Dviračių entuziastai Pagaliau turime bendrą didelę temą!
Noretusi pabendrauti, pasidalinti patirtimi apie keliones dviraciais. Isgirsti kitu nuomone, patirti. Gal kada susiorganizuotumem bendra zygi.
As ir mano pora kolegu is darbo vasara padarem pora zygiu: Ryga, Anyksciai ir t.t. (Nesigiriant).
Noretusi suzinoti kaip kitiems sekasi keliauti dviraciais.
Kol dar buvau studentu tekdavo ir man pakeliauti dviračiais. Tiesa po Lietuvą. Paskutinioji rimtesnė kelionė buvo povestuvinė, žinoma taip pat dviračiais. O dabar, kol dar vaikai nėra lygiaverčiai dviratininkai, tai tik į darbą kasdiena važinėju dviračiu. Ir šiaip, naudoju jį daugiausiai kaip transporto priemonę, o ne kaip “atrakcą”. Tiesa pasakius kai Vilniaus centrą išrausė, tai dviratis tapo greičiausia priemone, be jokios konkurencijos. O dar kai tokia vasara! Gaila, jau darosi šaltoka…
nu as nemegstu toli vazinet… bet po miesta vasara per diena numindavau apie 100km kaune po kleboniskio arba raudonvario miskus labai smaku lakstyt… arba per laisve … 40km/h leki tarp zmoniu, o siaip noreciau kur nors toliau nulekt
Dar nepasibaigusi žiema, vasara toli, bet dviratininkai sukruto.
http://www.stk.puslapiai.lt/TITULINIS/BENDRAS.htm Šiaulių turistų klubas paskelbė ketinimą 2007 m. birželio 16-17 d. Kurtuvėnų regioniniame parke organizuoti dviračių turistinį maratoną. Tačiau maratonas įvyks jei bus pageidaujančių. Apie pageidavimą dalyvauti prašoma siusti žinutę adresu [email protected]
sveiki,kaip su dviraciu nusigaut i svedija su keltu? ar uz dvirati reiktu moketi kaip uz masina?
Liepos mėnesį žygių ir žygelių dviračiais netrūksta. Vienok, apie juos informacijos kokybe pasidžiaugti negalime: visur objektyvias žinias užgožia kažkokia dviratininkiška arogancija (apie ją kalba buvo temoje http://www.biteplius.lt/lt/2forum.showPosts/670361.361.1-=(747545129 ).
Apie žygius dviračiais kai ką paskaityti galima http://www.turistas.lt/straipsniai/turistas.lt_skiltis_15min_laikrasty
je/visa_lietuva_ant_dviraciu_.html?Itemid=1
http://www.turistas.lt/renginiai/dviraciu/2008.07.19-25_vi-v_dviraciu_
zygis_po_sesupes_krasta_.html?Itemid=67
http://www.turistas.lt/renginiai/dviraciu/2008.07.26-08.03_dviraciais_
kalvarija-vilnius.html?Itemid=67
Ir dar: http://www.gerasdviratis.lt/forum/viewforum.php?f=11&sid=100017717e001
26c56f78a9c118f24a4
Mokslo metu pabaigos proga birzelio 27 - 29 dienomis organizuojame dviraciu zygi! Konkreciau:
TIKSLAI: smagiai uzbaigti mokslo metus, pasibuti gamtoje, pabendrauti, pasigrozeti vasariskomis Vilniaus apylinkemis.
DALYVIAI: kvieciame visus norincius. Dabar jau zada vaziuoti keli psichologijos studentai ir keli ju pazistami
LAIKAS: Birzelio 27 - 29 dienomis, sekmadieni - antradieni (dvi nakvynes). Griztume antradieni apie pietus. Kadangi vazinesim netoli Vilniaus, grizti atskirai nuo grupes bus imanoma ir anksciau (pvz. pirmadieni vakare).
MARSRUTAS: numatome krypti Vilnius - Dukstos - Kernave - Sirvintos - Vilnius. Marsrutas dar derinamas. Esame atviri pasiulymams.
REIKALINGOS PRIEMONES: dviratis (butinai ), palapine (viena keliems zmonems), miegmaisis ir paklotelis, indai, drabuziai, ir kt. daiktai. Del palapiniu, lauzo reikmenu ir kitu dalintiniu daiktu dar pasiderinsime tarpusavyje.
Tiems, kas noretu vaziuoti, bet neturi dviracio: yra galimybe pora dviraciu pasiskolinti is Matulaicio soc. centro. As patarpininkauciau. Taip pat gal yra galimybe pasiskolinti is jusu paciu pazistamu arba issinuomoti?
