Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Esu didelė gerbėja avižinių sausainėlių. Niam niam Geraipatraukli foto, net seilės burnoj ėmė rinktis…tikriausiai teks iššikepti Laimingas

mmmm as ir juos labai megstu Niam niam

Patys skaniausi Gerai…nuo vaikystes dievinu, tik dabar retai gali rasti pirkti, tokiu kokie buvo anais laikais. Naminiai super Niam niam

pasakykit shiu sausainiu recepta Šypsena

Aha, aš ir recpeto noriu Tūsas

100-150 g sviesto, 400 g avižinių dribsnių, 2 kiaušinaiai, truputį vanilinio cukraus, galima įdėti riešutų, razinų, sezamo sėklų, saulėgrąžų… Sviestas išlydomas keptuvėje, suberiami avižiniai dribsniai, šiek tiek pakepinama, suberiami riešutai, razinos, etc. Kiaušiniai išplakami su cukrumi, viskas sumaišoma. Sausainiai formuojami ant sviestu pateptos skardos šaukštu. Kepama ~200 orkaitėje apie 10 min.

Arba dar vienas. Sausainiai gaunasi ne tokie, kaip nuotraukoje matosi, bet man žymiai skanesni: 200 g avižinių dribsnių, 250 g miltų, 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių, 100 g cukraus, 150 g sviesto, 2 kiaušiniai, taip pat pagal skonį riešutų, razinų, sezamo sėklų ir pan. galima įdėti kakavos. Darbo eiga beveik tokia pat, kaip prieš tai parašytam recepte - sviestas su dribsniais ir riešutais, razinom ir pan. apkepinami keptuvėje, kiaušiniai išplakami su cukrumi ir kakava (jei dedama), miltai sumaišomi su kepimo milteliais, tada viskas suminkoma į vientisą masę, formuojami sausainiai ir kepama ~175 orkaitėje 15-25 min. Sausainiai gražiai iškyla ir gaunasi meduoliukų formos.

Taip

labai vilioja. Flirtas Gerai

Oi,niam…Su mielu noru dabar sušveisčiau. Cha cha Gerai

Šitie skanus. Niam niam