Del apsaugines reles
patarkit, kas zinot. Situacija tokia. Pas mane yra grezinys, grezinyje siurblys ileidziamas, kuris atsidarius relei pripompuoja vandens i hidrofora. Ir siurbli vel isjungia rele, kai pasiekiamas tam tikras atmosferu skaicius, kuri as pats nusistates ant reles. Po to, kai vanduo issinaudoja is hidroforo ir lieka 1 bar atmosferos hidrofore - vel rele ijungia siurbli, kuris vel pripompuoja hidrofora. Mane baugina toks dalykas, vdrug rusyje koks vamzdis prakiurtu ir negirdeciau ar buciau isvaziaves ir koks kranas sugestu ar kokia slanga truktu, taigi man uzpompuotu tiek vandens, kad tvindytu namus ir rusi tol, kol sudegtu siurblys grezinyje . Tai va, gal yra kokia rele, kuria galeciau pastatyt ant laidu, kurie jau eina i siurbly. Ir kad ta rele programuotusi, tarkim jei laiduose srove yra daugiau negu 30 sekundziu - atjungtu itampa, nes pas man siurblys uzpildo hidrofora per 15 - 20 sekundziu. Taip bent buciau ramus, kad neuztvindys namo . Gal kas esate pasidare taip?
o kai duse prausiesi siurblys nedirba pastoviai?
Yra tokių relių. Laiko relės vadinasi.
Pastoviai ne. Pripompina i hidrofora 40 litru ir kai reikia vel pildyt, tai vel privaro hidrofora, tuo paciu varydamas ir i ciaupa. Elektronikas, o kokia konkreciai rele, nes tos laiko reles tai kiek skaiciau, tai tik uzstatyt gali kada isijungs ar issijungs, bet kad pati susiaktyvintu kai gauna srove ir nuo to laiko pradetu skaiciuot laika iki sroves atjungimo. Manoji rele zinoma anksciau isjungtu ir paskui kita ir kitus kartus atsiradus srovei, vel ta pati darytu.
O tu blyn, 30 euru . Na, jei tik tokia tinka, tai reiks pirkt… Kiek supratau, ji daugiau visokiu laiko funkciju atlieka?
Šnipštas gausis. Kai viskas tvarkoje, viskas gerai, bet jei prakiurs vamzdis, tai bus daina be galo. viena rele suaktyvins siurbli, tas padirbs tuos 30 sek. issijungs, pirma rele vel ji ijungs ir t.t.
Jei meningitu sergantis darys pajungimą tai gal taip ir gausis… O jei normaliai daryt tai viskas veiks be bėdų…
Nu tai ir durnam aisku, kad jei normaliai daryti, tai viskas veiks
Tai ta pirmoji rele tegu jungia. Ji tiesiog bus ijungus ir vsio, o sita, kur tipo uz 30 euru isjungs itampa ant siurblio ir daugiau neijungs. Reiks ijungi rankiniu budu sudirbus tokiai apsaugai. Nu, zinoma jei tokia rele tai sugeba padaryti?