Aviziniai sausainiukai
Pirmas blynas tad biski prisvilo bet skonis vis tiek buvo puikus!
visada avižiniams sakau - taip!
su pienu kartais eina
visada valgiau pirktinius ir net neisivaizdavau kaip lengva ir paprasta iskepti naminius ir kokie jie gali buti puikus
Tai recepta idek o ne apie lengva ir paprasta rasyk
originalus receptas buvo is dvigubai daugiau produktu bet kadangi valgytoja buvau viena tai reikes: stiklines aviziniu dribsniu (manieji manau buvo skirti kosei, radau indelyje senokai uzsilikusiu) puse stiklines cukraus vienas kiausinis 50gr sviesto razinu kazkiek (manau labai skanu butu su riesutais) siek tiek miltu gaminimo eiga: istirpini sviesta keptuveje, suberi dribsnius ir siek tiek pakepini) kiausini istryniau su sviestu tada viska dejau i inda ir maisiau, iberiau razinu ir sike tiek miltu, nors originaliame recepte ju enbuvo bet pabijojau kad nesulips, kuo daugiau miltu tuo jie bus sausainiskesni tada istepiau skarda aliejumi ir formavau sausainius ikaitinau orkaite iki 200 ir kepiau, max 15 minuciu uzteks nes man pradejo degti ir pacius sausainius reikia formuot kuo aukstesnius nes manieji trupejo bet suvalgiau ir pirstus apsilaiziau. is sios porcijos iseina beveik pilna skarda sausainiu.
aha, aš irgi panašiai darau mano mylimiausi sausainiai 400 g. avižinių dribsnių 200 g. margarino ar sviesto 2 kiaušiniai 2 v. šaukštai grietinės 1 a. šaukštelis sodos (arba kepimo miltelių) 1 st. cukraus 1 st. miltų razinų riešutų porą šaukštų skysto medaus Margariną ar sviestą ištirpdyti ir supilti ant avižinių dribsnių, išmaišyti ir palikti atvėsti. Kiaušinius išplakti su cukrumi, sodą nugesinti grietinėje ir viską sudėti į dribsnius. Miltus razinas, riešutus suberti į masę ir suminkyti tešlą. Suformuoti sausainius į skardą ir kepti visutinio karštumo orkaitėje 15-20 min.