Foto spausdinimas: kuo? ant ko? kaip? uz kiek?

Foto spausdinimas: kuo? ant ko? kaip? uz kiek?

Nu va. Paskutiniu metu aktualus dalykas patapo fotografiju spausdinimas namuose spausdintuvu. manau kad ne as vienas tuo uzsiimu. Siaip neradau temos kur butu viskas isamiai isnagrineta ir aprasyta, tai sukuriau sita. Stai kas mane domina: 1. Spausdinimo irenginys. Kokiu spausdintuvu spausdinate. As pats tam tikslui naudoju Canon pixma iP4000. 2. Popierius. Koki popieriu naudojate. Cia butu idomu isgirsti apie isbandytas popieriaus rusis, skirtingu gamintoju popieriu ir nuotrauku kokybe ant jo. Taip pat kur galima pigiausiai isigyti sios gerybes. Teko bandyti spausdinti ant hp semi-gloss 170g/m2 popieriaus tai visiskas sh… dabar naudoju GEHA gloss 210g/m2 popieriu, tai kokybe daugmaz patenkintas. Aisq uz bandomini canon popieriu (ta kur prie printerio buvo) kol kas nieko geresnio bandyt neteko. Kur geriausios popieriaus kainos ir/arba pasirinkimas 3. Rasalai. Ar naudojat tik orginalias kasetes, ar perkat “pigesnes”, ar paprasciausia pildot senas? Kur geriausios kainos perkant, pildant kasetes. Ar pastebimas ryskus skirtumas kai naudojama orginali ir “pigesne” rasalo kasete 4. Spausdinimo savikaina. Dar neispyskinau nei vieno kaseciu rinkinio tai negaliu tiksliai pasakyt kiek kainuoja viena nuotrauka. Isankstiniais skaiciavinais apie 60~70 cnt. 5. Kokybe. Ar esate patenkintas atspausdintomis nuotraukomis. Argumentai. Buciau dekingas, kad zmones rasantys: "As girdejau kad gaunas sh… " savo nuomone pasilaikytu sau. Rasom tiktai ka esam patys paciupineje, ok? Labas

1. Spausdinimo irenginys. senas 6 spalvų Epson 1270. 2. Popierius. Epson aišku - kokybė svarbiausia. Be to matinį mėgstu, o šis nebrangus. Epson Matte HeavyWeight Archival. Kokybė normali. Geriau ir sunku tikėtis. 3. Rasalai. Naudoju Epson ir 2x pigesnius kitų firmų (noname). Pigūs - normaliai. Tik labiau smirda ir ryškesni Laimingas Šiaip, rimtiems darbams jų nenaudoju - truputi spalvos jų į šoną. Megėjai ir nepastebėtų. Bet kai tiksliai spalvas derini, tai svarbu. Bet kas svarbiau: wilhelm-research.com/ - Tik firminiai rašalai ir popieriai garantuoja reikiamą ilgaamžiškumą. 4. Spausdinimo savikaina. Isankstiniais skaiciavinais apie 60~70 cnt. Už A4 lapą??? nesamone. Printerių spauda 2-5lt kainuoja. 5. Kokybe. Ar esate patenkintas atspausdintomis nuotraukomis. Argumentai. Normaliai. Net ir senas laužas padaro puikią kokyvę. Su juodai-baltom ir lygių pustonių foto yra problemų - atsiranda mikro spalviniai perėjimai. Bet tai jau rimtesnių printerių darbas: 7 spalvų Epson 2000/2200/4000 pvz.

Na del savikainos. 60~70cnt cia uz 1/4 A4 lapo dali, t.y. uz viena fotke. skaiciavau taip: popierius plius dazai. padalimau kaseciu komplekto kaina ant galimo (pagal gamintoja) atspausdint lapu skaiciu ir pridejau lapo kaina ir viska padalinau is 4 nes tokio dydzio nuotraukas dazniausia spausdinu, aisq buna isimciu. Printintuvo kainos neiskaiciavau, nes jis naudojamas dar daugeliui darbu spausdinti, todel sukrauti visa jo kaina ant nuotrauku butu neteisinga.

Buvo sneku apie ta spausdinima fotografiju tiek ir tiek. netingek pasiieskoti. O as kaip irgi Canon spausdykles naudotojas galiu pasakyti, kad geriausias popierius Canonui yra Canon PR-101. Bet bjauriai brangus. Todel daugiausia naudoju PP-101 ar SG-101. Turiu taip pat ir HP photo paper pro, bet labai suzavetas juo nesu. APLI ar Epson popieriai Canonui apskritai ne prie sirdies ir geriau jo nenaudoti. Rasalus naudoju tik originalius, juolab, kad anys ner tokie brangus, kad ziuret i pakaitalus. kita vertus, kai sneka eina apie fotografijas, tai cia ne vieta deretis. o jei dar sneka eina ir apie 2pl dydzio lasa, tai sunku ir prognozuoti ka pigus pakaitalai padarysi su tokio dydzio skylutemis printerio galvoje.

martynuk, kur perki canon popieriu, nes siaip populiariausiose parduotuvese jo uztikt nepavyko. ir kaina jei netingi parasyk.

Pigiausiai fotopopierius ir rasalai yra pas ORGSIS, Luksio g. Vilnius (prie Ogminos). PP arba SG 10x15 kainuoja 16-17Lt, o A4 38Lt, jei neklystu. 20 lapu. Rasalai po ~32Lt uz vnt.

popierius sg 101 geresnis uz pp101. bentjau su canon i865. juoda spalva naturalesne o ne i melsvuma.

uztat PP geriau detales isryskina. kad juoda nebutu i melsvuma, reikia fotografija para palaikyt atvirai, o ne iskart deti i albuma.

O pas jus spausdinant (su Canon) yra semi-gloss nustatymas popieriui? nes pas mani ant ip4000 tokio nera. Arba gloss arba matic. Kokius nustatymus tada geriausia naudot spausdinant ant semi-gloss popieriaus?

ant SG spausdinu taip pat kaip ir ant PP. ir jokiu problemu. Beje, tas juodas cemodanas pixma moka ant CD spausdinti ar ne? Kazkaip, kiek skaiciau aprasymu, tai labai miglotai visur uzsiminima.

Cemodanas ip4000 spausdina pasisokinedams ant cd, jei tu apie sita butent kalbi… Ir mano kuklia nuomone labai graziai spausdina.

a tai kai paskaitai BMS informacija, kur ant pixmos 5000 parasyta, jog “Kitos savybės Pictbridge, spausdinimas iš CD-R&DVD-R”, o apie 4000 parasyta “Kitos savybės CDR/DVD printing, PictBridge”. O kaip tatai atrodo- spausdinimas ant CD - parodyta prie pixmos 3000. zodziu, ir susigaudyk, kad chytras, nors korpusai tai visu triju printeriu tai vienodi.

tai kad sitie visi trys tuos pacius navarotus turi, tik 3000 - 4 rasalo kasetes, 4000 penkios, o apie 5000 nzn, kas ten dar dadeta. Atsinaujinimui ruosies?

5000 - 1pl lasas. tos pacios kasetes kaip 4000. turiu i865, galvoju apie atsinaujinima, bet man pixmu dizainas nepatinka. kaip cemodanai ar veliones tetules is amerikos pelenu urna. beje, naujintis i 4000 nebutu jokios prasmes isskyrus kita dizaina, nes viduriai identiski.

nu kol kas tik trys zmones is cia sedinciu nuotraukas spausdina…

Tingiu skaityt visa tema bet: Irenginis: HP 3820 Popierius: Hp 170g/m kokyb elabai netenkina , Hp 210 g/m kokybe tokia pakenciama , bet savo kainos nevertas, Geha tikslaii neprisimenu atrodo 240/m tai visai gera kokybe dar uz tokia kaina. Hp 240g/m kokybe pilnai tenkina TDK 270g/m puiki kokybe , ir siaip pagal kainos ir kokybes santyki gautusi geriausiai photo popierius 20 A4 lapu kaskur uz 26 perku. Nuotraukos ne ka blogesnes gaunasi uz HP kur buvo su printeriu 270g/m. Rasalas: is pradziu isspausdinau originalu katridza o dabar visa laika pildau. Kokybe nesiskyria , na gal koks profas ka nors su mikroskopu ir iziuretu. Savikaina: su originaliai dazais kaskur virs 4lt uz A4 lapa , tai gaunasi virs 1lt uz 10*15, Su pilditu katridhu kaskur apie 1,7lt-1,8lt gaunasi A4 lapas , tai viena nuotrauka 42-45cnt.

Gal kas jau turite Pixma IP5000? Krito jis man dėl 1pl.rašalo didžio ir didelios dpi,būtų įdomu atsiliepimų sulaukti. Telefonas

Frontier390.Kaina tik nelabai Mirkt

Jau kazkur rasiau kad paciam spusdinti nuotrauku nebeapsimoka, dabar gudzioj provincijoj 10x15cm nuotrauka 44cnt. tekainuoja.