Brudas akvoj


Brudas akvoj

Čia turbūt melsvadumblis kaip jį išnaikinti?

Geriausias naikinimo budas greitai augantys augalai, kai tik augalai auga kaip ant mieliu-tie brudai nespeja augti. Pagal augala sprendziu,kad vanduo per kietas.

Nepanašu į melsvadumblį Ne

Pox koks cia dumblis, dumbiu yra visuose akvariumuose,tai reiskia,kad terpe gera. Kai augalai auga puikiai-nustelbia tuos dumbius. As chemijos nepilstyciau, pamatuociau kietuma, paziureciau ar gelezies netruksta ir trasu dar aisku geru. Augalai prades augti ir dumbiai savaime nunyks.

NailiepšasLisapiede, trąšų ten akujiennas perteklius, nes visas šis “gėris” atsirado po ypač uolaus grunto sujudinimo, ko pasekoje išlipo viršun pogruntinės trąšos…

Tai peeebora padare.Atvirkstinis variantas. bet vandens kietuma pasitikrinciau,nes gruntas granitinis,o jame… O dar po susjudinimo.

Taigi granitas neutralus, vandens nekietina, ko nepasakysi apie marmurą… Mirkt Cha cha

Kai tik neipilu i aqva osmosinio(minksto) vandens-augalai nustoja augt ir atrodo panasiai i si augaleli. Perdegus aquarelle lempai,istaciau paprasta Pila lempecka ir augalu augimas sustojo.Pakeitus lempa-augalai atsigavo.

Akva 60l., kurioje viena paprasta 8w lempa, o kita osram 15w raudona augalinė, gal lempos tikrai netinka. Apšvietimas būdavo 12val., po to 10val., bet jokio skirtumo nepastebėjau. NekaltasO dėl vandens kietumo tai gali būti kietas, nes pilu iš krano, įpilu dar neutralizatorių.

As irgi maniau ,kad granitas neutralus, reiskias ne visiskai svarus granitas papuole…