Knygoj raso kad nemaziau 60.
pas mane U26-6 katile laikau 80-90 grystamas ~50 nes jei padarau ~60 boileris nesyla :]] reik statyt siurbliuka boileriui tada beda issisprestu. grystama temperatura reguliuoju su danfoso TVM-H termostatiniu voztuvu. katilas pakurtas spalio menesi, nuo tos dienos kiekviena diena kurianamas. Kurenama malkomis ir nuo statybu likusiom nebereikalingom siukslem(lentos padeklai ir pan). nieks niekur nebuvo uzsikimse, nereikejo lipt ant stogo valyt, turiu galimybe is apacios pasiziuret ideklo bukle, jokiu ten suodziu nieko nera. Tiesiog malonumas kurent katila :]
teoriskai,… smilkt jis turetu pradeti tada kai nebetures ka krauti, kai backa pilnai ikais ir gryztamasas bus pakankamai karstas o kuro t.y. anglies bus dar sociai kad kaitint toliau. Bet cia reikia jau nerealiai daug prikraut.
SIan leksiu parden pirkt colines amerikankes, pagal aro teorija iskastruosiu nereikalinga siurbli ant gryztamo, ir desiu vamzdieca vietoje jo. Manau kad tai ir issopres mano problemas. Gryztamasas bus toks pat kaip iseimas, pagal diametra, …, ir itariu kad katiliukas dirbs 75-80 laipsniu rezime be smilkinimo.
cia kalba buvo apie kaminus
kas gausis pigiau ar sneidelis ar dvarcioniu keramika (20 diametro) + ideklas+ apsiltinimas virsjuj-lauke…
neskaiciaves manau kad dvarcionu+ideklas ir virsuj apsiltintas pigiau gaunasi…
cia katilas apsiamalaves dau, mazai, normaliai? ten kiek ziuriu kokie 2mm buza tokia stovi… kai kur gal storiau kur nepagramdyta… kai susidaro degesiai pavirsiui tai gramdau o kol tokia svieziena tai nelabai isiena te lengavai nutrint…
Na tai kad namas kiauras juk pats kaltas - pas mane irgi 5 metai amzelis ir irgi tik dabar antra auksta pradedu baigineti isirengti (aisq kvadratura didesne nei tavo). As irgi kaltas kad pas mane normaliai tarpai neuzlipdyti dar… Bet gi jei normaliai busi uzsilipdes krastus bus nelabai reikalinga ta akumuliacine (jei kura pakeisi)…
Pas mane pvz kaip pas nescia moteri kiekviena diena kaitaliojas planai:
kazkada galvojau kad zidinys turi buti su vandens konturu (iki jo dar laikas neatejo tai galiu "pafantazuot"), dabar mastau "a naxriena?"
pirmam aukste is svetaines (per siena) i virtuve ortakis ir i kolidoriu (2-3m). Kai ruduo ir salciau pakuriau as ta zidini (uzsukes kolektorius pirmam aukstui), antram - tegul katilas palaiko nustatyta temp. ir ramu kazkaip… Namu (bent jau mano) su zidiniu neisildysi normaliai - nebent 10-15kW galios reiketu, tai ir negalvoju kazkaip…
Na mediena galima uzjausti, jei ieskosi, mediena juk minta. Bet seip, prie alaus aina kaip semeckos. mes kaiptais su svotu, prie gero kiekio alaus beveik visa dviese sudorojom tame tarpe ir uodega, skaitosi delikatesas
na as pabandyciau trauka katile padidint - ten uz nugaros yra toks picikas su varzteliu, na virs sklendes virsuj (pro kuria saudo) pasizymek tik markeriu kokia dabar jos padetis ir atsukes varzteli istrauk kazkiek - padides trauka katile, bet ir malku iseiga gali padidet
Na nezinau kaip pas jus katiluose, bet Stropuveleje tai jai trauka kaip pas raketa ismetimas su gausmu tai tada pradeda net koseti katilas tai as manyciau kad trauka per didele. O tai kaip degimo trukme? Gal akimirksniu sudega malkos ir vel krauni tada butu trauka per didele ir viska tau istraukia lauk. Gal kartais yra pas tave dumtraukyje imontuota sklende? Tai pamegintum prisukti.
nu ne malkomis kurenau, dar briketais nebandziau. Ir dar pastebejau kad atidarius dureles dumai eina, nors ventiliatorius ijungtas ir sklende atidaryta. Tai gal dumtraukis silpnas? Nors trauka tikrai gera tame kamine, nes ir ranka kuo puikiausiai jauciasi.
gal pjuvenu briketais kureni? malkomis ar durpiu briketais to nepastebejau, o va dabar turiu uzsipirkes pjuvenu briketus tai kol isikaciagarina papliupsniuoja net su zarijomis. kazkokie neteisingi briketai papuole, svolaciai pradeje degt - issipucia ir trapus labai pasidaro - uzkemsa skyle ir pradeda koset atmosas