Bloom Box > Revoliucija?


Bloom Box > Revoliucija?

engadget.com/2010/02/24/live-from-the-bloom-box-press- eventTrumpai: aparatas kuri jis laiko rankose - fuel cell, sugebantis perversti dyzeli, dujas ir pan i elektra, kurios uztenka vidutiniam namui (pagal prezentacija 1kW). Efektyvumas 50% geresnis nei paprastos silumines elektrines. p.s. atkreipkite demesi i susirinkusius partnerius…

50% geresnis nuo kiek ? Kiek energetines kuro vertes patampa elektros energija ?

Parasyta aiskiai.

e-smogas.blogspot.com/2010/02/bloom-box-tikra-revoliucija-elekt ros.html

Kuro celiu ideja buvo igyvendinta dar tais laikas, kai Aplononas skrydo i menuli su amerikieciais… jokios cia revoliucijos(o pati ideja buvo atsiradus uzsilgi iki tol !!!). Pagrindiniai FC tipai: 1) zematemperaturiniai(kuriose naudojami brangus katalizatoriai, brangios kruvi atskirimo membranos ir t.t. (pvz. naudojama platina tad gaunas atitinkama kaina)… 2) aukstatemperaturiniai( kuriose kruvio atskirimui naudojama taip vadinamasis itrio oksidu stabilizuotas cirkonis(YSZ kietas elektrolitas), kuriame nereikalingi brangus katalizatoriai, taciau jis dirba efektyviai mazdaug tik prie 1000 laipsni celsijau temperaturos su visom isplaukianciom pasekmem(pats pamastyk, kokia yra metaliniu kontaktu varza prie tokios temperaturos, koks turi buti korpusas. tarnavimo truke ir t.t.). Yra visa kruva neisprestu problemu ir fizikiniu apribojimu kurio celems taikyti, kuria s neisprendu, jos taip ir bus naudojamos tik isskirtiniuose projektuose. Visu FC trukumas- brangi ekploatacija, neilga tarnavimo trukme(keli tukstanciai valandu(rekordininkai sioje vietoje yra Siemens-Westinghouse kuriamos kuro celes, istarnavusios tarnaujanciso apie 40000 valandu… t.y. kiek daugiau nei 4 metai)), del ko kilovatvalandes savikaina yra visiskai nekonkurencinga palyginus su klasikiniais agregatais ir t.t. teoriskai naudingumas, panaudojus siluma, atsirandancia FC tipo elektrineje(taip vadinamos kombinuoto ciklo jegaines), galima pasiekti apie 70-80%(cia turima omeny siluma+elektros energija), bet vien elektrinis naudingumas siekia apie 40-60%,(priklausomai nuo FC rusies). Tuo tarpu siuolaikiniu siluminiu garu-duju jegainiu(rus. parogazovaja ustanovka) naudingumo koeficientas siekia kiek daugiau nei 50% (Elektrenuose sumontuoti energiniai blokai yra paie 25% naudingumo!). Tad atmetus visa emeriketiska marketinga- FC yra hemoroju-hemorojus ir nieko daugiau.Bent jau kolkas. Ir naudoti apsimoka jas ten, kur tiesti elektro energijos perdavimo linijas yra pernelyg brangu, arba neimanoma fiziskai((pvz kur nors kalnuose, siauriniuose regionuose ir t.t.). Normaliam zmogui iskarto kiltu itarimas, pasiziurejus i sio projektelio remeju sarasa… coca-cola, ebay ir t.t. .(sio sryties lyderiai yra Siemens-Westinghouse, Toshiba ir kitos bendroves), tad kai bent viena is siu bendroviu bus irasyta i remeju sarasus- tada galima bus ideja vertinti rimtai, o coca-cola lieka kokakolas- limonado gamiontoju…

P.S. sekanti karta pries metant tokias “revoliucingas” naujienas bent jau reiktu kad ir tuo paciu guglu pasinaudoti… o tai dabar atsiras eile norinciu isigyti.