Taip pat priimtumem tinginius, norincius vaziuoti masina. Jie galetu pavezti musu daiktus. Gal atsiras ir tokiu keturraciu?
MAISTAS: vadovausimes klasikine zygeiviu taisykle: pasiimti maisto sau ir vienam alkanam draugui. Del konkreciu maisto produktu pasiemimo dar pasiderinsim.
PASTABOS: zygis megejiskas, todel gero organizuotumo nebus. Uztat bus nuotykiu
Į privatą
KAs nors jau užsiregistravo
Truputi OT , bet visgi:
Skubiai prisireike bagazines 2 vnt dviraciu transportavimui automobiliu. Gal kas galit paskolinti/ishnuomoti? Ishvykstam 06.19, gryztam 06.23…
+37061855859
tai dabar taip ir rasinesi, kol kas nors paskolins bagazine
Che che… Wa tep… as tai buvau Nuvazeves i Vilniu is Ukmerges ir gryzau atgal ta pacia dienele su draugais Ble kaip grizinejom namo nuosirvintu pradejo lyti tai buvo 30 km. vazivaom per didziuli lietu… niu va. bet seip faina buvo. tada susidare nuvazivaom 162 km… (spidikas yra), seip ta diena paskuj sirgau… nuo persaymo… bet ka padarysi… vertejo… man patinko… ir va dabar su draugais planuojam vel vaziuoti
kam dar tinka dviratis - ogi daiktams vežt. Vietnamiečiai tankus perveždavo dviračiais, aš su tėvuku kampuočius 5 metrinius. Jiedu su brolio tai ohoh ohoh kokius dalykus perveždavo…
Marsrutas tikrai idomus bet napakankamai… Ties dukstom sustoje pamatysit tikrai grazia baznycia pavaziave dar 1 km pamatysit kaip ir grazu parkeli miske su skulpturom…nu ir ties kernave pamatysit piliakalnius bei aisku neri ar nemuna net nzn Del suderves nzn iki ten nevaziavau…Veliau duosiu linka kur galesit paziuret sio marsruto nuotraukas
Tai reiškia tam, kad maršrutas taptų įdomesnis, tereikia pasirodo sustoti pravažiuojamuose miestuose [o aš to ir nežinojau… ] Ir dar: įdomu kaip Tu į Kernavę nusigausi Sudervės nepravažiavęs Aš ketinu kitą vasarą (o gal ir šią dar laiko atsiras) į tą pusę pavažiuot apsižiūrėt: už Dūkštų yra kažkoks pažintinis parko takas, taip pat yra ąžuolų (berods) motina, Karmazinų pilkapynas, žodžiu, daug įdomybių… P.S. Tas žygis taip ir neįvyko dėl visiškai netinkamų oro sąlygų P.P.S. Gėda lietuviui būnant nežinot, kas teka per Kernavę
Mineta marsruta laisvai galima apvaziuoti per viena diena.
Ogi važiuodama nuo Musninkų pusės
Be to ką tik nutiesė naują asfaltą, tokį ne rupų o lygų, lygų kaip ledas!
Iš tikro! Net pradinukai žino, kad Minija!
Bet jis buvo kiek pakoreguotas, be to, buvo laaabai daug aplinkybių, prie kurių tie žmogiukai norėjo prisiderinti (neptyrę važiuotojai; žmonės, kurie iš Vilniaus pasivyt norėjo kitą dieną ir pan…)
emmmm, na jo, nepagalvojau Anyway, turėjau omeny kelią iš Vilniaus
Aš kai važiavau, dar vyko remontai Anyway, naujas kelias - gerai
Na jo, čia tikriausiai lenkų arba rusų mokyklos pradinukai [tik neapkaltinkit tautiniu nepakantumu ]
Dvirati turiu jau metus, balandzio menesi kilo mintis vaziuoti aplink lietuva dviraciu, na kai pasiuliau draugams tai jie labai ishdurnino mane bet po dvieju menesiu ruosimosi kelionei taip ir niekas nepanoro kartu su manim keliauti.tai buvo pirmoji mano rimta kelione, ir ka jus galvojat, man pavyko apvaziuoti lietuva, na cia esme kad daug pamaciau aplankiau daug giminiu ir svarbiausia nepraradau tikejimo kad man pavyks, nes siaip man 15metu, tai gal tokiu metu nera vienam labai saugu keliauti, bet keliaudamas labai atsipalaiduoju, na uzsikreciau jau tiesa kai draugai pamate kai as grizau tai buvo laabai nustebe, o kai parodziau nuotraukas jie net patys isinorejo i tokia pat kelione kitais metais galvoju jau i uzsieni vaziuoti