Avižiniai sausainiai
Esu didelė gerbėja avižinių sausainėlių. patraukli foto, net seilės burnoj ėmė rinktis…tikriausiai teks iššikepti
mmmm as ir juos labai megstu
Patys skaniausi …nuo vaikystes dievinu, tik dabar retai gali rasti pirkti, tokiu kokie buvo anais laikais. Naminiai super
pasakykit shiu sausainiu recepta
Aha, aš ir recpeto noriu
100-150 g sviesto, 400 g avižinių dribsnių, 2 kiaušinaiai, truputį vanilinio cukraus, galima įdėti riešutų, razinų, sezamo sėklų, saulėgrąžų… Sviestas išlydomas keptuvėje, suberiami avižiniai dribsniai, šiek tiek pakepinama, suberiami riešutai, razinos, etc. Kiaušiniai išplakami su cukrumi, viskas sumaišoma. Sausainiai formuojami ant sviestu pateptos skardos šaukštu. Kepama ~200 orkaitėje apie 10 min.
Arba dar vienas. Sausainiai gaunasi ne tokie, kaip nuotraukoje matosi, bet man žymiai skanesni: 200 g avižinių dribsnių, 250 g miltų, 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių, 100 g cukraus, 150 g sviesto, 2 kiaušiniai, taip pat pagal skonį riešutų, razinų, sezamo sėklų ir pan. galima įdėti kakavos. Darbo eiga beveik tokia pat, kaip prieš tai parašytam recepte - sviestas su dribsniais ir riešutais, razinom ir pan. apkepinami keptuvėje, kiaušiniai išplakami su cukrumi ir kakava (jei dedama), miltai sumaišomi su kepimo milteliais, tada viskas suminkoma į vientisą masę, formuojami sausainiai ir kepama ~175 orkaitėje 15-25 min. Sausainiai gražiai iškyla ir gaunasi meduoliukų formos.
labai vilioja.
Oi,niam…Su mielu noru dabar sušveisčiau.
Šitie skanus.