Gavarnie
422m aukščio krioklys, aukščiausias Prancūzijoje ir pasak www.gavarnie.com - aukščiausias Europoje .
Kažkoks fuflekas
Kiekvienam pagal skonį . Mano nuotraukos nelabai gražios, čia šiek tiek gražesnių nuotraukų - road.lt/prancuzija/0/63#foto. Palyginimui su šiuo kriokliu, Viktorijos krioklio aukštis 108m, o tai yra beveik keturis kartus mažiau nei Gavarnie.
Ot noreciau kada nuvaziuoti prie kokio krioklio - dar nekarto neteko pamatyt .
Matai, aukštis dar ne viskas. Šis, kad ir aukštas, bet bent iš foto, neatrodo labai įspūdingai. Man didelį įspūdį paliko Austrijoj esantis Krimlo krioklys (380m)
kalnu upe cia o ne krioklys.matosi kad nesi macius tikro krioklio.ledo gabaliukas tirpsta ir sakes koks krioklys net vanduo normaliai nekrenta.norw po lietaus arba pavasary tokiu krokliu be skaiciaus.
tik jau nereikia lia-lia aukščiausias Europoje yra Norvegijoje 818 m Ramnefjellsfosseno (Utigardsfossen) krioklys, o aukščiausias pasaulyje yra 979 m Anchelio krioklys Venesueloje (Pietų Amerika) ---- o šiaip tai Norvegojoje aukštesnių krioklių už šitą dešimtys…
Taip, klydau. Pasaulyje šita “krentanti kalnų upė” yra 136-a pagal aukštį ir patenka į 100 geriausių krioklių pagal worldwaterfalldatabase.com/worldsbest.php?orderby=best .
tai kad norw tikru kriokliu vienetai. kalnu upiu uz krioklius nelaikau.man krioklys kai normalios upes vanduo krenta laisvu kritimu o ne per uolas ciuoze zemyn
šiap tai jis Europos Sąjungoj turbūt skaitosi aukščiausias
o man grazu