Drėksta sienos prasau patarimo

Drėksta sienos prasau patarimo

Va buvo taip:
-Pries tris metus apsiltinau kambario laukinę sieną is vidaus su eko vata.Dėjau ipso plokstę.Po kiek laiko pamaciau , kad viena siena pelyja , grindys po biski krastuose drėksta.Po grindų apacioje yra sklepas.Ar negali buti taip , kad drėgmė eina is apacios ir saltis , viduje yra siluma ir susidaro kondensatas.Vidinė siena nepelyja.Vasara tai nieko.Kambarys vėdinamas normaliai.Kame ce reikalas gal kas zinot?Is anksto dėkoju.

Ventiliacijos truksta. Vedink rusi arba pamegink grindis apsildyti

Spejimas butu toks:

  1. Nera geros garo izoliacijos tarp vatos ir kambario.
  2. Garai per vata priena prie saltos sienos.
  3. Kondensuojasi ant jos ir varva zmyn

Sprendimas:
Irengti garo izoliacija po apdailos sluoksniu (tikriausiai gipskartoni naudojai)?

Ar as teisus, nzn - neesu profas…

To minmak:
-Mataigrindys yra sudėtos ant betono.Zinai betono sluoksnis yra nevienodas , nes tas padarytas kambarys yra iš dviejų nedidelių.Tai va viena puse kambario yra taip sakant giliau(betonas).O su "brūsais "išlyginau.Tai va kur zemiau tai ten yra pripilta medžio drožlių.Ir toje pusėje kambario nieko.O ten kur aukščiau yra dėta kažkiek vatos(eko).Meistrai dėjo , bet velnias zono kiek pridėjo ir kaip.Tai va drėgmė eina iš apačios, nes pvz.kampas pelyja iš apačios , o ne visas iš karto.O sklepas yra vėdinamas puikiai.Gal sakau kambario ventiliacijos trūksta?Kazi ar pasikeistu reikalas , kad dėčiau apšildomas grindis?

To ezius:
-Jo ant vatos dėjau gipskartonį.O kaip įrengti tą izoliaciją(nelabai supratau atsakymo).

Paziurek brosiuras esancias http://www.paroc.lt ir paskaityk straipsnius apie siltinima. Ten parasyta kaip daryt garo izoliacija.

Primityviausias budas - polietileno plevele. Bet tai irgi ne visada geras sprendimas. Bo plevele nepraleidzia garu nei i viena puse. O yra tokios spec pleveles, kurios garus praleidzia tik i viena puse. Vat tokias ir reikejo sudet po gipskartoniu(tarp vatos ir gipskartonio)

Vo, radau kur tie brezinukai. Ziurek "Esamos mūro sienos šiltinimas iš vidaus, naudojant medinį karkasą" : http://www.paroc.lt/default.asp?pg=prodhttp://www.paroc.lt/catalog/use
rs/pdf/MS-04.pdf

To ezius:
-Zinai dėjau as tą plėvelę, paprastą.Specai sako , kad ji ce niekuo dėta.Manyciau , kad ce blemba grindys kaltos.Reiks dėti grindinį sildymą ir bėdos baigsis.

Tada atpuola sitas. O ji ten tikrai tarp gipskartonio ir vatos? gal tarp vatos ir sienos idejai?

To ezius:
-ne prie sienos dėjau vatą , po to plėvelę o ant galo gipsokartono plokstę.

ir dar zinai prie grindų krastų tarpais skylių prigrezinėjau ir "zimsuose"ipjovas dariau , maniau kad gal neventiliuojasi po grindų.Bet vistiek zinai nepadeda…

Tai, kad siena pelyja nuo apacios, dar nerodo, kad grindys kaltos - apacioje visada salciau (siluma kyla i virsu - fizika!), todel ir kondensatas ten susidaro.
Kiek as suprantu, ko gero, liko tarpelis tarp sienos ir vatos, siena salta, patenka siltas oras, kondensatas ir kaupiasi. O kad skyliu prigrezei - nieko gero, nes siltam ir dregnam buto orui dabar tik lengviau prieiti prie saltos sienos ir pavirsti rasele.
Vilniuje yra tokia firma "Elvora" (tel. 2101170), juos galima issikviesti, kad nustatytu dregmes priezasti ir duotu rekomendacijas. Trumpa konsultacija pas uzsakova kainuoja apie 20 Lt, o issamus tyrimas+sienos sanavimo projektas - apie 300 Lt. Man jie padejo, nes turiu analogiska problema - dreksta ir pelyja lauko sienos apacia prie grindu Žliumbia. Priezastis - ta siena lieciasi su naujo namo siena, kuris yra dar negyvenamas ir nesildomas, todel mano siena labai salta (kambario viduje sienos temperatura prie grindu tik 4 laipsniai) ir ant jos kaupiasi pavirsine dregme. Pagal "Elvoros" isvadas uztraukiau namus staciusia firma, nes nepadare izoliacijos tarp namu. Taigi, dabar jie ta siena nuolat dziovina kaloriferiu ir moka man uz elektra, o pavasari bute darys remonta Cha cha.

[quote]Plejade rasė:
Tai, kad siena pelyja nuo apacios, dar nerodo, kad grindys kaltos - apacioje visada salciau (siluma kyla i virsu - fizika!), todel ir kondensatas ten susidaro.
Kiek as suprantu, ko gero, liko tarpelis tarp sienos ir vatos, siena salta, patenka siltas oras, kondensatas ir kaupiasi. O kad skyliu prigrezei - nieko gero, nes siltam ir dregnam buto orui dabar tik lengviau prieiti prie saltos sienos ir pavirsti rasele.
Vilniuje yra tokia firma "Elvora" (tel. 2101170), juos galima issikviesti, kad nustatytu dregmes priezasti ir duotu rekomendacijas. Trumpa konsultacija pas uzsakova kainuoja apie 20 Lt, o issamus tyrimas+sienos sanavimo projektas - apie 300 Lt. Man jie padejo, nes turiu analogiska problema - dreksta ir pelyja lauko sienos apacia prie grindu . Priezastis - ta siena lieciasi su naujo namo siena, kuris yra dar negyvenamas ir nesildomas, todel mano siena labai salta (kambario viduje sienos temperatura prie grindu tik 4 laipsniai) ir ant jos kaupiasi pavirsine dregme. Pagal "Elvoros" isvadas uztraukiau namus staciusia firma, nes nepadare izoliacijos tarp namu. Taigi, dabar jie ta siena nuolat dziovina kaloriferiu ir moka man uz elektra, o pavasari bute darys remonta .

[/quote]

Matai , kad siena nebuvo apsiltinta , tai kambarys buvo nerealiai saltas, brrrr…Gaila , kad gyvenu kitam lietuvos gale Nuo Vln.Reiks kreiptis patarimo į kokią statybos firmą ir tiek.Dėkui už patarimą.