Giriam knygą

mano vaikystes kneega Egziuperi ‘Mazhasis princas’… teko skaityti dabar neseniai, vel kitaip supratau Šypsena
Poelo Coelho ‘Alchemikas’
Alberas Kamiu ‘Svetimas’

ish mokylai privalomu kneegu skaityti, patiko
V.M. Putinas ‘Altoriu sesely’
Gete ‘Faustas’

dar kiek teko girdeti neblogos yra, tik neturejau laiko perskaiteeti:
Hermanas Hese ‘stepiu vilkas’
Alberas Kamiu ‘Maras’

neseniai perskaičiau knygą apie san mikelę, ir siaubingai patiko Šypsena dar labai mėgstu ivanauskaites knygas… vat charmsas dar labai gerai atpalaiduoja nervus, nors daugeliui jo kūryba labai nepatinka… hesses taip pat liuks knygų yra Šypsena ai daug… daug… knygos knygos… Šypsena

ej, as tai ivanauskaites gerbeja, kiek sunku man ta jos stiliu skaityti,bet kelios knygos - nerealios. pvz.: ragana ir lietus. o hese irgi man prie sirduiesŠypsena

O apskritai visiems labai rekomenduoju Kurtą Vonegutą. "Motina naktis" - su Sruogos "Dievų mišku" bene geriausios knygos ever Gerai. "Katės lopšys", "Pianola", "Čempionų pusryčiai" ir visos kitos - taip pat labai geros. Man asmeniškai stilius labai primena Remarką - tiesus paprastas realizmas, atskiestas super sveiku humoru ir cinizmu, nebanalia drama ir t.t. Highly recommended Taip

Kazkodel niekas nemini T.Dreizerio.Galit skaityti viska is eiles,nemanau,kad nepatiks.Detektyvu megejams yra labai neblogu
nestandartiniu Marininos knygu serija,suteikia proga skaitant ie patiems
pasukti smegenis.Na,galima daug vardyti ,bet juk sarasu nedarysim,todel dar pora Rybakovo "Arbato vaikai" ir tiems kieno nuotaika prasta ir norit
is sirdies pasijuokti Mikelinsko knygute"linksmieji pamazupiai".Fantastiskai pakelia nuotaika.O siaip labai megstu Zorz Sand romanus,jei kam truksta meiles pojuciu - rekomenduociau.

Dz. Selindzeris "Rugiuose prie bedugnes".
Apie jauna zmogu, kuris nepritampa visuomenej.

A. Bergesas "Prisukamas apelsinas".
O sita tai apskritai sedevras…Cha cha

Del Alchemiko pritariu… Tikrai nuostabi nuostabi knyga, bet man pati nuostabiausia knyga, kokia esu skaiciusi ir kuria esu perskaiciusi daugiausiai kartu yra MAZASIS PRINCAS, manau ne vienam nereikia sakyti, kodel ir uz ka… Juk tobulumas slypi paprastume…

na nežinau, man tai nėra labai sunku skaityti ivanauskaitę… Šypsena

Viena is paskutiniu nerealiu knygu Daphne du Mourier apsakymu rinkinys "Pauksciai".Pagal to pacio pavadinimo apsakyma Hichkokas ir filma sukure.Rasymo stilius lengvas,bet tai anaiptol nereiskia,kad knyga pavirsutiniska Mirkt
Dar is sedevru,jau mineti Burgess "Prisukamas apelsinas"(Toje vietoje,kur pakoreguota Alexa rode "svarbiem" zmonem - apsiverkiau.Visiskai sutrypta zmogaus asmenybe),taip pat Patricko Suskindo "Kvepalai arba Vieno zudiko istorija".Tarp kitko ne per seniausiai skaiciau nauja jo knyga - "Balandis".Rekomenduoju.Tikrai nebloga Taip
Is siaubo knygu - rinkinys "Antikvaro pasakojimai apie vaiduoklius ir kitos siurpios istorijos".O Kingas… Veee Bet cia tik mano nuomone
Mirkt Airport novels,taip sakant…Blogai
Ir dar viena…Zyrana Zateli(graike) "Griztantys su vilku sviesa".Stora knyga.Truputi panasi i "Dvasiu namus" irgi yra mistikos,ir irgi seimos saga Laimingas ,bet ir visiskai kitokia.Paskaitykit Gerai

R.BACHAS ‘tiltas per amzinybe’ nepakartojama istorija apie meile,na ir zinoma negaliu nepamineti Platono ‘puotos’ ir ‘faidono’TaipŠypsena

Vakar nusipirkau naują knygą. Paėmiau ją knygyne į rankas, perskaičiau pirmas aprašymo eilutes ir supratau, kad tai - man. Kol kas tik pradėjau ją skaityti, bet neabejoju, kad knyga puiki:

MARY WESLEY "Ramunių pievelė" Alma littera, 2002

Apie autorę:
"Mary Wesley gimė 1912 m. netoli Vindzoro. Baigė Londono ekonomikos mokyklą, per Antrąjį pasaulinį karą dirbo Didžiosios Britanijos karo ministerijoje. Vėliau gyveno Lodone, Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje, ilgesnį laiką pietvakarių Anglijoje. Dabar beveik kaip atsiskyrėlė gyvena Devone. Daug rašė vaikams, o romanus kurti pradėjo neįtikėtinai vėlai - sulaukusi 70-mečio jubiliejaus. Ir jau pats pirmas romanas "Be eilės" (Jumping the Queue) pateko į prestižinę Black Swan literatūros seriją. Parašė jų iš viso devynis.

""Ramunių pievelė" (1984)- antras M. Wesley romanas, savo tėvynėje sulaukęs net 18 leidimų, o 1991 m. pagal jį sukurtas televizijos serialas. Tai nuostabi knyga, kurią perskaitai vienu atsikvėpimu. Veiksmas vyksta Kornvalyje, kur ant jūros kranto stovi senas angliškas namas, o nuo jo iki skardžio šeimininkė Helena užsėjo ramunių pievelę. Kas vasarą čia susirenka gražus giminaičių būrys - pusbroliai, pusseserės ir jų draugai. Linksmybės, išdaigos, siaubo lenktynės skardžio taku, meilės ir pavydo kančios - kasmet iki pat 1939-ųjų rugpjūčio pabaigos vakaro, kai jie paskutinįkart susėdo prie stalo šviečiant žvakėms ir kylant virš jūros mėnuliui. O vėliau, lemtingai dūžtant visų likimams, ramunių pievelė virsta stebuklinga, kvepiančia vaikystės pasaka, namų, ramybės ir laimės simboliu.
Romano stilius primena Remarko, tačiau pasakojimas moteriškai subtilus, persmelktas švelnios ironijos, nestokojantis tikro angliško humoro, o tarpais randi gerą dozę sveiko cinizmo ir išgyvenimo strategijos."

Perskaičius papasakosiu įspūdžius jei kam bus įdomu Šypsena

"alchemikas"

Edith Schreiber-Wicke ir Carola Holland “Varna retai atskrenda viena”.Laimingas
Tai vaikiska knygeleTaip, bet kokia prasmingaGerai.

witchfinderGerai

Man patiko J.Grisemo ,Firma", ,Sekmes sauklys", ,Partneris".Dar megstu skaityti A.Heilio romanus.O ,Dinos knyga"(ir kitos dvi)nustebino.Manau, kad reikia si ta zinoti ir apie Norvegija bei jos zmones, kad galetum teisingai ivertinti pacia Dina.

labai nepatiko skaityti sia knyga bet gyvenimas privertė tai "darbo kodeksas" rekomenduoju !!! pastudijuoti visiem, kad nebūtumėte apgaudinėjami…Nekaltas

na ir dar nesenei skaiciau "žalioji mylia" nerealaus autoriaus nereali knyga.ir siap rekomenduoju Gerai beveik bet kokia S.Kingo knyga

Taip Tikra teisybe. As pati sia knyga daug geriau supratau po to, kai pagyvenau Norvegijoje. Visai kitaip skaitesi Šypsena Apskritai, manau, kad skaitant knygas ne pro sali si bei ta zinoti ir apie nacionalini charakteri (priklausomai nuo autoriaus).

C.Aitmatovas "Esafotas", J.Ivanauskaitė "Agnijos magija", Remarkas "Trys draugai"