Hafsteinn Gunnar Sigurðsson ŠIAURIETIŠKI PATOGUMAI

Labai smagu rekomenduoti filmą, kuris garantuotai jam pasibaigus užtikrins plačią šypseną žiūrovo veide.

Sukūręs tik porą ilgo metro filmų, islandas Hafsteinn Gunnar Sigurðsson buvo įtrauktas į vedančiojo pasaulio kino žurnalo „Variety“ dešimties daugiausia žadančių Europos režisierių sąrašą.

„ŠIAURIETIŠKI PATOGUMAI“ – jau šeštasis 45-ių režisieriaus kino filmas. Ir tikras aukso grynuolis ne tokiai ir menkai žmonių grupei! Niekas neprieštaraus, kad bijančių skrydžių žmonių nėra vienetai. Jų – gana daug.

Taigi, išgyvenantys skrydžių baimę, atidėkite šonan psichologų knygas, neklausykite specialistų patarimų - paskaitų, nesiregistruokite į jokius asmenybės ugdymo prieš šias baimes kursus. Pirmiausia pamatykite šį filmą! Nustebčiau, jei po jo skrydžio baimė nebus išgaravusi! Bent jau užplūdus baimei lipant į lėktuvą ir prisiminus „ŠIAURIETIŠKUS PATOGUMUS“ lėktuvui kylant jausitės tvirčiau. Filmas tiesiai šviesiai parodo, ką reikia daryti, nuveikti, kad tiesiog veržtumeisi paskraidyti. :slight_smile:

Islandų kinematografininkai rodo grupelę drebančių dėl buvimo danguje britų, kuriuos psichoterapiniais sumetimais specialistai (tiksliau vienas jų) skraidina į Islandiją. Tokia gydymo nuo fobijos programos dalis. Žmonės skirtingi. Įpusėjus filmui regėsite, kaip tie alpę iš skrydžio baimės, jau vien vėl atsidurti lėktuvo salone, stengsis visomis išgalėmis ir prašys Aukščiausiojo kad tik juos skraidintų…

Islandijos režisierius apsieina be žinomų komikų, išskyrus jau 160 įvairiausių vaidmenų skaičiuojantį ** Timothy Spall**. Bet visi yra šaunuoliai šioje komedijoje. Talentingas garso takelis – tam tikrose įtampos situacijose foną užtikrina džiazinis mušamųjų solo (https://www.youtube.com/watch?v=cEpszRhW6kQ), kitokiose – iškili Vivaldi muzika.
Kas šiame pasakojime atsitinka kenčiantiems nuo skrydžių baimės nepasaskosiu. Reikia pamatyti…

Jeigu dabartinio oro režime ir tamsumose trūksta malonios nuotaikos – pasižiūrėkite „ŠIAURIETIŠKI PATOGUMAI“.

Seansai: