Egzai?! nesiparink! P.S. abitooraj

Egzai?!Cha cha nesiparink! P.S. abitooraj

chia sukuriau tema, kurioje reikia rashyti visus jusu zhinomus patarimus pries egzus: kaip nusiramint ir t.t.vatCha cha

*Kasdien skirk laiko ir mokslui, ir poilsiui. Atrask sau tinkamą sveiką atsipalaidavimo būdą: būti gryname ore, sportuoti, išsimiegoti.
*Nemanyk, kad esi vienintelis besirengiantis egzaminams. Sąlygos visiems vienodos. Kalbėk su bendraamžiais, tėvais, dalykis su jais savo nerimu.
*Nenuvertink savo žinių!
*Venk labai eksperimentuoti prieš egzaminus, geriau laikykis įprastos dienotvarkės ir jau išbandytų mokymosi būdų.
*Įvertink poreikį mokytis su draugu ar grupėje. Toli gražu ne kiekvienas gerai mokosi savarankiškai.
*Iš anksto susirink informaciją apie egzamino vietą, laiką, reikalavimus, reikalingus dokumentus.
*Pradėk ruoštis iš anksto, nes per trumpą laiką išmokta medžiaga greitai užmirštama.
*Numatyk, ką darysi, jei neišlaikysi egzamino. Žinok, kad ši galimybė ne paskutinė, dar bus laiko pasitaisyti.

NEPAMIRŠK
*eidamas į egzaminą pasiimti savo asmens dokumento su nuotrauka
*prie egzamino patalpos ateiti ne vėliau kaip 15 min. prieš egzamino pradžią
*atsinešti rašymo priemones (pieštukus, mėlynos spalvos rašiklius ) ir papildomas priemones, nurodytas egzamino vykdymo instrukcijoje (trintuką, liniuotę, matlankį, skaičiuoklį be tekstinės atminties, braižybos įrankius)
*patikrinti gautą egzamino užduotį, ar joje nėra spausdinimo broko, ar gera puslapių numeracija
*galutinį atsakymą parašyti tik mėlynos spalvos tušinuku ar rašikliu

Taip ingyte gerai

xex…rudeni mum buvo paskaitele sulioj psixolo, kaip tipo sumazinti stresa pries egzus…
liepe giliai kvepuoti ir pabandyti isivaizduoti, kas ten per oras ir kaip jis tau i plaucius ir kitur patenka…
o matkes mokytojas pataria paskutine diena pries egzus nieko nesimokyti, Cha cha

pac manau kad verta zolyte papoost ir aluchio acigert ir viskas busGerai i thinkCha cha tai tik mano nuomone sum kuria abstinentai nesutiksCha cha

KELETAS PATARIMŲ KAIP MOKYTIS:
Mokykis tik tai, ko reikia!
Žinok, kad vien tik skaitymas (kuo daugiau, kuo įvairesnių vadovėlių) labai teigiamų rezultatų neduos. Pažiūrėk jau vykdytų egzaminų pavyzdžius ir įsitikink, kokio tipo užduotys jame būna. Nesimokyk visko!
Nors egzamino programa labai plati, būna temų, kurių kartoti nereikia. Pvz., prieš istorijos egzaminą australopitekai ar neandertaliečiai prieš egzaminą sapnuotis neturėtų, nes priešistorė eliminuota iš egzamino programos).
Mokykis aktyviai!
Pats(-i) kurk egzamino tipo užduotis. Dar geriau bus, jei mokysies ne vienas(-a), o su draugais. Mokydamas kitą išmoksi pats.
Pasirink medžiagą mokymuisi!
Tinkamos medžiagos pasirinkimas – 25% sėkmės! Atminti vieną dalyką – geriau tris kartus perskaityti vieną mokymosi šaltinį, negu tris šaltinius perskaityti po vieną kartą.
Apie mokymasi tų dalykų, kuriuose vyrauja teorija!
Nepradėkite mokytis tarsi taip, lyg nieko nežinotumėte. Pirmiausia dideliame popieriaus lape, centre, užrašykite temos pavadinimą, surašykite viską, kas ateina į galvą perskaičius temos pavadinimą: datas, vardus, vietovardžius, apibrėžimus, sąvokas, priežastis, pasekmes ir t.t. Stengtis formuluoti trumpai, aiškiai – tik pačias idėjas, o ne ištisinį pasakojimą. Nenaudokite vadovėlio arba kitų informacijos šaltinių. Kai baigsite, palyginkite savo užrašytą informaciją su ta, kurią galima rasti vadovėlyje, konspektuose… Ištaisykite klaidas (raudona spalva); kraštuose prie paminėtų teisingų informacijos vienetų prirašykite jų patikslinimus, plėtinius, apibūdinimus. Galima taip pat sugrupuoti informaciją rodyklių pagalba. Po kiek laiko galima visą tą medžiagą redaguoti, sukurti ištisinį pasakojimą. Tai kartu reiškia ir kartojimą.
Nes: Mokymasis yra: turimos žinios + žinojimas, ką reikia sužinoti + naujai įgyjamos žinios + šių komponentų patikrinimas, derinimas, išbandymas
Mokymasis iš kelių šaltinių!
Apskritai – jis nerekomenduotinas. Bet jei jau taip atsitiko, tada tikrai reikia susikurti savo bazinį, startinį tekstą ar konspektą iš paties trumpiausio šaltinio, kuris vėl būtų centre, o iš kraštų jį "apauginti" informacija iš įvairių šaltinių. Svarbu pasistengti, kad visa informacija būtų vienoje vietoje, kad vėliau galėtum naudoti būtent šį šaltinį.Labas