Donatas Ulvydas AŠ LIETUVA_Hexa Cinema

Hexa Cinema. Tai nebūtos iki šių metų rudens kino rodymo kokybės kino teatras. Kiek pavėlavau pats sužinoti ir yra jau patyrusių šį lengvai nenusakomą technologijų suteikiamą įspūdį. Bet esu tikras, jog yra ir nežinančių apie atsivėrusias naujas pramogos galimybes. Įspūdingos pramogos!

Taigi, vienas iš dviejų Lietuvoje tikrai profesionalaus komercinio kino kūrėjų Donatas Ulvydas (kitas yra Emilis Vėlyvis) kartu su jam ištikimuoju prodiuseriumi Žilvinu Naujoku specialia Insta360 TITAN kamera, kuri vaizdo medžiagą užfiksuoja net 11K skiriamąja raiška, kūrybingai, ypač daug naudodami dronus, nufilmavo 30 įspūdingų Lietuvos vietų. Yra tikras kalėdinis stebuklas 20 minučių džiaugtis faktu, kad tokioje gražioje šalyje gyvename! Šis dokumentinis filmas žiūrimas ne per kokius 3D akinius, o virtualios realybės akinius (panašius į žiūronus) bei su atskiromis ausinėmis.

Kol kas šalyje yra tik 3 Hexa Cinema kino teatrai. Kaune – Akropolyje, Klaipėdoje – „Klaipėdos kultūros fabrike“, (Bangų g. 5A), o Vilniuje – naujame „Paupio“ mikrorajone, Aukštaičių g. 5. Tai yra šalia pakilimo tako į „Paupio turgų“, kur įsikūręs kavinių ir restoranėlių centras ir yra „Pasakos“ kino teatras. Hexa pavadinimas sudarytas iš termino hexagon – reiškiančio šešiakampę apskritą figūrą. Neabejotina, kad asocijuojasi su žiūrovo poreikiu filmo demonstravimo metu sukinėtis tam pritaikytame fotelyje aplink savo ašį, nes rūpi pamatyti ne tik ką matai priešais, bet ir kas yra nufilmuota šonuose bei už nugaros. Taip visą seansą ir sukinėjiesi aplink savo ašį :).

Iki šiol taip kiną galima buvo pamatyti tik „Kino pavasario“ pramogų zonoje, Litexpo, kur rodė filmą, sudarytą iš M.K.Čiurlionio paveikslų „Angelų takais“. Tik ten pasinaudota animacijos technika, o „Hexa Cinema“ dabar rodomame „AŠ LIETUVA “ – spec. kamera nufilmuota realybė. Kino teatro nuorodoje apačioje galima rasti 1 min. filmo treilerį, bet jis visai neatspindi seanse patiriamo įspūdžio. Kai po seanso dar parodomas dainos klipas, populiarūs mūsų daininkai regimybėje tiek prisiartina, jog intuityviai tiesi ranką pasisveikinti… :slight_smile:

Tikrai verta kiek daugiau sumokėti už bilietą nei paprastame kino teatre. Vilniuje yra 28, Kaune – 18, Klaipėdoje – 15 vietų žiūrovams. Filmo seansai – kas valandą. Visa informacija:

https://hexacinema.lt/

Nuos sausio pradedamas rodyti ir kitas filmas – „ŽAISTI GYVENIMĄ“. Jis sukurtas remiantis žinomo dailininko ALGIO KRIKŠČIŪNO paveikslais. Per moters ir vyro istoriją bus papasakota apie bėgantį gyvenimą. Nė neabejoju – mačiusieji „AŠ LIETUVA“ eis pamatyti ir naująjį filmą.

Įkėliau keletą nuotraukų, bet pamatę filmą, sakysite, jog to nevertėjo daryti… ! :blush: