Gal kas yra keliave i Anglija su masina? Reikia info

Gal kas yra keliave i Anglija su masina? Reikia info

Alytus-augustavas-lomza-ciechanovo-konin-poznan-berlin-hanover-oberhau
sen-venlo-antverpen-gent-oostende-donkerk- keltas i doveri. londonas-m1 magistrale,iekai nuorodos i boston.
iki kelto vaziuosi apie 24-28 valandas.

Lapkricio menesi buvo 3x11 Zlt. Austrada ejo iki A14 kelio ties Strykow. Autostrados ilgis apie 250 km.
Taip kad tavo duomenys dar geri.

Beje, toj autostradoje net ir pernakvot visai nieko ten esančiose pakelės kolonėlėse…
Naktinis važiavimas susijęs su rizika užmigti bevažiuojant ar susidurt su snudūriuojančiu fūristu. Jie irgi labai pamėgę naktinį važiavimą.
Kaip nekeista, važiuojant Lenkijos keliais, daugiausia avarijų man matyti teko nakties metu (ypač fūrų, gulinčių grioviuose ant šonų po vidurnakčio).
TaipTaip, automobilių trafikas naktį daug mažesnis, kas be ko, bet furos lekia ir akina siawbingai… Taip ir galvoji, prasilenkdamas su fūra, ar nenuskinsi kokio tuteišino išgėrusio, svirduliuojančio ten pakele, nes nieko nematai beveik, apakintas furisto. Juolab fūros mėgsta užsigrobt didesnę kelio dalį. Su jom nepasigalinėsi - tenka nusileist ir ratais kelkraštį kabinti…

zanaz rašė:
O kokia situacija nuo Konino iki Lodzes? Atidaryta/mokama?

Ex, gaila, kad niex iš čia pasisakančių neišgirdo šio užduoto klausimo, aktualaus ir man. Mano patirtis byloja štai ką, kai paskutinį kartą važiavau ta autostrada A2 dar pavasarį - tas gabaliukas ~100 km buvo nemokamas ir klausinėjant staciji paliva operatoriaus, esančio ant šitos autostrados, apie perspektyvas apmokesdint, sakė, kad iki vasaros vidurio turėtų būt ji dar nemokama. Kiek dabar naršiau internete, tai neradau jokių nuorodų apie jau apmokestintą autostrados A2 atkarpą:
http://www.autostrady.pl/pl/foto/kon_lodz.gif
Visur tik rašo apie tas tris mokamas atkarpas, kurios nuo seno ten jau buvo (mokama tris kartus po 11 zlotų lengvajam automobiliui kas ~50 km).

Šiaip, kažkas net ir minėjo šitoj temoj apie šią A2 autostradą, bet kad netixliai - jos jau yra nutiesta ne 200 km, o 252 km ir tiesiama dar 1,7 km. Bet dabar tolimesni autostrados tiesimo darbai yra ilgam įstrigę ir nesimato pabaigos, kada ji bus pilnai nutiesta.
Apibendrinant čia viską, galiu pareikšti, kad važiuojant iš Lietuvos link Vokietijoj eančio Frankfurto ant Oderio, apie trečdalį maršruto, einančio per Lenkiją, galima jau pralėkti autostrada, susimokėjus viso labo 33 zlotus.
Taip kad virš šimto kilometrų jau kaip bonusą turime dėl nemokamos autostrados gabaloNiam niam, jei kas nepaneigs šito iš neseniai ta autostrada A2 važiavusių…
Laukiu pasisakymų šiuo klausimu kitų vairuotojų, mėgstančių keliaut mašinom.