Avia Solution Group (ASG) ARENA

Kaip žinia, birželio 8 d. pradeda veiklą atnaujinta didžiausia Vilniuje sporto ir renginių arena Avia Solution Group (ASG).

Buvusi Siemens pavadinimo arena užsidarė rekonstrukcijai po garsiausio, brangiausio ir prestižiškiausio pasaulyje cirko Cirque du soleil programos „Corteo“ pasirodymo ir atsiveria to pačio kolektyvo (tik kitos trupės) pasirodymo OVO. Birželio 8 d. bus pirmas vaidinimas (taip, taip, šio cirko didelė dalis yra teatras), o baigsis birželio 11 d. šeštuoju kartu parodant „Ovo“.

Pristatysiu, kuo arena pasikeitė. Įsivaizduoju, kad pirmas visus dominantis klausimas, ar 11 mln. € investicijoje į arenos rekonstrukcija skirtas dėmesys akustika?

Galime pasidžiaugti, jog – tikrai taip! Ant ASG arenos stogo uždėta 60 tonų bendro svorio plokštės. Buvo atlikti tyrimai – Aido greitis per arenos plotą buvo 3 sekundės, dabartinis rezultatas – 1,7 sekundės. Vadovai žada akustinius tyrimus kartoti jau arenai veikus kurį laiką.

Viso rūmo plotas yra 4523 m2. Tai sudaro 7 krepšinio aikštelės.

Didžiausias dėmesys buvo skirtas lankytojų patogumiui pagerinti. Buvo patobulinta nuorodų sistema. Buvo I a. 15 sektorių, dabar jų yra 26. II a. vietoje 15-os – 28. Toks suskirstymas padės greičiau surasti savo sėdimą vietą ir nereikės tiek darbuotojų – lankytojų pagalbininkų.
Pertvarkius V aukštą, 10 % padidėjo vietų skaičius. Berods II aukšte bus rūbinės ir tikėkimės, pagerės situacija, nes anksčiau nusirengimas buvo problema.

Įrengta virš 2000 LED šviestuvų, kas buvusį 1700 liuksų apšviestumą pakėlė iki 3000 lx. Juos galima drąsiai reikiamu momentu užgesinti, pvz. krepšinio rungtynėse ir be delsimo įšIlimui, įžiebti. Anksčiau, buvo nemažas laiko tarpas, kad buvusius šviestuvus įžiebtum.

Pakabinta 200 ekranų (netgi tualete yra !), kurie be pertraukos informuos, kokie artimiausi renginiai bus.

Stengiamasi labai pagerinti gaiviųjų gėrimų ir maisto užsakymo galimybes. Įrengtos 4 sienelės, kuriose bendrai yra 16 gėrimų įsipylimo savitarnos vietos. Taip pat sudaryta galimybė iš savo vietos atlikti užsakymą maistui – mačiau pridėtų trikampių kartoninių nuorodų, kuriose yra QR kodas, kurį nuskanavus galima atlikti užsakymą. Tereiks nusileisti iš savo vietos ir pasiimti užsakymą. Taip bus išvengta eilių koridoriuose, o žiūrovai galės daryti mažesnę renginio stebėjimo pertrauką.

Yra 34ložės, kuriose po 16 vietų. Jas, žinoma, nuomosis įmonės ir galės prabangiau kviestis darbuotojus ar partnerius, nres čia maistas ir gėrimai atnešami. Arenos nuoma nuo buvusių 7,5 tūkst. €, sumažinta iki 6,5 t. €

Svarbu arenos šeimininkams, kad įrengta automatinė konstrukcijų perstūmimo sistema. Tai reiškia, kad pvz. po krepšinio varžybų, paruošti areną koncertui su parteriu nereikės kelių dienų, o jau kitą vakarą arena bus parengta kitokio pobūdžio renginiui.

Koridoriai, kurios mačiau, atnaujinti ir atrodo kaip ką tik pastatyta arena. Deja, pavėluotai gavus savivaldybės leidimą, nebuvoi atnaujintas arenos fasadas.

Tikėkimės, kad paminėti pakeitimai pagerins įspūdį apie prestižą anksčiau praradusią areną ir lankytojams bus žymiai patogiau.

Alaus ir sidro savitarnos automatas ASG arenoje