvz. dviprasmiska situacija, kurioje prabunda savas orumas/savigarba, ir gal visai be rimtu priezasciu (o gal ir ne veltui) apsunkina bendravima. Kam pirmenybe? Orumui ar aistrai?

oruma suprantu kaip savo moraliniu nuostatu gynima .Galima pasakyt ,kad ir savigarba.O vaiko fotografavimas? Ziurint kiek metu.Ir aplamai tada tik pazeidi oruma,jei elgiesi pries to fotografuojamojo valia.Bet jei jis sutinka?Dar ziurint kaip fotografuoji.

kuo daugiau orumo tuo geriau stovi Taip

Viskas turi tureti ribas.

Čia gal apie mano vaiko foto. Tai jis dabar jau 13 ir aš jo tikrai nefotografuoju vonioje, pas jį į vonią kai maudosi net neužeinu. Jis jau didelis vyras. Dabar man savigarba neleistų to daryti.

Vidaswed, tai labai gerai tuomet… Idetumei to vyruko visu ugiu issitiesusio nuotraukyte Gerai, tik nesusiguzusio. Ne konkreciai apie Linuko nuotrauka snekejau, bet daug primine man tos nuotraukos. Pvz. kaip man mergaitei nenorejo pirkti maudomo kostiumelio (sake prisikankinsi dar su tom papinyciom Juokiasi). Vat tik tapciau mama greiciau, tokiu paikysciu nesnekeciau. Vaiko orumas irgi svarbus.

Dviprasmisku situaciju nori?
Pavyzdys nr.1
Pas tave i namus ateina anyta. Ir ima kritikuoti viska is eiles: sienu spalva ne ta, uzuolaidos negrazios, vaikas sokoladuotas, kodel rubai pamerkti o neisskalbti ir t.t. ir t.t…
Kaip reaguoji tu? Isklausai, galva pakinkuoji, kad - jooo, nespejau susitvarkyti, ai, va, cia vaikas valge ir nepamaciau, kaip issitepe… Tu vis labiau nerviniesi, vis jauti savyje auganti pykti, kuris galu gale pratruksta ir tu issilieji. Ji irgi! Baisu
AR - ziuri jai i akis, nieko nesakai, galva nekinkuoji. Tyli, kol ana issikalbes, pasiulai puodeli kavos-arbatos ir paskui pavargusia nuo pamokslu islydi pro duris…
Kuriuo atveju issaugojai oruma?

Pavyzdys nr.2
Vakaruska. Tu linksminiesi kaip pasiutus, aplink tik nuostabus vaikinai, grazios merginos, bet jauti tik vieno JO zvilgsni, kuris tave kaitina… ji irgi tavieji zvilgsniai degina. Judu nepastebimai pasitraukiate nuo visu… Jis siekia tavo saguciu, o ka darai tu? Jei protas aptemo nuo artumo - pirmyn, segiok ir jo klyna.
Kaip jausies rytoj, jei nezinai net jo vardo? Kazin, kaip jis kalbes apie tave su draugais?.. kaip apie mergina be jokio orumo Nežinau

Joooo, orumas tikrai trukdo aistroms ir ju protrukiams bei sunkina betarpiska bendravima Mirkt
Taciau klausimas - kada geriau jauciames: kai oriai susivaldome, ar kai leidziame emocijoms laisvai lietis?

To vyruko visu ugiu niekada nefotkinau. Nuo mazens zino kas dera vyrams ir moterims. Kiekvienas turi savigarba.

Blogai, blogai su anyta. Cia oriai turetu elgtis… anytos sunus ???. Kur dvi moterys pesasi, bendras gimine Vyras turi issaugoti oruma. Tik nesakykit, kad vyras ne gimine Mirkt.

Tad kaip su vyro orumu, jei taisykles kaip ir reikalauja marcia nusileisti anytai?

Apakęs taigi as turejau omeny apsirengusi! Juk antrojoje nuotraukoje jis susiguzes taip pat toks. Bet kuriuo atveju atsiprasau, nereaguok taip stipriai, nuotraukos grazios.

Kaip išlikti oriam ir tvirtos moralės ketvirtos klasės mokiniui einančiam prie lentos atsakinėti per pamoką Gamta ir žmogus, tema - parodykite kur yra mergaičiu ir berniukų skirtumai. Paveikslėliai nuogi.Drovus