grybu shaldymas
Sveiki, gal kas zinote kaip shaldyti baravykiukus? Ar reikia juos apvirti?
saldyti galima ivairiai. Tiek apvirtus tiek zalius. Zali - paprasciausiai dedami ant saldiklio groteliu, ir palaikomi pora - kelias valandas, kol suakmeneja tada i maishiukus ir viskas. O apvirtus taip pat galima. Apverdi be druskos, i sandaru maisheli ir i kamera. Tik zinoma atvesusius i kamera
Skanaus
dekui uz informacija, lekiu saldyt
Apvirti uzhima mazhiau vietos
nemegstu ash baravyku…
Ash dazniausiai saldau jau apvirus. Zaliu neteko bandyt.
Prisisaldem simet keleta maisiuku baravyku. Tik nuvalytu, neapvirtu. O dabar aplink visi tik gasdina, kad negerai, kad reikia butinai apvirti, o ten kazkas jiems darosi susalus, vos ne nuodai issiskiria. Ir atseit miske negalima rinkti grybu po salnu…
Ar esat kas salde nevirtus ir vartoje? Dar gyvi? Kas per skonis? Siaubas, kaip butu gaila tokiu graziu grybuku… Gal jau reikia siuksliu kibiran visus verst?
ir as saldziau nevirtus baravykus. nemanau, kad tokiu vartoti negalima. juk ir parduotuveje galima saldytu zaliu baravyku nusipirkti. skanaus.
Gal tie parduotuvese apvirti ir tada susaldyti?
ne. jei butu apvirti ir saldyti ne taip atrodytu. o ir supakuoti jie po tris, keturis. kainos nepamenu, bet daug kainuoja. ot siandien parduotuvej spec. paziuresiu kokie jie ten.
Turekit omeny, kad kaikurie saldyti grybai tampa nuodingi
ksi rašė:
Turekit omeny, kad kaikurie saldyti grybai tampa nuodingi
O kurie cia ‘kai kurie’?
As grybus saldau apvirtus, bandziau saldyti baravykus nevirtus, man nepatiko
[quote]
Slyvuks rašė:
ksi rašė:
Turekit omeny, kad kaikurie saldyti grybai tampa nuodingiO kurie cia ‘kai kurie’?
Gali suzinoti bandymu keliu
parduotuveje baravykai tikrai saldyti nevirti. ant pakelio parasyta "greitai uzsaldyti". laikyti ne aukstesneje kaip - 18 laipsniu temperaturoje.
[quote]Slyvuks rašė:
Ar esat kas salde nevirtus ir vartoje? Dar gyvi? Kas per skonis? Siaubas, kaip butu gaila tokiu graziu grybuku… Gal jau reikia siuksliu kibiran visus verst?
[/quote]
aš čia, gyva valgiau baravykus šaldytus neapvirtus
man tai
bet gal kam ir skanu
šiais metais tik apvirtus šaldau
tie parduotuvese man atrodo yra blansiruoti - palaikyti keleta minuciu verdanciam vandenyje…
šiaip rašė:
[quote]Slyvuks rašė:
Ar esat kas salde nevirtus ir vartoje? Dar gyvi? Kas per skonis? Siaubas, kaip butu gaila tokiu graziu grybuku… Gal jau reikia siuksliu kibiran visus verst?
aš čia, gyva valgiau baravykus šaldytus neapvirtus
man tai
bet gal kam ir skanu
šiais metais tik apvirtus šaldau
[/quote]
jezau kaip gerai sveikateles tau
jei kas - skambyk visais varpais
Nu aš nevirtus iš karto šaldau, gal galvoju kitą kartą reikės apvirti
bet ir šaldyti nevirti skanūs