Gerb. nesusibezdejes wikipedijos mokslininke, pirma isiskaityk i straipsni - revoliucinis dydis ir kaina. Apie patikimuma dar nera aiskiu skaiciu, bet pagal prezentacija - skamba puikiai. O apie Coca-Cola nebuk juokingas. Nekelia pasitikejimo topines pasaulio imones ir investuotojai?? Juokiasi Juokiasi JuokiasiVienintelis itartinas dalykas - didziavimasis Amerika. Na taip, pas juos tai iprasta, taciau ar tai nebus dar vienas budas pavergti atsilikusias salis? p.s. apie kuro celes ir taip visi puikiai zino sitame forume, ir viskas skambejo klausimo formoje.

Zmogau neparink, dar karta perskaiciau straipsni, ten nei zodzio apie efektyvuma.

engadget.com/photos/bloom-box-energy-server-hands-on/#27396 66

"ISM Verslo vadyba ir administravimas … ". Shurike, tu siulaisi su tavimi, neuchiumi, leistis i moskline diskusija ?! Šypsena Šypsena. Nebutum durniu vadas numeris vienas…, tai ir sios eilutes nerasytum, “Apie patikimuma dar nera aiskiu skaiciu…”. Taciau, kadangi esi ISM vadybininkas, tai yra sinonimas- nemoksa, tai surinkti ta pacia wiki, google, yahoo, aisku, patingejai. Bet kaip tau, specialiai pateikiu skaiciuka ir saltini:www.cbsnews.com/stories/2010/02/24/tech/main6238340.shtml

Taigi, bambyliauskai, skaiciuojam kartu: uz 100KWh jegainiuke moki 700.000-800.000 $, tai reiskia, kad vieno kilovato instalacijos kaina yra paie 7000-8000 doleriu(ie cia mes nagrinejame pramonini varianta, kuri yra pigesni nei butiniam vartotojui reikalingas variantas). Taigi, bambyliau, einam toliau. Kiokio ivadinio elektros skydelio galingumo reik tipiskam Lietuvos namu ukui ?! AtsaKAU: Apie 7-10KWh ! Taigi, ka, bambyliau, mes gauname ?! O gauname, kad uz 10KWH prievada sumoki 70.000-80.000$. Taigi, paverciame litais gauni, grubiai tariant,- 200.000 litu vienam namui irengti !. Taigi, bambyliau, i sia kaina iskaiciuok ekploatacijos islaidas(o jos tiesiogiai priklauso nuo prietaiso tarnavimo ilgaamziskumo), rezultate gausi, kad savikaina yra bbz. kokia. P.S. Skirtingai nuo taves, dunduke, uzsiiminejau ne tik kazkokio piredurnio blogo skaitymu, bet ir paciam teko gamintis ir tyrineti kietus YSZ elektrolitus, taip kad, bambyliau, geriau pirma BENT jau wikipedija pavartyk (kuri, tarp kitko, yra nuostabus informacijos saltinis !!!, jei turi galva ant peciu… bet kadangi studijuoji ISM… tai.).

P.S. tarp kitko, yra imoniu, siulanciu pigesni irengimo varianta: t.y. apie 2000-3000 doleriu uz 1KWh, bet sio technologijos rentabilumas yra daug maz ties 700$ virsutine kainos riba. Vioskas kas brangiau- netenka prasmes palyginus su dabartinem technologijom.

Tai vis dar nervai nepaleidzia? Ir kaip matau vis dar neperskaitei visko - naminis variantas $3k/kW. O tavo isknisti skaiciai apie patikimuma yra tokie: bbz.

neapsibezdejes newikipedijos nemokslininke, net gi peskaityti perskaityti idemiai neistengi, sklifasovskij:

Juo labiau su logika nedraugauji- jei pramoninis variantas kainuoja 7000 $/kwh, tai kaip naminis variantas kainuoja pigiau ?!

a. naminis nuo pramoninio niekuo nesiskiria - tai moduline sistema b. tai sios dienos kaina, po 10 metu kaina bus kita. kadangi tos kompanijos yra early-adopters jie ir moka premija. c. shuriku mokykla tau praverstu.

Po 10 metu gal but ir tu ne autoritetais tykesi ir pries skelbdamas revoliucijas nieko apie jas neismanydamas- nepatingesi pasianaudoti yahoo/google, o kol kas esi neapsiperdejes nemokslininkas nesinaudojantis mano megiamos wikipedijos ir geriantis kokakolos slykstalus, pupa Apkabinimas Bučkis

susipykot zuikiai… Taip Girtas Flirtas

gtfoh

nu nafik,kas čia vyksta.