Grybautojams, jei ne grybai ir ne uogos dzuku mergos butu žuvys

Gera tema -teisinga -paskaitai ir viskas ,kaip pats maciau miske.
Del greito baravyku atsistatymo po gero lietaus -tai labai -???Pagal mano vieteliu praktika tai buna vasarinis baravyku augimas viena ,dvi savaites(didziausi kiekiai-siemet is vieno taskelio apie 150.Pries keleta dienu radome sitam taskely apie desimt supuvusiu didckiu-svariai isvalyta.),o po to jau rudeneniop ,kartu su visais kitokiais grybais (bet kiekiai taskelyje -jau mazesni )
Dar :gerai nurinkti topiniai taskeliai jau nebeatsistato-tampa tik taskeliais sekanciais metais ir tuscia vieta po keleto sezonu.

Baravykai seni tik, raudonikiai auga pilnu tempu

Treciadieni stoja jaunas , prasides antras etapas Cha cha

Siadien ka tik is misko, nebeauga. like tik seni ir labai seni.

mėnulio fazė keičiasi-antradienį bus jaunas,gal tai padės grybų augimui??? dabar tai sudilęs.

palijo, ataušo, vėl reik laukt tiltųCha chaNekaltas
ryt vėl miškai skambėsJuokiasi

Ką tik šiandien iš miško - Švenčionių raj., netoli Pabradės. Šią savaitę grybų gal ir nėra mažiau, bet baravykai nebeauga… Kelias dešimtis radau vietose, kur praeitą savaitę jų augo tiltais.

Užtai atsirado kitų grybų - pradėjo gausiau augti voveraitės, šilbaravykiai (makavykai), raudonviršiai. Miške labai daug visokiausių ūmėdžių. Po truputį jau ir gražesnėse samanose kažkas pradėjo augti Labas

Bendras vaizdas toks, kad grybų rasti ir prisirinkti galima, bet su gražiais baravykais Ne

Gal kai atvės ir vėl iškris lietaus ant rudens baravykai pradės augti ???

P.S. Bet jau miške prie Pabradės - jokių problemų su kraujasiurbiais - nei uodų, nei kitų kandančių vabzdžių, nei erkių jokio aktyvumo nėra, gal lemia dienos laikas kada grybauji, pvz. ryte kol dar rasa iškritus, neskraido ir nekanda niekas Mirkt

Irgi baravykų vasaros sezoną uždariau. sekmadienį. Prie namų nemenčinės krašte. 2 viedrai, ėmiau tik tokius iki 10-15cm su balta arba gelsva apačia. peraugusių turbūt vežimas liko miške Cha cha naujai dygstančių vienetai. būčiau turbūt ir nesurinkęs visai, bet atvažiavo giminė, apėjo apie trobą rado gal 30vnt per pusvalandį, tai teko eit į tankius eglynėlius ir surinkt Cha cha

rudeniop užtai tų alia vadinamų briedinių erkių dkjaUžsispyręs. pernai jų buvo kaip niekad, tik sustok miške iškart atzvimbia keliosApakęs. O ir sukast mėgėjos, man visas pakaušis kur ne po kepka buvo suvarytasUžsispyręs. Jau ir praeitą savaitgalį kelios prisistatė, alia kažkokios dar mažosNekaltas

Tai va, baravykai uzsibaige staigiai Šypsena Visi perauge, sukirmije. 4 mazesnius radau. Sumoi kokie 8 paimti. Todel grybavau tik ten kur auga raudonikiai, tai radau apie 50 vnt. Lyginant su baravykais dar visai padaroiai auga ir jaunu yra.

Reikia laukt rudenio jauciu, arba gero lietaus ir biski vesesnio oro, gal vel staigiai prades augt.

Tai va. O vasara kaip pastebejau tai tu bimbalu pilna miske, nervina baisiai jie. Arsiai puola ir jei igelia buna istinsta. Rudeni ju visai nebuna.

Siandien Rudninkuose baravykai tik perauge ir tu ne daug. Pagal mazejima umedes, voveruskos. raudonvirsiai. Prisirinkti galima be problemu. Daugiausia yra varmu (bimbalu)kurie pikti kaip velniai paleisti is pragaro ir uodu.

Nu bus matyt. Ryt patikrinsiu jeigu iseis, pranesiu Cha cha

Apie Kauna ATE- baigesi baravykai,bet uztai grybautoju pilni miskai-neskaito sitos temos -nezino kada vaziuotiLaimingas

Utenos rajone ir eglyne ir šabakštyne ir prie balų ir mėlynojuose ir po paparčiais, tik ne viržiuose ar baltos samanojLabas
per valandėlę min 30 imamų ir taip kelis kartusCha cha
grybautojų pilna, bet tokiam miške visų neišrinksiLabas
tiek paguodos nekimbant karšiams…

Radau ir aš Švenčionių raj. 55 baravykus, 1,5kg voveraičių ir dar truputį įvairių grybų pavalgymui. Ieškojau baravykų senam eglyne su lapuočiais. Kitam miške grybai neauga. Su keliais pašnekėjau, tai sakė, kad baravykų daug neranda.

da byyyybio tu grybu, uzsipisau rinktim gal stolnika baravyku, rudemesiu, kalna, nu i naxyi , tuoj koncertas Thundertal bus reik ziuret.

Kur as grybauju, tai pagrinde jaunuolyne auga is pakrasciu (pusinelis, berzinelis arba mixas + viena kita egle, kur berzinas ten zole ir raudonikiai pagrinde)…Taip pat jaunuolynas neturi buti per tankus, saules daugiau gauna iskart randi toj vietoj. Kaip nekeista radau ir senesniam miske, bet irgi is pakrascio viskas. Netgi tarp melyniu radau, kur niekada nerasdavau. Tik gaila viena mano gera/pagrindine vieta jaunuolina praretino, ir paliko gulet nupjautus medzius. Praeit vos imanoma, grybu praktiskai nebera ten. Jauciu taip ir paliks, nes tam miskeli yra zonu kur nepirmus metus praretinti ir nesutvarkyti misko plotai.

http://banga.tv3.lt/lt/2content.diary_view_other/2428166.678018-=(5332
23191

Tik ten kur aš buvau (Švenčionių raj., netoli Pabradės) - viską surinkau ne jaunuolyne, o brandžiam miške, tik būtent mišriam (lapuočiai + spygluočiai): brūzgynuose, kur krūmai, žolė, ir pan.

Įdomu, kad bent jau kur aš buvau, jaunuolynuose beveik nieko nerasta Ne, nors bandžiau vaikščioti, žiūrėti (žinau keletą geresnių vietų), bet ten buvo tuščia, nors paprastai visada kažką rasdavau.

Na ir kaip rašiau - gražiame miške (pušyne) irgi tuščia, gal kelios ūmėdės, bet į jas nežiūriu ir jų nerenku. Mačiau dar keletą žmonių po pušyną vaikštant - jie buvo nieko neradę Mirkt

Gedas teisingas pastebejimas del vietu. Pas mus Anyksciuose kiek teko lankytis ta pati situacija. Kur grazus miskas vien umedes…Na o kur misrenis, jaunuolynas,eglutes - baravykai ir vienas kitas raudopnvirsis. Per pora val praktiskai vien baravyku pilnas krepsi privariau.Praktiskai is vienos vietos kur eglutes, tiek kad vaikscioti labai per bruzgynus nemalonu…Bet kai uztinki tiltais baravyku vienoj vietoj…PasakaŠypsena